Tutustu Tomiin

Tomi Kokko,

Suomen johtava elämäntapamuutosekspertti

”Visioni on auttaa miljoona ihmistä kohti terveellisempää ja onnellisempaa elämää puhtaan ravinnon ja liikunnan kautta”

Tomi Kokko on Suomen johtava elämäntapamuutosekspertti , Lean In Five Weeks –haasteen perustaja, inspiroiva unelmien jahtaaja ja yrittäjä. Nuorena hän harrasti monia eri urheilulajeja, kuten jääkiekkoa ja jalkapalloa, mutta judoon hän panosti kaikista eniten ja voittikin siinä Suomen mestaruuksia. Intohimo ravitsemusta ja elämäntapavalmennusta kohtaan syttyi vuonna 2007 hänen muuttaessaan Australiaan, jossa hän huomasi personal trainer –töiden olevan kovassa nousussa. Tomi päätti kouluttautua personal trainerksi, perustaa oman yrityksen ja laittaa taas ”’All in”. Näin syntyi Lean In Five Weeks –haaste.

Suomeen palatessaan hän on jatkanut LIFW–haasteen valmentamista, ja nyt haasteen on käynyt jo yli 8000 suomalaista ja matka vain jatkuu!

Tomilla ei kuitenkaan aina ole ollut helppoa liikunnan ja ravitsemuksen suhteen, vaan hän on nuorempana kärsinyt useista keuhkoputken- ja poskiontelontulehduksista, jatkuvasta kuumeilusta ja hengenahdistuksesta. Australiassa hänen valmentajat ja lääkärit kehottivat Tomia muuttamaan hänen ruokavaliotaan (etenkin poistamaan maidon) ja yllättäen hänen oireensa katosivatkin. Tästä syystä hän halusi vuonna 2015 testata virallisia ravitsemussuosituksia ja vaihtoi oman nykyisen ruokavalionsa 30 päivän ajaksi takaisin virallisten suositusten mukaiseksi. Tästä ruokavaliomuutoksesta tehtiin dokumentti ”30 päivän ihmiskoe”, joka sai suuren suosion ja oli silloin Sub –TV-kanavan katsotuin dokumentti.

Tomi on muutaman vuoden aikana ollut esillä myös muualla mediassa, kuten Helsingin Sanomissa, Ilta-Sanomissa, MTV3:ssa, Ylessä ja Radio Rock – sekä Suomi Pop –radiokanavilla. Median lisäksi hän on ollut eri puolilla Suomea järjestettävissä seminaareissa ja tapahtumissa kertomassa ravitsemuksesta. Tomi on myös kehittänyt Green Monster –vihersmoothien ja oman rasvakahvin Five am Coffee, joka on muuttanut tuhansien suomalaisten kahvinjuontikulttuuria.

Tomille tärkeitä asioita elämässä liikunnan ja puhtaan ruoan lisäksi ovat itsensä jatkuva kehittäminen, normien haastaminen, positiivinen ja ”let’s go” –elämänasenne sekä ennen kaikkea hyvän tekeminen ja muiden auttaminen.

”Uskon siihen, että kun pitää positiivisen asenteen päällä ja on valmis tekemään kovaa duunia unelmiensa eteen, on kaikki mahdollista! Uskon myös siihen, että kun syö paljon luonnollista ruokaa, treenaa kovaa ja ympäröi itsensä samankaltaisten ihmisten kanssa, lähtee elämä aivan uuteen nousuun ja voi saavuttaa mitä ikinä haluaa”

 

Yllättäviä faktoja Tomista:

 • Aloittaa jokaisen aamun jääkylmällä suihkulla – rakastaa myös avantouintia
 • Löytää rauhan metsästä
 • Hänellä on 1.v. Husky -koira ”Kunkku”
 • On hypännyt kaksi kertaa lentokoneesta (laskuvarjolla onneksi) ja maailman korkeimman benji-hypyn Macaon saarella
 • Yhtenä päivänä viikosta hän ei syö mitään (24h paasto)
 • Hänellä on harvoin samaa sarjaa olevat sukat jalassa
 • Pesee hampaat mieluiten suihkussa
 • Nuorena pelkäsi ihmisten edessä puhumista niin paljon, ettei saanut nukuttua edellisenä iltana
 • Yön pikkutunneilla kuvittelee olevansa John Travolta, ”En oikeasti osaa tanssia” -Tomi
 • Joka aamu miettii kolme asiaa, joista on kiitollinen sinä päivänä
 • Inspiroituu helposti ja löytää kaikesta jotain positiivista
 • Tykkää punaviinistä, etenkin Malbecista ja Riojasta
 • Lempiruoka on ruoholla syötetty Entrecote, salaatti ja intohimo
 • Top 5 inspiroivat kirjat: 4 tunnin työviikko, Conversations with God, The One Thing, Click moments ja Tie menestykseen – 7 toimintatapaa henkilökohtaiseen kasvuun ja muutokseen
 • Pelkää: Ei enää yleisön edessä puhumista, vaan että herää 10 vuoden päästä ja tajuaa, ettei elänyt sitä elämää mitä halusi vaan mitä toiset halusivat hänen elävän

 

 

Tomi Kokko

Tomi Kokko