Visio terveestä Suomesta

Ravitsemus on meitä kaikkia suomalaisia suuresti koskettava asia. Se koskettaa meitä elämänkaaren alusta sen loppuun saakka. Ensimmäiset ravitsemusohjeet saamme neuvolasta, jonka jälkeen viralliset ravitsemussuositukset kulkevat mukanamme päiväkodista kouluun ja siitä eteenpäin. Vielä vanhainkodissa meille mahdollisesti tarjoillaan virallisten ravitsemussuositusten mukaisia aterioita. Suosituksista huolimatta suomalaiset voivat aikaisempaa huonommin, eihän sen näin kuuluisi mennä?

Ravitsemus on elämäntapamuutosekspertti ja personal trainer Tomi Kokolle erittäin tärkeä asia. Hän ei nää järkeä siinä, että ihmisten terveys menee vuosi vuodelta huonompaan suuntaan, vaikka elintaso nousee samanaikaisesti. Tomi haluaa, että suomalaiset voisivat nauttia elinvuosistaan terveinä ja hyvinvoivina. Muutos on laitettava alulle ja Tomi on päättänyt ottaa mission omakseen - ja näin 30 päivän ihmiskoe päätetään laittaa käyntiin. Ihmiskokeen avulla hän haluaa avata ihmisten silmiä sille, kuinka suuri vaikutus ravinnolla on terveyteen ja hyvinvointiin. Miltä tuntuu, kun voi oikeasti hyvin?

Dokumentti perustuu Tomin henkilökohtaiseen ihmiskokeeseen, jonka aikana hän testaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen laatimia Suomen virallisia ravitsemussuosituksia 30 päivän ajan. Lähes päinvastaista ruokavaliota noudattava Tomi laitetaan todelliseen testiin, jonka aikana hänen terveyttä, hyvinvointia ja jaksamista seurataan tarkasti.

Dokumentissa kuullaan ravitsemusalan ja lääketieteen ammattilaisten näkemyksiä virallisista ravitsemussuosituksista. Myös vastakkaisia näkökantoja tullaan näkemään dokumentissa, sillä kukin ammattilainen tuo esiin omat mielipiteensä aiheesta. Mukana ovat professorit Mikael Fogelholm, Kari Salminen ja Pekka Puska, lääkärit Olli Sovijärvi ja Taija Somppi sekä lisäksi Karita Tykkä, Teemu Arina, Jaakko Halmetoja sekä Olli Posti, jakavat tietämystään ravinnosta.

 

Dokumentti puhuttaa!

Dokumentti on herättänyt ensi-iltatapahtuman julkaisemisen jälkeen vilkasta keskustelua mediassa. Ensimmäisenä asiasta uutisoi Iltalehti. Myös MTV kirjoitti dokumentista ja tavoitti myös dokumentissa esiintyvän ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholmin, joka otti asiaan jyrkästi kantaa.

Tomi Kokko osallistui myös Arman Pohjantähden alla -ohjelman Ravinto -jaksoon. Jakso herätti runsaasti keskustelua ja kyseisen jakso tavoitti lähemmäs 500 000 suomalaista.

Tomin viimeisin mediaesiintyminen ravitsemukseen ja 30 päivän ihmiskoe -dokkariin liittyen on Huomenta Suomessa 13.6. Lue artikkeli ja katso koko keskustelu täältä.

Muut uutisoinnit:

Iltalehti - Kovakuntoinen pt otti paidan pois: "Olen syönyt suositusten mukaan yli 10 vuotta"

Safkatutka - Personal trainer söi ravitsemussuositusten mukaisesti 30 päivää – seuraukset eivät imartele

Helsingin Uutiset, Vantaan Sanomat, Aamuposti - Mies söi 30 päivää terveyssuositusten mukaisesti – hurja tulos

30 PÄIVÄN IHMISKOE -DOKUMENTIN VIRALLINEN TRAILERI

Tutustu dokumentin henkilöihin!

TOMI KOKKO

Elämäntapamuutosekspertti & personal trainer

→ Yli 10 vuoden kokemus alalta

→ LIFW haasteen perustaja

→ Yli 4500 pudotettua kiloa asiakkailtaan

Tomi Kokko on yksi Suomen johtavista personal trainereista, joka on hakkinut kokemuksensa alalta Australiassa, missä hän asui seitsemän vuotta. Hän palasi Suomeen keväällä 2014, ja huomasi kuinka Suomessa vallitsee edelleen samat pinttyneet käsitykset ravinnosta ja ihmiset voivat huonosti. Hän päätti laittaa kaikki peliin ja tehdä asialle jotain. Hän on valmentanut tuhansia asiakkaita 10 vuoden uransa aikana ja uskoo että dokkarin myötä tuhansien ihmisten silmät aukeavat. Work hard, stay positive.. ALWAYS, on Tomin motto."

OLLI SOVIJÄRVI

Yleislääkäri & tietokirjailija, Antioksidanttiklinikka & Biohacker Center

→ Lääketieteen lisensiaatti, Helsingin yliopisto
→ Integraaliteorian B.A., John F. Kennedy University

Sovijärvi on erikoistunut funktionaaliseen lääketieteeseen, jossa terveyttä tarkastellaan kokonaisvaltasesta näkökulmasta. Hän on Suomessa kokonaisvaltaisen lääketieteen edelläkävijä. Sovijärven mielestä oleellista on selvittää sairauden perimmäinen syy ja hoitaa sen ydintä. Hän näkee, että jokainen voi parantua mistä tahansa sairaudesta, kun kehon omat korjaavat prosessit normalisoidaan. Sovijärvi on yksi Biohakkerin käsikirjan kirjoittajista.

MIKAEL FOGELHOLM

Professori

→ Ravitsemustieteiden tohtori, Helsingin yliopisto
→ Elintarviketieteiden tohtori

Tällä hetkellä Helsingin yliopiston ravitsemustieteiden professorina toimiva Mikael Fogelholm on tehnyt pitkää uraa ravitsemuksen parissa. Hän on työskennellyt ravitsemussuositusten parissa vuodesta 2000. Fogelholm pyydettiin Valtion ravitsemusneuvottelukunnan jäseneksi viime kierroksella, jolloin Suomen viralliset ravitsemussuositukset vuodelle 2014 laadittiin. Fogelholm laittoi käyntiin kansallisen ravitsemuskeskustelun, kun hän kommentoi Tomi Kokon ruokavaliota Ylen artikkelissa toukokuussa 2015.

TAIJA SOMPPI

Yleis- ja verisuonikirurgian erikoislääkäri, Amplia Klinikka

→ Lääketieteen lisensiaatti, Turun yliopisto
→ Fysioterapeutti, Turun Terveydenhuolto-oppilaitos

Taija Sompilla on vastaanotto Amplia Klinikalla, joka on kokonaisvaltaiseen hoitoon erikoistunut lääkärikeskus ja fysikaalinen hoitolaitos. Klinikalla ruokavalio nähdään merkittävänä tekijänä ihmisen terveydessä ja klinikan toiminnan perusajatus onkin se, että asiakkaan ruokavalio hoidetaan aluksi kuntoon. Somppi on puhunut voin ja vähähiilihydraattisen ruokavalion puolesta aikaisemminkin mediassa.

KARI SALMINEN

Professori

→Maatalous- ja metsätieteiden tohtori, Helsingin yliopisto
→Filosofian kandidaatti

Kari Salminen on tehnyt pitkän uran elintarvikealalla. Salminen toimi uransa alkuvaiheessa Elintarviketeollisuusliiton tutkimusjohtajana. Erityisen hyvin hänet tunnetaan kuitenkin toimiessaan Valio Oy:n tutkimusjohtajana 20 vuoden ajan. Salminen on toiminut dosenttina sekä Helsingin että Turun Yliopistossa, ja jälkimmäisessä myös professorin virassa. Salminen on jo pitkään puhunut tyydyttyneiden -ja maitorasvojen puolesta.

JAAKKO HALMETOJA

Ravintoasiantuntija, tietokirjailija, luennoitsija & yrittäjä

Ravitsemus on Jaakko Halmetojan intohimon kohde. Erityisesti terveellisen ravitsemuksen ja elämäntavan sovittaminen ympäristön alati muuttuviin olosuhteisiin kiehtoo Halmetojaa.

Hän on Biohakkerin käsikirjan yksi kirjoittajista ja johtaa kahta terveellisiin herkkuihin erikoistunutta kahvilaa Tampereella. Vuodessa Halmetoja pitää satakunta luentoa erilaisille organisaatioille.

PEKKA PUSKA

Professori

→ Lääketieteen ja kirurgian tohtori, Kuopion yliopisto → Valtiotieteiden maisteri, Turun yliopisto

Pekka Puska on tehnyt pitkän uran kansanterveyden parissa. Suomessa hänet tunnetaan kenties parhaiten Pohjois-Karjala -projektin päätutkijana toimimisesta, lisäksi hän toimi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtajana 2013-2014 vuodenvaihteeseen asti. Nykyään Puska toimii erilaisissa kotimaisissa sekä kansainvälisissä asiantuntija- ja luottamustehtävissä. Puska on ottanut vahvasti kantaa länsimaissa edelleen käynnissä olevaan rasvakeskusteluun.

TEEMU ARINA

Biohakkeri, luennoitsija, kirjailija ja yrittäjä

Teemu Arina on Suomen tunnetuin biohakkeri ja teknologia-alan sarjayrittäjä. Hän on yksi Biohakkerin käsikirjan kirjoittajista ja muun muassa perustanut Quatified Self & Biohacking Finland -yhteisön.

Arina löysi biohakkeroinnin, kun sairastui stressiperäiseen sairauteen ja lopulta paransi itsensä biohakkeroinnin ja itsensä mittaamisen avulla. Toukokuussa 2015 Arina sai kansainvälisen Leonardo-palkinnon.

KARITA TYKKÄ

Yrittäjä, kirjailija, Life coach ja juontaja

→ Life coach, Valmentamo

Monitoiminainen Karita Tykkä valmistui alkuvuodesta 2016 sertifioiduksi Life coachiksi. Tykkä on tunnettu muun muassa terveellisestä ruokavaliostaan - Raakaa ja makeaa, Hyvää huomenta ja Lautasellinen kauneutta –kirjat ovat hänen käsialaansa.

Tykkä on lisäksi yksi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin erikoistuneen Superlemon.fi –verkkokaupan perustajista.

OLLI POSTI

Ravintoasiantuntija

Olli Posti on intohimoinen ravintoasiantuntija, jolle ravinnon laatu, puhtaus ja ravinnetiheys ovat äärimmäisen tärkeitä ominaisuuksia. Mielenkiinto ravitsemusta kohtaan kasvoi erityisesti sen jälkeen, kun Posti löysi ravinnosta paranemiskeinon sairauteensa.

Voit lukea hänen tarinansa tästä ja tästä.

Katso ja näe!

Viralliset ravintosuositukset puntarissa! 30 päivän ihmiskoe!!

Viralliset ravintosuositukset puntariin!! 30 päivän ihmiskoe starttaa juurikin NYT!! Eli seuraavat 30 päivää syön täysin virallisten ravintosuositusten mukaisesti... Tilannetta seurataan tarkasti ja projektista kuvataan myös dokkari, joka julkaistaan alkuvuodesta 2016.Katsotaan mihin suuntaan terveys ja hyvinvointi menee. Tuleeko terästä vai taikinaa?Eipä tässä vaiheessa kummempia. Pistetään ruista ranteeseen, maitoa koneeseen ja siten ihmiskoe käyntiin. Lets do this!!Päivittelen tilannetta sitä mukaan kuin edetään. Stay tuned.Ravinnerikkain terveisin,Tomi Kokko

Posted by Tomi Kokko on Monday, October 26, 2015
Ihmiskoe PULKASSA!!

30 päivän ihmisoke — viralliset ravintosuositukset puntarissa pulkassa!! Nyt pieni breikki lämpimässä ja sitten laitetaan itse dokkari kasaan... muutamat tärkeät haastikset yms. vielä edessä! Kovasti on kyselty koska DOKKARI tulee ulos? Vastaus, alkuvuonna 2016. Mielenkiinnolla odotan tätä sekä tietenkin myös tuloksia, jotka tulee noin kolmen viikon päästä.Nyt ohjelmassa treeniä, aurinkoa, HYVÄÄ ravinnerikasta ruokaa ja hommat jatkuu!Täysillä kohti unelmia!!Palataan asiaan...Ravinnerikkain terveisin,Tomi KokkoPS. Kiitos kaikille teille kommenteista, tsempistä, kritiikistä, palautteesta, kysymyksistä ja fiilistelyistä ihmiskokeen aikana.

Posted by Tomikokko.com on Monday, November 23, 2015

30 päivän ihmiskokeen toinen viikko käynnissä!! Jes!Rypsiöljy asiaa...Virallisten suositusten mukaan JUU, mutta monen muun mukaan BUU!!Mites sinulla? Meneekö pannulle vai pyörän ketjuihin?

Posted by Tomikokko.com on Monday, November 2, 2015
Treenit Balin rannalla ja ihmiskokeesta palautuminen!

30 päivän ihmiskokeen loppumisesta on nyt mennyt jo muutama viikko! Lähdin heti kokeen päätyttyä Balille palautumaan, syömään oikeaa luonnollista ruokaa ja tietenkin treenaamaan! Treenasin paljon kehonpainon avulla kuten tässä videolla... 2 x 20-30 min treeniä päivässä! Alotin päivät Five am coffeella (rasvakahvilla) klo 5.00 ja sitten ekat treeni siinä klo 6.15 aikoihin auringon noustessa kuten videolla. Paras mahdollinen startti päivälle! Teki erittäin hyvää! Kroppa ja kuuppa rupesi näin palautumaan suht nopeasti ja painokin rupesi tippumaan takaisin normi lukemiin! Tosin kokonaisuudessaan palautumisessa on mennyt kauemmin mitä alunperin odotin mikä on ollut mielenkiintoista huomata. Aurinkoista viikkoa kaikille!! Make it happen!! #äläkoskaanluovuta

Posted by Tomikokko.com on Sunday, December 20, 2015

MEDIA JA YHTEYDENOTTO

Dokkariin liittyvät yhteydenotot koordinaattorillemme Amandalle: amanda@tomikokko.com

Mikäli haluat haastatella Tomi Kokkoa, ota yhteyttä: media@tomikokko.com

TEKIJÄTIEDOT

Dokumentin tuotannosta, käsikirjoituksesta ja editoinnista vastaavat yhteistyössä T2T tuotanto

OY ja Tomi Kokko. Dokumentti on täysin itse rahoitettu, ilman minkäänlaisia taloudellisia

tukijoita, jotta sen sisältöön ei olla päästy sitä kautta vaikuttamaan