Keto-Stack Light A

45,80  41,90  saatavilla myös kestotilauksena alk.45,80  38,90  / 4 viikkoa

Keto-Stack Light on karistumpi versio suositusta Keto-Stack by Tomi Kokko -paketista.

2 x Puhdistamo Elektrolyyttijauhe  120g(maustamaton)
1 x Puhdistamo Kookosöljy 500ml
1 x Puhdistamo KETO Kollageeni + MCT 150g

 

Tuote Kpl

Ei varastossa, toimitusaika 1-2 viikkoa

Lisätietoja ja usein kysyttyä tästä tuotteesta

“Ellujauhe” on tullut viime vuosina osaksi useiden ketoilijoiden arkea. Puhdistamon Elektrolyyttijuomajauhe tarjoaa parempaa nesteytystä, koska maukkaampaa vettä tulee juotua enemmän. Moni kokee elektrolyyttijauheella maustetun juomaveden myös imeytyvän paremmin.

Kun vähennämme hiilihydraattien määrää ruokavaliossa, saamme insuliinitasot vakiintumaan aiempaa alhaisemmalle tasolle. Tällöin munuaiset erittävät enemmän natriumia, jolloin suolan tarve tyypillisesti nousee. Natriumkloridi ei kuitenkaan ole kehon ainoa elektrolyytti, joten pelkän natriumin lisäämisen sijaan on yleensä parempi lisätä samalla muitakin “suoloja” eli elektrolyytteja, joista tärkeimpiä ovat kalium ja magnesium (sekä mahdollisesti bikarbonaatti).
Puhdistamon Elektrolyyttijuomajauhe suunniteltiin alun perin ketoilijoiden tarpeisiin, joten sen huippusuosio myös muiden kuin ketoilijoiden keskuudessa tuli yllätyksenä. Näyttää siltä, useimmille tekisi hyvää saada lisää laadukasta suolaa yhdessä muiden elektrolyyttien ja paremman nesteytyksen kanssa. Erityisesti tämä koskee ketoilijoiden ohessa urheilijoita, sekä tietotyöläisiä. Toimiva nesteytys ja suolatasapaino on tärkeää myös ajattelussa.

Erityisesti suosittelemme Elektrolyyttijuomajauheen käyttöä “keto flunssan” eli ketoiluun siirtymisen aiheuttaman alkuväsymyksen ehkäisemiseen.

Kun keho menettää natriumia ketodieetilla, tämä johtaa myös kaliumin poistumiseen. Siksi natriumin lisääminen on tällaisessa tilanteessa samalla keino säästää kaliumia – ja siksi Puhdistamon Elektrolyyttijuomajauheessa on jopa enemmän natriumia kuin kaliumia.

Suolan ja elektrolyyttien tarpeen lisäksi saattaa ketodieetti lisätä tarvetta nesteytykselle. Suolan ohella hiilihydraatti saa nesteen pysymään kehossa – ja ketolla voi kehosta poistua molempia. Elektrolyyttijuomajauhe ratkaisee siis samaan aikaan monta perustavanlaatuista ongelmaa.

Vielä yksi syy suolan tarpeelle ketodieetilla: ruokavalion muuttaminen saattaa olla aluksi haastavaa ruoansulatukselle. Ja mitä keho ehdottomasti tarvitsee mahahapon tuotantoon ja vahvan ruoansulatuksen varmistamiseen? Juurikin sitä suolaa, mitä kehosta saattaa poistua etenkin dieetin alussa.
Elektrolyyttijuomajauhe, ja muutenkin parempi nesteytys, auttaa kaiken lisäksi pitämään makeanhimoja ja muita ruokahimoja loitolla, jolloin ketoilusta tulee helpompaa.

Kookosöljy on miellyttävä osa monien ketogeenista syömistä. Ketolla on tarkoitus syödä paljon rasvaa, joten mitkä ovat hyviä rasvanlähteitä? Useimmille kookosöljy sopii erinomaisesti, antaen energiaa työpäivään ja tehden monenlaista hyvää samalla.

Kookosöljystä kannattaa ymmärtää pari asiaa:

  • Se koostuu pääosin “tyydyttyneestä rasvasta”. Eli siitä “kovasta rasvasta”, mistä meitä usein varoitellaan.
  • Kovia rasvoja on monenlaisia, ja ne tyydyttyneet rasvat jotka on tutkimuksissa mahdollisesti yhdistetty joihinkin terveyshaasteisiin, ovat niin sanottuja pitkäketjuisia rasvahappoja. Niissä on tyypillisesti 14, 16 tai 18 hiiliatomia peräkkäin.
  • Kookosöljystä jopa yli puolet on 12 hiiliatomin mittaista lauriinihapoksi kutsuttua rasvaa. Toinen paikka, mihin luonto on laittanut paljon tätä lauriinihappoa, kookoksen hedelmälihan lisäksi, on äidinmaito. Se ei siis lähtökohtaisesti voi olla ihmiselle kovinkaan haitallista. Tällä lauriinihappo-rasvalla on monia tunnettuja terveyshyötyjä: se tuhoaa monia epätoivottuja viruksia, ja muitakin taudinaiheuttajia kuten bakteereja ja hiivoja. Vaikutus perustuu osittain lauriinihappoon itseensä, ja osittain monolauriiniin, jota muodostuu jonkin verran lauriinihaposta ruoansulatuksessa. Kuten yllämainittu kapryylihappo, myös kookosöljyn lauriinihappo auttaa kehoa muodostamaan aivoystävällisiä ketoneita, tosin hitaammin ja tasaisemmin kuin kapryyliöljy (jota kookosöljykin sisältää hieman).

Sekä lauriinihapon että MCT-öljyjen imeytyminen ja energiaksi muuttaminen on keholle paljon helpompi ja kevyempi prosessi kuin tavallisten “kovien rasvojen” raskaammat aineenvaihduntaprosessit. Mitä lyhempiä nämä tyydyttyneet rasvat (tai tieteellisesti sanottuna “rasvahapot”) ovat, sitä kevyempiä ne ovat keholle käsitellä, ja sitä mukavampia vaikutuksia niistä saatetaan saada esimerkiksi virusten, epätoivottujen bakteerien ja hiivojen kurissapitämiseen.

Toisaalta, mitä pidempiketjuisia nämä tyydyttyneet rasvat ovat, sitä paremmin ne yleensä kestävät kuumennusta. Kookosöljyn sisältämät rasvat eivät ole pisimmästä päästä, mutteivät lyhimmästäkään, joten ne kestävät kuumennusta ihan hyvin. En käristäisi kookosöljyä kauhean kuumalla, mutta muuten se toimii ruoanlaitossa, ainakin silloin kun maku sopii ruokaan.

Kookosöljy on niin tehokas ei-toivottuja pöpöjä vastaan, että moni käyttää sitä jopa deodoranttina: aamulla suihkun jälkeen voi olla kiva voidella kainaloihin ja muutenkin vartalolle kookosöljyä, joka pitää pitkin päivää kurissa hajuja tuottavia bakteereja. Mukaan voi lisätä eteerisiä öljyjä, joita voi tuoksutella ja testailla terveyskaupoissa kuten Ruohonjuurissa. Näin voi vaihtaa haitallisia hajukemikaaleja kasvien omiin terpeeneihin ja flavonoideihin, jotka tekevätkin samalla hyvää terveydelle.

Moni käyttää kookosta keittiön ja kylppärin lisäksi myös makuuhuoneessa. Se tuntuu todella hyvälle iholla.

Kookosöljy ei kuitenkaan ole niin tehokas mikrobien kurissapitäjä, etteikö se pilaantuisi huoneenlämmössä sen jälkeen kun sitä koskettelee sormilla tai käytetyillä lusikoilla. Kookosöljy kannattaa siis säilyttää kylmässä, tai koskettaa sitä vain puhtailla lusikoilla. Tai laittaa sekaan eteerisiä öljyjä, eli kookosta itseään voimakkaampia luonnon “säilöntäaineita”.

Jos kookosöljy on uusi tuttavuus, kannattaa aloittaa ruokalusikallisella päivässä. Tarkista, ettei kookosöljy haise homeiselle tai pilaantuneelle, koska hometoksiinit ovat toisinaan olleet yleinenkin ongelma ainakin halvemmissa kookosöljyissä. Mikäli kookosöljy tuoksuu raikkaalle, ja kehosi pitää siitä, voi määrää nostaa lopulta vaikka viiteen ruokalusikalliseen asti päivässä niin kauan kun maistuu ja tuntuu hyvälle. Silloin kun kookosöljy oli vain pienien terveyskauppojen erikoistuote, se maistui aina hyvälle. Kun markkina alkoi kasvaa rajusti yli kymmenen vuotta sitten, tuli mukaan enemmän laatuongelmia. Nykyään tilanne näyttäisi olevan pääosin hyvä, mutta silti kannattaa edelleen olla tarkkana. Joidenkin kookosöljypurkkien pohjan läpi saattaa näkyä jopa käristyneen tai muuten ihan eri väriseksi pilaantuneen öljyn merkkejä. Maku ja tuoksu ovat tärkeimmät kookosöljyn laatumittarit. Saatat huomata joskus yllättävän isoja eriä eri brändien välillä, ja myös saman brändin eri erien välillä.

Jos kookosöljy on jäänyt pitkäksi aikaa huoneenlämpöön ja siihen on tarttunut jotain sormista tai likaisista lusikoista, ja se on jo alkanut haisemaan jotain-muuta-kuin-tuoreelle ja raikkaalle… se kannattaa heittää menemään, ja ensi kerralla suojella se paremmin pilaannuttavilta mikrobeilta, tai säilyttää jääkaapissa.

Monet, joille kookosöljy sopii, ovat kokeneet kookosöljyn myötä kilojen karsiutumista, ruokahalun kohtuullistumista ja pitkäkestoisempaa energiaa työpäivän aikana. Ihan kaikille tämäkään ruoka ei sovi, ja todella harvinaisissa tapauksissa joku voi olla kookokselle jopa allerginen.

Puhdistamon kollageenijauheet ovat erityisen laadukkaita, minkä huomaa maussa, suutuntumassa ja fiiliksessä. Keto-kollageeni eroaa tavallisesta versiosta niin, että tässä tulee mukana myös ketoilijoiden suosima MCT-öljy sekä erinomainen Sunfiber-kuitu.

Mutta miten MCT-öljystä on saatu jauhetta? Usein öljy “sidotaan” jauheeksi esimerkiksi maltodekstriinilla, mikä saattaa maistua oudolle, eikä ole ehkä parasta ravintoa ainakaan ketoilijalle. Puhdistamo käyttää mct-öljyn sidosaineena akaasiakuitua, josta tulee mukavampi maku, suutuntuma ja vaikutus.
Sekä akaasiakuitu että Sunfiber ovat erinomaista ruokaa suoliston bifidobakteereille ja muille toivotuille organismeille, jotka vaikuttavat edullisesti ketoilijan ruoansulatukseen. Jos tätä tuotetta käyttää ohjeenmukaisen viiden gramman sijaan jopa viidentoista gramman päiväannoksia, saa siitä jo niin hyvät annokset mct-öljyä ja kuitujakin, ettei muuta kuitu- tai mct-lisää ketoilijana ehkä tarvitsisikaan. Testaa, onko tämä tuote juuri sinulle se “kaikki samassa -paketti” mitä olet etsinyt!

Käytä tätä antamaan ihanaa kermaisuutta aamukahviin, tai kivaa koostumusta rasvaiseen avokadosmoothieen.

Kollageeni voi tarjota raaka-ainetta kaikelle, missä tarvitaan kollageenia – eli kaikki kudokset, iho, limakalvot, ja myös ruansulatuskanavan ehjä pinta. Lisäksi Keto kollageenin sisältämien kuitujen ruokkimat bifidobakteerit ja “firmikuutit” tuottavat butyraattia, joka toimii energianlähteenä niille soluille, jotka muodostavat vahvan suolenseinämän. Vahva soluseinämä taas tukee koko ruoansulatuskanavan hyvinvointia ja auttaa vähentämään tulehdusta koko kehossa.
Erityisesti firmicutes-lajiin kuuluvat Roseburia spp., Faecalibacterium prausnitzii sekä Eubacterium rectale muuttavat kuituja butyraatiksi.

Jotkut voivat harjoittaa tiukkaa ketoilua ja äärimmäisen epätulehduksellista ruokavaliota jopa ilman kuitua (ainankin niin sanotuissa Carnivore-piireissä), mutta vähänkin sallivamman ruokavalion kanssa voi kuiduista, ja niistä muodostuvan butyraatin ansiosta vahvistuvasta suolenseinämästä, olla paljon hyötyä.

Keto Kollageenin Sunfiber saattaa hieman parantaa kollageenin imeytymistä, ja auttaa putsaamaan imeytymätöntä proteiimia pois suolistosta, sen sijaan että imeytymätön proteiini jäisi turhaan mätänemään ruoansulatuskanavaan.

Puhdistamo Elektrolyyttijauhe, maustamaton 120 g

Suositelu vuorokausiannos: Yksi mittalusikka (5 g) 1 – 4 kertaa vuorokaudessa veteen sekoitettuna.

Yksi annos sisältää:

Natrium 390 mg
Kalium 235 mg (11%*)
Magnesium 52 mg (14%*)
Bikarbonaatti 99 mg
C-vitamiini 80 mg (100%*)
OptiMSM 1350 mg
*Päivittäisestä saantisuosituksesta

Ainesosat OptiMSM (metyylisulfonyylimetaani), glysiini, Guerande-merisuola, kaliumbitartaatti, magnesiummalaatti, kaliumbikarbonaatti, kalsiumaskorbaatti, natriumbikarbonaatti

Säilytys: Säilytys huoneenlämmössä, kuivassa ja valolta suojattuna

Valmistettu: Suomi / Finland

Ravintolisä. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Päivittäistä annossuositusta ei tule ylittää. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Sisältää kosteudenpoistajan, jota ei saa syödä.

 

Puhdistamo Kookosöljy 500ml

RAVINTOARVO per 100ml

Energia: 900 kcal / 3702 kJ
Rasva: 100 g
– josta tyydyttynyttä: 90,4 g
Hiilihydraatit: 0 g
– josta sokereita: 0 g
Proteiini: 0,1 g
Suola:0,03 g

Ainesosat: Kylmäpuristettu luomu kookosöljy

Säilytys: Säilytys huoneenlämmössä, kuivassa ja valolta suojattuna. Kookosöljyn saa parhaiten juoksevaksi, kun purkin laittaa lämpimään vesihauteeseen ja se palautuu takaisin kiinteään muotoon alle 25 asteen lämpötilassa. Tuote pysyy täysin käyttökelpoisena, vaikka olomuoto muuttuisi useitakin kertoja.

Alkuperämaa: Filippiinit ja Sri Lanka

 

Puhdistamo Keto kollageeni + MCT, 150g

RAVINTOARVO per 100g

Energia: 415 kcal / 1083,7 kJ
Rasva: 21,9 g
– josta tyydyttynyttä: 21,9 g
Hiilihydraatit: 1,1 g
– josta sokereita: 0 g
Ravintokuitu: 12,8 g
Proteiini: 60,7 g
Suola: 1,3 g

Suositeltu vuorokausiannos: 1 rkl (5g).
Vuorokausiannos sisältää:

Proteiini: 3,04 g *
MCT-jauhe : 1,4 g *
Ravintokuitua: 0,64 g *
* ei vertailuarvoa

Ainesosat: Bodybalance ® -kollageenipeptidi, MCT-jauhe, hydrolysoitu guarpapukuitu (Sunfiber ®)

Säilytysohje: Säilytys kuivassa ja valolta suojattuna

Valmistettu: Suomi

Ravintolisä. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Päivittäistä annossuositusta ei tule ylittää. Säilytettävä lasten ulottumattomissa.

 

Kun teet kestotilauksen, niin sinulta veloitetaan tuotteen hinta automaattisesti valitun syklin mukaisesti (vähän kuin Netflix tai Spotify). Kun veloitus on onnistunut, niin tuotteet toimitetaan sinulle samaan paikkaan kuin minkä valitsit tilausta tehdessäsi.

Voit milloin tahansa keskeyttää tilauksen omassa tilissäsi. Jos sinulla ei ole tiliä ostohetkellä, niin se luodaan sinulle automaattisesti.

Jos sinulla on jo tili verkkokaupassamme, niin kannattaa kirjautua sisään ennen tilaamista Kestotilauksia ei voi tehdä ilman sisäänkirjautumista. Se johtuu ihan puhtaasti siitä, että vain kirjautumalla sisään voit hallita tilaustasi.

Tuotteet toimitetaan, kuten mistä tahansa verkkokaupasta. Meillä on käytössä seuraavat toimitustavat:

  • Matkahuollon pakettiautomaatit ja noutopisteet
  • Postin pakettiautomaatit ja noutopisteet
  • Postin kotiinkuljetus

45,80  41,90  saatavilla myös kestotilauksena alk.45,80  38,90  / 4 viikkoa
Tuote Kpl

Ei varastossa, toimitusaika 1-2 viikkoa