Sprint A

[membership_breadcrumbs style=”2″]
— SPACER —

— SPACER —

SPRINT A

— SPACER —

[text_block style=”style_1.png” align=”left” font_size=”16″ font_font=”Lato”]

Ihan aluksi “sprintit”, eli intervallitreenit, ovat todennäköisesti 1000 x tehokkaampia polttamaan rasvaa ja nostamaan kuntoa kuin tasavauhtinen lenkkeily.

Suosittelemme, että teet sprinttitreenejä 1-3 x viikossa. Aloita kevyemmin ja lisää tehoja sitä mukaan kun kuntosi nousee ja totut tähän vaativampaan intensiteettiin.

Yritä myös saada treenikaveri itsellesi kun teet näitä treenejä. Luota minuun – terve kirittäjä tässä vierellä vie treenisi aivan uudelle tasolle. Etenkin jos olette suunnilleen saman tasoisia.

Syy miksi intervallitreenaus on niin tehokasta on seuraava:

Kun treenin intensiteettiä nostetaan ja lasketaan nopeasti, aiheuttaa se kropalle ikään kuin “shokin”, johon sen pitää sopeutua nopeasti. Tämä sen sijaan nostaa hapenottokykyä ja polttaa rasvaa erittäin tehokkaasti. Aineenvaihduntasi on koholla intervallitreenin jälkeen jopa yli 24h. Sen aikana poltat koko ajan enemmän rasvaa. Tasavauhtisen lenkin jälkeen aineenvaihduntasen sijaan tasaantuu jo muutamien tuntien jälkeen.

Levon aikana sprinttien välissä, älä pysähdy täysin, vaan pidä itsesi liikkeessä esim. kävellen kunnes lepohetki on ohi. Ja sitten taas mennään!

Välillä voi olla haastavaa ottaa itselleen aikaa. Esim. Sprint A on 30 sekuntia sprinttiä. Voi olla helpompaa tehdä niin, että mittaat tietyn matkan jonka pääset 30 sekunnin aikana. Sen jälkeen juokset vain samaa väliä niin, ettei tarvitse tuijottaa kokoajan juostessa kelloa ja häiritä sillä keskittymistä.

[/text_block]

Sprint A

— SPACER —

  • 30 sekuntia SPURTTIA, 60 sekuntia LEPOA. Toista 5 kertaa.
  • 5 minuuttia taukoa. Kävele, hölkkää, ota vettä, palaudu.
  • 30 sekuntia SPURTTIA, 60 sekuntia LEPOA. Toista 5 kertaa.
  • KOKONAISKESTO: vain 20-25 minuuttia!

Sprint light

— SPACER —

[text_block style=”style_1.png” align=”left” font_size=”16″ font_font=”Lato”]Mikäli sinulla on esim. polvivammoja, et ole urheillut pitkiin aikoihin tai sinulla on runsaasti ylipainoa, suosittelemme kokeilemaan näitä kevennettyjä sprinttejä LIFW päävalmentaja Kristian Popovin johdolla.

Toimi kuten Sprint A:ssa eli:[/text_block]

  • 30 sekuntia korokkeelle nousua / pyöräilyliikettä, 60 sekuntia lepoa. Toista 5 kertaa.
  • 5 minuuttia taukoa. Kävele, ota vettä, palaudu.
  • 30 sekuntia korokkeelle nousua / pyöräilyliikettä, 60 sekuntia lepoa. Toista 5 kertaa.
  • KOKONAISKESTO: vain 20-25 minuuttia!
Tomi Kokko

Tomi Kokko