Puhdistamo Ilta Magnesium 60 kaps

9,56 

Puhdistamon Ilta Magnesium on yhdistelmä magnesiumglysinaattia, luontaista L-teaniinia, kärsimyskukkauutetta ja Griffonia simplicifolia -siemenuutetta. Yhdessä ne rentouttaa ja rauhoittaa, sillä magnesium edistää normaaleja psykologisia toimintoja ja hermoston normaalia toimintaa stressaavankin arjen keskellä

Varasto loppu

Ilta magnesium on joillekin täydellinen tuote, toisia taas se ei palvele. Vähän niinkuin melatoniini: osa saa siitä ratkaisevan avun, toisille se taas tekee oudon olon. Joillekin se toimii jatkuvasti, toisille vain muutamana iltana peräkkäin.

Puhdistamon Ilta magnesium on huomattavasti melatoniinia hienostuneempi tuote: melatoniinin sijaan Ilta magnesiumissa on melatoniinin esiastetta (5-HTP), josta keho voi valmistaa melatoniinia (ja serotoniinia) vähän vapaammin omien tarpeidensa mukaan.

Jos haluat, että 5-HTP tai ruoan sisältämä tryptofaani todella muuttuu melatoniiniksi, kannattaa nukkua täysin pimeässä huoneessa!

Ilta magnesium sisältää kärsimyskukka-uutetta (Passion Flower), joka saattaa parantaa mieltä rauhoittavan GABA-välittäjäaineen tuotantoa ja auttaa kehoa rentoutumaan.

Ilta magnesium sisältää teestä tuttua teaniini-nimistä aminohappoa, joka ei ole erityisen unettava, mutta voi olla sitäkin rauhoittavampi. Teaniinikin voi lisätä GABAn tuotantoa, ja helpottaa mielen rauhattomuutta. Teaniini saattaa lisätä unen syvyyttä.

Tietenkin Ilta magnesium sisältää nimensä mukaisesti magnesiumia. Puhdistamon toisen magnesiumtuotteen eli Tripla Magnesiumin yksi ainesosa (magnesium malaatti) saattaa toimia joillekin piristävänä, joten Ilta magnesiumiin on otettu mukaan vain se kaikista nukuttavin magnesiumin muoto, magnesium glysinaatti. Siinä magnesium on liitetty glysiini-aminohappoon, joka toimii rauhoittavana välittäjäaineena hermostossa, kuten yllämainittu GABAkin.

  • Glysiini blokkaa oreksiini-hormonin reseptoreja, mikä voi vähentää tavoitehakuista käyttäytymistä ja auttaa ottamaan rennosti.
  • Glysiini saattaa viilentää kehoa, mikä tyypillisesti auttaa uniasioissa.
  • Glysiini saattaa lisätä kehon serotoniinitasoja, mikä puolestaan voi auttaa lisäämään melatoniinia illalla valojen sammuttua.
  • Glysiinia voi käyttää näihin tarkoituksiin jopa 3-5 grammaa päivässä tai illassa, mutta myös Ilta-magnesium antaa ihan tuntuvan glysiiniannoksen, etenkin useamman kapselin annostuksella.

Magnesium saattaa:

  • Auttaa lihaksia ja kehoa rentoutumaan
  • Lisätä mieltä rauhoittavan GABA-välittäjäaineen tuotantoa
  • Auttaa “levottomiin jalkoihin” ja muihin nykimisiin, joiden yleisimmät syyt löytyvät magnesiumvajeesta tai mahdollisesti nesteytyksen ja/tai muidenkin elektrolyyttien kuten suolan ja kaliumin vajeesta.
  • Vähentää kortisolia, poistaa stressia

Stressi, kiire, rasitus, kova ajatustyö ja ylipäänsä nykyaikainen kaupunkielämä kuluttaa magnesiumia. Tavallinen verikoe, joka mittaa magnesiumia veren seerumista, ei kerro juurikaan kehon magnesiumtasoista, koska magnesiumista vain häviävän pieni osa (noin 0,3%) sijaitsee veren seerumissa. Solujen sisäinen neste (sytosoli) on paljon rikkaampaa magnsiumpitoisuudeltaan kuin solujen ulkopuolinen (lymfa, plasma tai seerumi), ja solujen sisäisessä nesteessä magnesiumvaje näkyykin selkeämmin. Kattavammilla mittauksilla on huomattu, että harvalla nykyään on magnesiumit ihan optimitasolla. Tämän ymmärtää, koska tehoviljely on köyhdyttänyt maaperän ja ruoan magnesiumpitoisuutta, eikä juomavesikään nykyään toimi merkittävänä magnesiumin lähteenä – ja lisäksi lisääntynyt ajatustyö, hälinä ja modernin elämän monimutkaisuus lisää magnesiumin “palamisnopeutta” (“magnesium burn rate”).

Lisätietoja ja usein kysyttyä tästä tuotteesta

Suositelu vuorokausiannos: 1–4 kapselia tarvittaessa noin tunti ennen nukkumaan menoa..

1 kaps sisältää:
Magnesium 100 mg (36 %*)
L-teaniini 50 mg
Kärsimyskukkauute 25 mg
5-HTP (Griffonia simplicifolia) 25 mg

*Päivittäisestä saantisuosituksesta

Ainesosat: Magnesiumglysinaatti, luontainen L-teaniini, kärsimyskukkauute, Griffonia simplicifolia -siemenuute.

Kapselin ainesosat: Selluloosa, vesi

Säilytys: Säilytys huoneenlämmössä, kuivassa ja valolta suojattuna.

Valmistettu: Suomi / Finland

Alkuperämaa: Intia

Ravintolisä. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Päivittäistä annossuositusta ei tule ylittää. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Sisältää kosteudenpoistajan, jota ei saa syödä. Ei käytettäväksi yhdessä uni-, nukahtamis- tai masennuslääkityksen kanssa. Mikäli olet raskaana tai imetät, keskustele tuotteen käytöstä asiantuntevan terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

Huom! Ilta Magnesiumin sisältämä 5HTP toimii melatoniinin lisäksi myös serotoniinin esiasteena. Kun tuote nautitaan illalla, 5HTP luo esiasteen melatoniinille, joka tukee elimistön melatoniinin tuotantoa. Tämän vuoksi tuote on suositeltavaa nauttia noin 1–2 h ennen nukkumaanmenoa ja varmistaa, että etenkin sinivalonlähteet kuten puhelin ja televisio ovat poissa päältä. Sinivalonlähteet häiritsevät melatoniinin tuotantoa, mikä vaikuttaa puolestaan nukahtamiseen ja unenlaatuun.

Varasto loppu