Elämäntyyli, LIFW haaste, Mielenhallinta, Ruokavalio, Treenaus

Tätä luentoa ET voi missata!

3.5.2018, Lean in Five Weeks

 

Niin, arvaatko jo, mistä luennosta puhun? Jos et tiedä, niin kerron nyt: se on Tomi Kokon Koko Suomen Ravintoremontti-kiertue! Aika huikeaa, että Tomi kiertää Suomen jokaikisen kaupungin ja järjestää ilmaisen luennon asukkaille! Tomi on tehnyt terveellisen elämän aloittamisen mahdollisimman helpoksi jokaiselle suomalaiselle: sinun ei tarvitse ottaa itse selvää asioista ennen luentoa eikä tietää asioista sen kummemmin. Sinun tarvitsee vain (ilmoittautua etukäteen, jotta paikkasi varataan sinulle ja) tulla paikan päälle!

Miksi vaivautua paikan päälle?

No miksi sitten tulisit paikan päälle? Jos sinua kiinnostaa edes hieman oma terveys, hyvinvointi ja se, mitä syöt, niin olet oikea tyyppi tulemaan luennolle! Jos tahdot motivaatiobuustia tekemiseesi ja unelmiesi toteuttamiseen, niin olet oikea tyyppi tulemaan luennolle! Voit tulla myös muiden syiden takia: tutustumaan muihin ihmisiin, tsekkaamaan tunnelman tai vaikka haastamaan Tomin debattiin, heh. Jos sinua kiinnostaa treenata Kokon kanssa ja olet Hämeenlinnan seudulta, niin se onnistuu Hämeenlinnan yhteistreeneissä helatorstaina, katso tapahtuma Facebookissa: klik!

Kuka tuo Tomi olikaan?

Muistatko, mistä jutuista Tomi tunnetaan? Miksi juuri häntä tulisi kuunnella? Tomi tituleeraa itseään Suomen johtavaksi elämäntapamuutosekspertiksi, ja hänellä onkin jo vankka kokemus hyvinvointialalta. Tomi on valmentanut Australiassa menestyneimpiä johtajia ja Suomessakin apua on tarjoiltu jo yli 9000:lle kansalaiselle Lean in Five Weeks-hyvinvointihaasteen kautta. Yli kymmenen vuoden kokemus ravinto- ja hyvinvointialalta sen kun jatkuu, kasvaa ja suurenee! Moni muistaa Kokon varmasti myös 30 päivän ihmiskoe -dokkarista, jossa haastettiin viralliset ravitsemussuositukset.

Minkälainen kiertue on?

Suomen laajin hyvinvointiin keskittyvä kiertue on nyt kiertänyt jo 38:ssä kaupungissa tiukkaan tahtiin ja kuulijoita on ollut aikamoiset, yli 5000 kuulijaa! Jyväskyläläisiä ja oululaisia on ollut tähän asti eniten kuuntelemassa luentoa, molemmissa yli 500. Tomin tavoitteena on tavoittaa 15 000 ihmistä kiertueen aikana, ja hän uskookin tavoitteen täyttyvän ja että päästään jopa sen yli! Tällä hetkellä kiertueen luennoille on ilmoittautunut jo yli 12 000 kuulijaa. Kiertue on kokonaisuudessaan puolen vuoden rutistus, ja kaupungit voi tsekata täältä: klik!

Kiertueella on mahtavat spossaajat: Puhdistamo, Oura, Biomed, Mercedes-Benz sekä Warrior Coffee. Sponsorit takaavat sen, että luento on ilmainen kuulijoille ja inspiroiva sanoma leviää entistäkin paremmin ja kauemmas!

Miten Tomi ja Kunkku kokevat kiertueen?

Kiertue ei ole ollut pelkkää helppoutta Tomillekaan. Hänellä on ollut pieniä haasteita kiertueella, kun omat aamu- ja iltarutiinit ovat menneet matkan aikana uusiksi. “Ensimmäiset seminaarit valvottivat myöhään, kun aivot kävivät ylikierroksilla. Nyt olen ottanut tavaksi, että käyn aina seminaarin jälkeen liikkumassa luonnossa. Se on paras tapa rauhoittua ja silloin on aikaa itselle”, Kokko kertoo.

“Kiertuepäivät ovat usein pitkiä, sillä ne sisältävät paljon autolla ajamista ja jopa kaksi seminaaria eri kaupungeissa. Se ei kuitenkaan ole haitannut, sillä vastaanotto ympäri Suomea on ollut erittäin positiivista. Olen tavannut matkan varrella upeita ihmisiä, jotka ovat näyttäneet minulle heidän kaupunkinsa huikeita puolia. Lisäksi olen saanut käydä monia inspiroivia keskusteluja eri ihmisten kanssa”, kertoilee Kokko.

Välillä kiertueella mukana on myös Tomin siperianhusky Kunkku, joka on nähnyt kuukauden aikana jo 20 uutta kaupunkia. “Kunkku tykkää matkustaa autossa. Olemme tehneet jo monta pitkää lenkkiä uusissa maastoissa. Välillä koira on taas läheisten hoivissa Helsingissä”, sanoo Kokko.

Kiertue kannustaa ihmisiä ottamaan itse ohjat omasta hyvinvoinnistaan. Kiertueella käsitellään puhdasta ravintoa ja terveellisiä elämäntapoja sisältäen juttua ainakin unen laadusta, liikunnasta, rutiinien merkityksestä ja elämänilon saavuttamisesta. Kevään aikana kiertueella vierailee myös Suomen johtavia ravintoasiantuntijoita ja useita yllätysesiintyjiä. “Moni on hämmentynyt saatavilla olevan tiedon ja eri neuvojen määrästä. Oman hyvinvoinnin kannalta tärkeintä on, että kokoaa tiedoista ja neuvoista itselleen sopivat sekä noudattaa niitä arjessa. Tätä inspiraatiota sekä yksinkertaisia ohjeita haluan välittää ympäri Suomea”, Kokko korostaa.

Nähdään kiertueella!

(Jos et jostakin syystä pääse kiertueelle, niin sinun on mahdollista nähdä kiertuehuumaa dokumentin muodossa, joka julkaistaan vuoden 2018 lopussa.)

// Emmi

(Postauksen kuvat: Jaakko Manninen)