Monthly update # 14 (December 2015) – NEW !!

[membership_breadcrumbs style=”3″ omgpageId=”802″]
arrow

Monthly update December 2015

Joulun aika, lomat, bileet yms. usein tuo haasteita etenkin sen suhteen kuinka pitää kehitystä yllä. On tietenkin tärkeää ladata akkuja lomalla, mutta mopoa ei saa päästää käsistä! Tässä päivityksessä kaikki niksit siihen, miten pidät huolen ettet olla tammikuussa lihonneena takaisin lähtöruudussa. Puhutaan myös tavoitteiden asettamisesta. Tehdään hyvä lopetus vuodelle 2015 ja valmistutaan jo vuoteen 2016, josta tulee kaikille meille PARAS VUOSI IKINÄ!!Monthly update – December 2015 – esimerkkiohjelma ja ohjeistus tälle jaksolle

[op_liveeditor_element data-style=””][text_block style=”undefined” align=”left”]

Hou hou hou vaan koko tiimille!

Ennen kuin luet tämän kohdan, katsothan yllä olevan videon läpi sillä annan siinä tarkemman ohjeistuksen Joulun ajalle! Kuten tähänkin asti, on nyt sinun tehtäväsi rakentaa itsellesi toimiva treeniohjelma. Muista “No plan – No results”. Ohjelman ei missään nimessä tarvitse olla täydellinen, eikä se sitä tule olemaankaan. Kunhan sinulla on kuitenkin suunnitelma, on se tärkeintä! Ilman suunnitelmaa treenaaminen menee nopeasti “treenaan kun on aikaa tai hyvä fiilis” -meiningiksi, joka taas menee tuohon “kaatuu kuin korttitalo” -kategoriaan. Etenkin nyt kun on joululomat edessä on entistä tärkeämpää, että sinulla on suunnitelma. Usein ajatellaan että eihän tossa loman aikana mitään suunnitelmaa tarvitse, mutta tämä ajattelutapa on tuhoon tuomittu. Nyt nimenomaan tarvitset sen suunnitelman. Muuten ollaan tammikuussa 5kg lihavampana, väsyneenä ja joudutaan taas lähtemään monta askelta perästä uuteen vuoteen.

Alla yleisiä ohjeita ohjelman rakentamiseen, joilla pääset hyvin alkuun. Keskustele buddy groupisi kanssa ja tehkää esim. samankaltaiset ohjelmat niin voitte niiden aikana tukea toisianne.

Rakennetaan uuden kasvaneen tiimin kanssa jälleen lisää buddy groupeja tarpeen mukaan, jotta kaikki saavat mahdollisuuden olla osa pientä tiimiä! Näiden suurin hyöty on ehdottomasti tilivelvollisuus!

Tässäkin jaksossa on pari uutta treeniä joita voit kokeilla, mutta nyt joulun alla on tärkeämpää että sinulla on vaikka lemppari treenejäsi kalenterissa joita haluat tehdä kuin ei mitään. Suunitelma pitää olla kaikilla tiimiläisillä!!

Kahvakuulista on taas kyselty ja saat ne meidän kautta alennuksella. Eli mikäli sinua kiinnostaa hankkia kahvakuulia itsellesi, onnistuu se yhteistyökumppanimme Evolutionin kautta! Loggaudu sisään normaalisti kuten lisäravinteita tilatessasi tai mene suoraan tästä linkistä kahvakuulat -osioon: http://evolution.fi/kahvakuulat.html.

LIFW TIIMI SAA -20% noista kisakuulista, eli super hyvälaatuisista kuulista, joita itsekin käytän! Postikulut ovat myös vakiot, eli eivät mene painon mukaan! Thank god :) Lisätietoja näistä saa kysymällä suoraan Tomilta FB-ryhmän kautta.

HUOM: LIFW Marraskuusta tulleet tiimiläiset, teille on tehty erillinen sivu “HAASTE PULKASSA – Aloita tästä” missä on ohjeistusta haasteen jälkeiselle elämälle. Katsokaa se läpi, mutta teillekin on ajankohtaisempaa nyt ottaa tämä JOULU HALTUUN 100% etenkin kun haaste on juuri saatu maaliin, mikä on jo itsestään riskialtis tilanne.

F2F tiimi, teidän ohjelma hieman poikkeaa alla olevista esimerkeistä yhteistreeniemme vuoksi, mutta käyttäkää silti pohjana.

LISÄÄ OHJEITA OMAN OHJELMAN RAKENTAMISEEN

 • Alla olevat ohjelmat ovat vain esimerkkejä. Valitse treenejä oman tasosi mukaan ja käytä treenin vaikeusastetta hyväksesi.
 • Muista nousujohteisuus. Älä haukkaa supertiimiläisen 5 treeniä viikossa tahtia heti, jos alla on esimerkiksi pitkä treenitauko.
 • Eriarvoiset viikot! Tämä tarkoittaa sitä, että mennään nousujohteisesti kohti raskasta viikkoa, jonka jälkeen tulee selkeä palauttava viikko, jonka jälkeen elimistö kehittyy uudelle tasolle.
 • Tiimiläiset, yksinkertaisin malli on kevyt –keskiraskas – keskiraskas – raskas ja sykli uudelleen. Voit rakentaa tämän oman aikataulusi ja arkiohjelman mukaan. Jos töissä on kiirettä, muutto tulossa tai lomareissu tiedossa, suunnittele viikkorytmisi sen mukaan.
 • Jollekin voi toimia myös raskas – kevyt – raskas – kevyt -malli. Tähän ei täydellistä mallia ole. Periaatteena on sama: kuormitetaan kroppaa (eli hajotetaan) ja sen jälkeen nostetaan levolla se uudelle tasolle.
 • Laita omien tavoitteidesi mukaan tekniikkaworkshoppeja treenin alkuun. Ota 1-2 osa-aluetta joita haluat kehittää ja pysy niissä. Tällä viikolla vähän käsilläseisontaa ja pistoolikyykkyä, ensi viikolla leaunvetoa, turkkilaista ylösnousua ja sitten hyppynarutekniikkaa.
 • VAPAA ei tarkoita sohvalla makaamista. Ole aktiivinen, siivoa, jätä auto kotiin ja pyöräile töihin. Tee palauttava lenkki, käytä LIFW huoltoa ja foamrollerohjelmia hyödyksi. Istutko paljon? Jumppaile hartiat vetreiksi LIFW hartiarengasjumpalla. FB-sivujen tiedostomateriaaleista löydät ohjeet.
 • LIVE treenit ovat nyt myös alkaneet. Nyt aluksi pyritään tekemään niitä 1 x viikossa ja mikäli saadaan tämä toimimaan niin että se palvelee sekä teitä että meitä, niin sovitaan viikottain toistuvat ajat tammikuusta alkaen. Jos ohjelmassa on jo treeni päällekkäin LIVE treenin kanssa, suosittelen silti että otat osaa LIVE treeneihin.

Muuta ohjeistusta jaksolle:

 • Buddy groupit, sopikaa YHDESSÄ ajat seuraavien viikojen treeneille. Tehkää plääni esim 4 viikon jaksoissa, joissa kaikki yhteistreenit on lyöty lukkoon! Pitäkää toisenne tilivelvollisina!
 • Jakakaa myös sivuilla teidän treeniaikojanne ja -paikkojanne niin mahdollisesti muutkin tiimiläiset voivat liittyä seuraan. Puhalletaan yhteen hiileen, aina!
 • Lisäravinnetilaukset omatoimisesti kuten tähänkin mennessä samoilla 20-30 % alennuksilla sekä uutena PUHDISTAMON lisäravinteet 15% alennuksella.
 • HUOM. KAIKKI LIFW jatkotiimiläiset saavat Evolutionilta 30% alennuksen! Koodi “LIFWTIIMI”! Ohjeet FB ryhmässämme tiedostot osiossa.

Sairaasti tsemppiä jaksoon ja oikein hyvää joulua jo tässä vaiheessa!!
T: Tomi, Krisu, Kaisa ja muut koutsit sekä core tiimiläiset.

[/text_block][/op_liveeditor_element]

[op_liveeditor_elements][/op_liveeditor_elements]

 • Katso yllä oleva JOULU-VIDEO! Kerron siinä kaiken mitä sinun pitää tästä haastavasta mutta mukavasta ajasta tietää!
 • Tee guidelinien mukainen ”Nutrition plan” seuraaville neljälle viikolle sisällyttäen 2 x RD:tä per viikko. Mieti etenkin kaikki ”joulun aika” ym. juhlat etukäteen. Videossa tästä tarkemmin
 • Tee treeniohjelma seuraaville viikoille ja mieti minimitreenit joulun ajalle jotka toteutat.
 • Tee ensimmäinen LIFW LIVE treeni mikäli missasit sen (löytyy kohdasta ”Training – LIVE treenit”
 • Jaa sinun TOP 3 jouluvinkkisi FB sivuillemme kuinka nauttia joulusta, mutta silti pitää kehityksestä kiinni
 • Ilmoittaudu 2016 toiston uuden vuoden haasteeseen (kun kutsu tulee julki!)
 • Asteta itselle tavoitteet vuodelle 2016 menetelmillä joista videolla kerron.
 • Mukavaa joulua koko tiimille! On ollut aivan huikea vuosi takana.. MUTTA 2016 tulee vieläkin parempi meille kaikille!

Questions and Answers videot myös katsottavaksi jos missasit FB ryhmässämme.

Vastaan näihin kysymyksiin

+

[op_liveeditor_element data-style=””][text_block style=”style_1.png” align=”left”]

Comments
Sari Finérus

Sari Finérus Onko se sun (Tomi) periscope? Vai onko LIFW oma?

Sofia Kojo

Sofia Kojo Kurpitsansiemenöljy, yes or no? Guidelinejen suhteen mietin myös hedelmiä yleisesti, mitä muita kuin esim. sitruunaa/omenaa kannattais suosia pienis määrin? Joku lyhyt ja ytimekäs LIFW-Periscope perehdytys for dummies ois myös jepa ? oletan että ette saa sieltä nettiä pelittämään irl (bali+toimiva netti silloin kun tarvisi=not gonna happen ) joten siittäkin vois höpöttää lyhyesti videolla

Marski Laakko

Marski Laakko Hyvän näköset loma skägät. Onko aloe vera juomista kokemusta, maksaako turhasta vai miten näette?

Marika Kulppi-Nurminen

Marika Kulppi-Nurminen Just katsoin videon ja Krisu ja Tomi ovat tosiaan siinä oikeassa että kannattaa tarkkaan miettiä mistä aloensa hankkii. Juotko Marski juomaa yleiseen hyvinvointiin vai johonkin tiettyyn asiaan? Minä ja perheenjäsenet juodaan aloeta ihon ja suoliston vuSee More

Jani Ylikulju

Jani Ylikulju Miten ois maakunta kohtaiset face-ryhmät lisäksi?? Ois helppo uusien liittyä siihen suoraa vanhojen sekaan. Siellä vois roikkua semmosetki jotka ei jatka level kakkoseen!!

Matias Kangasniemi

Matias Kangasniemi Onko Lifw-treenit hyviä treenejä, jos halutaan kasvattaa lihasmassaa vai olisiko Lifw-treenien lisäksi hyvä ottaa jotain muitakin treenejä ja minkälaisia? Tästä aiheesta olisi oikeen mukavata saada enemmän opastusta smile emoticon Varmaan tiimissä muitakin siinä tilanteessa, että tämä aihe kiinnostaa. Ja treenaatko Tomi itse Lifw-treenien lisäksi paljon muilla tavoilla?

Kaisa Henttinen

Kaisa Henttinen Jatkan Janin kysymystä. Syyskuun Tampereen bg kaipailee lisää aktiiveja ryhmätreeneihin. Näitä paikallisia buddygroupeja on jo varmaan aika määrä, kaikissa joitakin jatkajia, ja osa sellaisia jotka eivät ottaneet elämäntapaa omakseen. Yhteistreenien hSee More

Marjo Tukiainen

Marjo Tukiainen Hyvä idea. Ajattelin samankaltaisia aatoksia myös Joensuun alueen osalta, kun kuitenkin taitaa tämä itäinen Suomi vähemmän tuoda jengiä mukaan kuin esim. Helsingin alue.

[/text_block][/op_liveeditor_element]

[op_liveeditor_elements][/op_liveeditor_elements]

Vastaan näihin kysymyksiin

+

[op_liveeditor_element data-style=””][text_block style=”style_1.png” align=”left”]

Pia Järäinen Moikka, mitä kuuluu? smilehymiö Nyt tulee ehkä liian pitkä laihdutus-aiheinen kyssäri…

Mulla on sellainen olo, että mun pitäisi jotenkin viilata tätä mun taktiikkaa. Haasteen aikana sain 4 kg pois ja sit tuntuu et sen jälkeen rasvan palaminen on ihan tyssänn…Näytä lisää
En tykkääkään · Vastaa · 5 · 9. joulukuuta kello 23:24
Karoliina Vehmas
Karoliina Vehmas Moi, Mä vaivaan hieman omanapaisella kysymyksellä – Lääkäri oli hieman sitä mieltä, että aloitan urheilemaan sairastaminen jälkeen liian nopeasti ja ennen kaikkea liian rankasti. Sain myös taas kerran luennon kaikista kivoista streptokokin (angiina) jä…Näytä lisää
Tykkää · Vastaa · 1 · 11. joulukuuta kello 9:42
Kati Erkkilä
Kati Erkkilä Mua askarruttaa treenistä palautuminen. En hae sitä, että on vain yksi asia tyyliin “tee aamulla ekana herättyäsi näin ja sitten tiedät.”

Millaisiin asioihin kannattaisi kiinnittää huomiota, jos haluaa tarkastella omaa palautumistaan?
Tykkää · Vastaa · 3 · 11. joulukuuta kello 9:52
Pia Järäinen
Pia Järäinen Kehtaanko laittaa vielä toisen kyssärin? smilehymiö Kun mua kiinnostais tietää, mikä se Bulletproof paasto on? Tomi joskus jossain videossa mainitsi, että aamulla vedetään 5am coffee, sit ateriat syödään klo 12-20 välillä. Oliko se näin simppeli?

Ilmeisesti …Näytä lisää
Tykkää · Vastaa · 2 · 11. joulukuuta kello 22:04
Laura Asikainen
Laura Asikainen Mitä eroa on brain octane öljyllä sekä mct öljyllä? Olen tähän saakka käyttänyt mct-öljyä, mutta monen lukenut käyttävän octanea. Mietin siis siirtyisinkö/kokeilisinko joskus itsekkin sitä..

Lähtiessäsi reissuun, onko siulla tuotteita tai välineitä jotka liittyvät guidlineen ja ovat melkeinpä aina matkassasi? Mikäli on, mistä syystä?
Tykkää · Vastaa · 11. joulukuuta kello 23:39
Tony Moisio
Tony Moisio Kysymys kehonhuollosta. Olen lukenut eri ihmisten näkemyksiä venyttelystä ja liikkuvuudesta ja joidenkin mielestä pitkistä staattisista on enemmän haittaa kuin hyötyä ja jotkut ovat sitä mieltä, että ne ovat tärkeitä lihasten alkuperäisten pituuksien p…Näytä lisää
Tykkää · Vastaa · 1 · 12. joulukuuta kello 12:19
Harri Paso
Harri Paso Kylläpä hyvän kysymyksen esitit! Kohta mä osaan antaa teille paljon tietoa tästä aiheesta!
Tykkää · Vastaa · 12. joulukuuta kello 12:50
Tony Moisio
Tony Moisio Hyvä! Urheiluhierojakaverini näistä puhui paljon, kun juteltiin mun ongelmista. grinhymiö
Tykkää · Vastaa · 1 · 12. joulukuuta kello 12:51
Näytä lisää vastauksia
Kristian Kiril Popov

Kirjoita vastaus…

Pauliina Virta
Pauliina Virta Miten on tasavauhtisten lenkkien laita palauttavina harjoituksina? Onko niistä kuinka paljon hyötyä muuta kuin oman korvien välin lepuuttamiseen. Ja mikä olisi järkevä lenkin kesto tasavauhdilla?

[/text_block][/op_liveeditor_element]

[op_liveeditor_elements][/op_liveeditor_elements]

Vastaan näihin kysymyksiin

+

[op_liveeditor_element data-style=””][text_block style=”style_1.png” align=”left”]

Kaisa Henttinen Rintarangan ruston ja rintalihaksen tulehdus pisti treenaamiseen poikki tyystin. Lääkäri epäili aiheuttajaksi liian kovaa työtahtia (juu, myönnän), ja punnerruspainotteisia treenejä (mitvit?!). Punnerrukset sais olla sivussa nyt tovin, ja pitäisi keskiSee More

Emma Meriläinen

Emma Meriläinen Vastaan koska itsellä on kokemusta aiheesta… kun pääset taas treenien pariin niin keskity ensin selkäpuolen treenaamiseen (salitreeni hyvä, erilaiset taljat esim). Sitten kun rinta ottaa treenit vastaan niin muista venytellä rintalihasta ja selkää muSee More

Kaisa Henttinen

Kaisa Henttinen Olipa arvokasta tietoa, kiitos. Jotain ton suuntaista itekin arvelin. Rintarangan ja -lihaksen kipu alkaa hellittää pikkuhiljaa, mutta nyt on hartia ja lapa niin jumissa, ettei tiedä, miten päin olisi. Ihan nollasta saa taas aloittaa, mutta vaan eri taSee More

Heli Ekman

Heli Ekman onko siihen lisäravinneviidakkoon tulossa ohjeistusta mitä otetaan samaan aikaan ja mitä ei ja aamulla vai illalla ja ruuan kanssa vai tyhjään mahaan grin emoticon

Tomi Kokko Avaatko hieman “lisäravinneviidakko” kiitos Heli smile emoticon

Heli Ekman

Heli Ekman Käytössä magnesium, Dvitamiini, kromi, monivitamiini(Eve iherb) probiootit, kalaöljy, mulla rautakuuri..eli mitä otetaan milloinkin ja millä ruuilla voi vaikuttaa imeytymiseen että saisi kaikista parhaan hyödyn.

 
Peter Wickström
 Peter Wickström Moikka! Minkälaisen Bulletproofin väsäsit isällesi, josta hänen innostuksensa tähän elämäntapaan lähti? Tarkoituksena olisi samaa kokeilla porukoiden kanssa joululomalla, mutta tuo Five am Coffee voi olla turhan raskas heti kärkeen. Itselläni ainakin tyhjään vatsaan vieläkin liian rankka. wink emoticon siis, millä reseptillä kannattaisi lähteä liikenteeseen?
Tony Moisio

Tony Moisio 1. Kysymys liittyen optimaaliseen treenien jaotteluun. Eli tarkoituksena on pudottaa kehon rasvaa ja päästä eroon ylimäääräisestä keskivartalon läskikasta, mutta minimoida lihasten menetys ja parhaassa tapauksessa kasvattaa lihasta ja voimatasoja. MikäSee More

Anna-Sofia Kettinen
Anna-Sofia Kettinen Mulla kysymystä painoon liittyen. Rasva tuntuu olevan sitkeästi kiinni vatsan seudulla. Nyt jo keväästä asti samoilla mitoilla. Treeniä vaihdellen 3-5/krt vko, ruokavalio suht kunnossa; perusrunko kunnossa, välillä rd:t vähän venyy.
Cavekin nyt kokeiltSee More

Hannele Valkonen

Hannele Valkonen Tämä kiinnostaa muakin

Emmi Hirvonen
 Emmi Hirvonen Onko rasvanpolton ja muun kehityksen kannalta merkittävää eroa sillä, että tekeekö viikossa monta lyhyttä treeniä vai hieman harvemmin raskaampia ja pidempiä treenejä (esim. ketjutettuja lifw-treenejä)?Onko jompikumpi parempi vaihtoehto?
Mari Sirén

Mari Sirén Onko selluliitti ikuista? Oikoteitähän ei ole, mutta liikunnan lisäksi mikä on paras kombinaatio sen ennaltaehkäisyyn? Miten voin syöminen vaikuttaa selluliitin kerääntymiseen?

Eveliina Kurkikangas

Eveliina Kurkikangas Käyn salilla 3-4 kertaa viikossa, tavoitteena lihaksikas vartalo (sitten joskus). Mulla vielä etenkin pakara ja vatsan alueella ylimäärästä. Millasiin treeneihin kannattais keskittyä, unohdanko salin ja keskityn muuhun vai miten?

Laura Asikainen
Laura Asikainen Tuttava on alkanut kiinnostumaan liikunnasta pikkuhiljaa enemmän sekä myös tästä ravintopuolesta.
Kysyisinkin, että mitä neuvoja/ohjeita miun kannattaa hänelle antaa ravinnon suhteen. Olisiko vinkkejä? smile emoticon Vielä hän ei ainakaan halua ryhmään osallistua.
Voilla hän on korvannut jo margariinin.

Jani Ylikulju

Jani Ylikulju Näytä sille ravintoseminaarit!!

Heli Ekman
 Heli Ekman viljat, maito, einekset, sokeri pois, joka aterialla huolehtii että on proteiini, rasva ja kasvikset mukana, vettä paljon, liikkuu jos siltä tuntuu ja etsii itselleen mieluisia lajeja
Kristiina Kekäläinen

Kristiina Kekäläinen Olen pari kertaa kokeillut (hieman kevennettynä tosin mutta kuitenkin) treeniosiossa olevaa salitreeniä GBC1:stä. Se on todella hyvä! Mukavaa vaihtelua ? arveletko, että voisit tuoda treeniohjelmaan jonkun toisenkin saliharjoituksen? Se olis SUPER! Vaikka tykkään paljon kaikista nykyisistäkin, kiitos niistä ?

Marski Laakko

Marski Laakko Matka bulletproof/5am coffee ohjeet ja niksit. Helpoin ja yksinkertaisin hotellissa väsätä? 15pv Dubain reissulla ei tule pystymään olemaan ilman, mutta myös vähän jännittää kantaa suomesta ruumaan kyseiseen maahan yhtään ylimäärästä rasva- tai saatikaan pulveripurkkia?? Hotellihuoneesta pitäisi löytyä vedenkeitin ja espresso laite!

Riikka Savela
Riikka Savela 2xu. Oliko näihin tulossa joku sopparihinta ?

[/text_block][/op_liveeditor_element]

[op_liveeditor_elements][/op_liveeditor_elements]

— SPACER —

Muut videot matkan varrelta…

Periscope lähetyksiä 30 päivän ihmiskokeen dokkarikuvauksista matkan varrelta… Tässä Superfood Guru Olli Posti sekä lääkäri Olli Sovijärvi. Myös flunssan tappo strategiani sekä aamutreenit Balin auringossa.

— SPACER —

Last but not least… video jouluisen RAAKASUKLAAN teosta, josta olette kyselleet… ?

— SPACER —

Paina tästä niin näät reseptin

+

[op_liveeditor_element][text_block]Pari juttua,

Teen aina mun suklaat intuitiolla joten määrät ovat todellakin NOIN määriä. En ikinä mittaa vaan kokeilen eri juttuja!
Kestää ainoastaan 5-10 minuuttia valmistaa joten on tosi nopea setti
Tee kerralla enemmän, laita pakkaseen niin voit viikon mittaan niitä syödä
Paras tapa nauttia näitä, ehdottomasti ‪#‎fiveamcoffee‬ n kanssa!
Kokeile eri yrttejä vapaasti! Löytää tosi hyviä maku comboja.
Enjoy

Ainekset:

Kaakaovoi 30-50g
Kookosöljy 20g
Ghee/voi 10g
Raakakaakao 5-10 rkl
Maca 1-2 rkl
Lucuma 1 rkl
Merisuola ripaus
Chia siemenet
Marjat / pähkinät maun mukaan. Esi goiji toimii tosi hyvin. Myös mustikka on hyvä
Cayanne pippuri
Pakurikääpä / ruusujuuri / siitepöly jos haluaa hifistellä

Ohjeen määrät NOIN määriä ja tämän satsin teen tosiaan itselle viikottain!

Tärkeintä on että koostumus on sopivasti juokseva! Näät kun olet tehnyt muutaman kerran .

Laita kattilaan vettä, aseta se hellalle ja laita kiehumaan matalalla lämmöllä
Laita kattilan päälle toinen astia, esim iso salaattikulho. Ei saa kiehua liian kovaa ettei ravinteet kuole!
Lisää kulhoon kaakaovoi. Se rupeaa sulaamaan suht hitaasti
Sitten kun kaakaovoi on sulanut juoksuvaksi, lisää myös kookosöljy ja ghee.
Tämän jälkeen kaikki jauhot ja loput jutut mukaan ja sekoita.
Kaada muotteihin tai ihan vain leivinpaperille.
Päälle pähkinöitä, marjoja koristeeksi.
Pakkaseen, n30 min päästä ready!! smile emoticon
Enjoy!!

[/text_block][/op_liveeditor_element]

[op_liveeditor_elements][/op_liveeditor_elements]

Oikein hyvää joulua koko tiimille!! ?

— SPACER —

Tomi Kokko

Tomi Kokko