Puhdistamo Tripla C-Vitamiini 60 kaps

9,56 

Puhdistamon Tripla C-Vitamiini on vahva ja ainutlaatuinen yhdistelmä huipputehokkaasti imeytyviä C-vitamiinien muotoja.

Täyteaineeton tuote, jolla on erinomainen imeytyvyys.

Varasto loppu

C-vitamiini on monin tavoin tärkeää immuunijärjestelmälle. Kun infektio on päällä, saattaa kehon tarve tai optimaalinen käyttömäärä C-vitamiinille nousta jopa satakertaiseksi normaaliin verrattuna. Siksi nykyään moni käyttää C-vitamiinin jättiannoksia orastavan pöpön kukistamiseen – siis jopa useita grammoja päivässä. Maailmalla saatetaan haastavissa tilanteissa antaa potilaalle suonensisäisesti jopa sata grammaa C-vitamiinia päivässä erinomaisin tuloksin, mutta Suomessa tämä ei ikävä kyllä ole vielä yleistynyt.
C-vitamiini tukee muun muassa valkosolujen ja interferonien tuotantoa, ja parantaa erityisesti fagosyytti-valkosolujen toimintaa, jotka ympäröivät taudinaiheuttajia ja “sulattavat” ne entsymaattisesti. C-vitamiini on jollain tavoin mukana tukemassa jopa useimpia immuunisysteemin osia tai niiden tuotantoa.

Infektioiden ohella kaikenlainen stressi lisää C-vitamiinin kulutusta kehossa. Moni käyttää kaupunkielämän keskellä esimerkiksi noin 500 milligrammaa C-vitamiinilisää päivittäin, ja tarpeen vaatiessa saattaa ottaa enemmänkin. Pöpön iskiessä annetaan joissain perheissä jopa lapsillekin vatsaystävällistä natriumaskorbaatti-nimistä C-vitamiinia jopa 5-10 grammaa päivässä. C-vitamiini on tavallisesti niin hapanta, ettei edes kovassa tarpeessa keho ottaisi vatsan kautta vastaan niin paljoa. Kun superhappamaan askorbiinihappoon yhdistää ruokasoodaa eli natriumbikarbonaattia, saadaan lopputuloksena (lämmön ja pois haihtuvan hiilidioksidin lisäks)i neutraalia natriumaskorbaattia, josta maha ei mene kuralle isommallakaan annoksella. Tätä natriumaskorbaattia on myös Puhdistamon Tripla C-vitamiinissa, ja lisäksi siinä on rasvaliukoista C-vitamiinia eli askorbyylipalmitaattia, ja myös Camu Camu -marjajauhetta. Maailman tiede- ja terveyspiireissä väitellään edelleen, onko pelkkä askorbiinihappo tai askorbaatti “oikeaa C-vitamiinia”, vai tarvitseeko C-vitamiini toimiakseen myös muita ainesosia kuten bioflavonoideja, mitä luonto tarjoaa samassa paketissa? Oli miten oli, ainakin niistä muista C-vitamiiniin liittyvistä ainesosista on hyötyä C-vitamiinin toiminnassa, ja muutenkin terveydessä. Joten Puhdistamon tähänkin C-vitamiiniin päätettiin laittaa niitä jonkin verran mukaan. Miksei sitten voisi käyttää pelkkiä täysin aitoja C-vitamiinin lähteitä, kuten marjoja ja niistä tehtyjä uutteita? Voihan niitä käyttää, mutta silloin hinta nousee korkeaksi, ja kapseleissa loppuu helpommin tila kesken. Puhdistamolla on olemassa myös Super C -niminen tuote, joka koostuu pelkästä marjauutteesta – mutta sen hinta on moninkertainen, ja sitä saa syödä useampia kapseleita. Tähän pakettiin valitsimme Tripla C -vitamiinin, koska vatsa saattaa kestää Triplaa paremmin, silloin kun hetkellisesti tarvitaan isompia annoksia, ja Tripla on tällöin myös kätevämpi sekä hinnan että kapselimäärän puolesta.

Miksi C-vitamiini?

Ilman C-vitamiinia immuunijärjestelmä rampautuisi nopeasti eikä pystyisi uudistamaan kykyään tuhota taudinaiheuttajia. C-vitamiinista on hyötyä melkein kaikelle mitä immuunisysteemi tekee.

Immuunisolut pumppaavat sisäänsä C-vitamiinia silloin kun sitä tarvitaan. Tulehduksen tai infektion iskiessä nämä “pumput” lisäävät vauhtia, pumpaten immuunisoluihin C-vitamiinia jopa satakertaisesti yli sen tason, mikä solua ympäröivissä nesteissä vallitsee. Mutta entä jos pumpattava loppuu kesken? Niin siinä helposti käy. Siksi infektion tai tulehduksen iskiessä olisi hyvä täydentää kehon C-vitamiinivarastoja. Onneksi silloin keho ottaa C-vitamiinia myös vastaan helpommin. Jos yrittää syödä C-vitamiinia reilusti tarvettaan enemmän, menee maha löysälle eikä ylimääräinen C juuri imeydy. Silloin kun keho tarvitsee Ceetä, se onneksi ottaa sitä mieluusti myös vastaan.

C-vitamiininnälkäisimpiä immuunisoluja ovat tyypillisesti fagosyytit (jotka ympyröivät ja tuhoavat epätoivottuja organismeja), sekä T-lymfosyytit, jotka ohjeistavat ja organisoivat muita immuunisoluja.
C-vitamiinin virallinen päivittäinen saantisuositus on yleensä liikkunut jossain 60 ja 100 milligramman välillä. Moni asiantuntija suosittelee tuplaamaan tai triplaamaan sen – mutta optimaalisen immuniteetin tukemiseksi nykyään monet suosittelevat jopa kokonaista grammaa C-vitamiinia päivittäin – tai ainakin silloin kun sen tarve nousee. Tripla Ceestä saat noin puoli grammaa C-vitamiinia päivässä, ja kahdesta kapselista melkein tuhat.

C-vitamiini on hyödyksi aikalailla kaikille immuunisysteemin soluille: NK-tappajasolut, neutrofiilit, lymfosyytit, vasta-aineet… lisäksi C-vitamiinia tarvitaan antioksidanttina tulehduksen rauhoittamiseen, sekä kortisolintuotantoon, jota tarvitaan jottei immuunivaste ylireagoi.

Liiallinen hiilihydraattien syöminen voi lisätä C-vitamiinin tarvetta, koska glukoosi ja C-vitamiini kilpailevat samoista kuljetusproteiineista. Jos veressä on paljon glukoosia – jos verensokeri on korkea – on C-vitamiinin vaikeampi päästä soluun.

Lisätietoja ja usein kysyttyä tästä tuotteesta

Suositeltu vuorokausiannos:1 – 2 kapselia päivässä.

Vuorokausiannos sisältää: 380 mg – 760 mg C-vitamiinia (475 % – 950 %*)

*Päivittäisestä saantisuosituksesta

Ainesosat: Natriumaskorbaatti, askorbiinihappo, askorbyylipalmitaatti, camu camu -jauhe.

Kapseli: Selluloosa, vesi

Säilytys: Säilytys huoneenlämmössä, kuivassa ja valolta suojattuna.

Valmistettu: Suomi / Finland

Pääainesosan alkuperämaa: Kiina

Ravintolisä. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Päivittäistä annossuositusta ei tule ylittää. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Sisältää kosteudenpoistajan, jota ei saa syödä.

Varasto loppu