Elämäntyyli, LIFW haaste, Ruokavalio, Treenaus

Sarin elämäntapamuutos

2.2.2017, Lean in Five Weeks

 

Sarin elämäntapamuutos

Mitä tarkoittaa pysyvä elämäntapamuutos?

Mikä on tämä mystinen elämäntapamuutos, johon näyttävät pystyvän ainoastaan supervoimia omaavat yksilöt? Kuka ei haluaisi löytää itselleen sopivaa elämäntapaa, joka tukee omia tavoitteita ja antaa virtaa päivästä toiseen – ainaisen diettaamisen sijasta? Muutoksen alkuun laittaminen tuntuu entistäkin haasteellisemmalta, kun väsymys, arki ja stressi painavat päälle… Ulkoapäin saattaa näyttää siltä, että elämäntapamuutos tarkoittaa supertiukan dieetin ylläpitämistä, loputonta energisyyttä ja tiukkoja treeniaikatauluja ympäri vuoden – mutta onko se näin? Ehkä asia ei olekaan ihan sitä, miltä se aluksi saattaa näyttää. Vinkkinä: et tarvitse onnistumiseen kituuttamista, vippaskonsteja tai ihmepillereitä. Annas, kun avaamme asiaa.

“Pysyvään elämäntapamuutokseen ei ole myöskään olemassa valmista reseptiä mittayksiköineen, jota noudattamalla pääsee suoraan maaliin.”

Paljastamme sinulle salaisuuden: elämäntapamuutokseen pystyy kuka tahansa silloin, kun löytää itselleen toimivan kokonaisuuden – mukaanlukien juuri sinä! Sen ei ole tarkoitus olla hampaiden kiristelyä ja suuria määriä treenejä kaiken kiiren keskellä, vaan toimintapoja, joita pystyt ylläpitämään ympäri vuoden. Pysyvään elämäntapamuutokseen ei ole myöskään olemassa valmista reseptiä mittayksiköineen, jota noudattamalla pääsee suoraan maaliin. Sen sijaan, kannustamme sinua olemaan rohkea ja ottamaan sen ratkaisevan ensimmäisen askeleen kohti omaa (ja läheistesi!) hyvinvointia – mikä on pahin menetyksesi, jos homma ei toimikaan? Nimittäin, voithan aina palata takaisin vanhaan.

Monesti kuullaan erilaisten valmentajien näkökulmasta vinkkejä pysyvään elämäntapamuutokseen. Niinpä niin, helppoahan se on, kun on valmiiksi hyvässä kunnossa ja urheillut koko nuoren ikänsä..  Mutta entä, jos kuulisit sellaisten henkilöiden tarinoita, jotka ovat olleet samassa tilanteessa kuin sinä itse, ja löytäneet itselleen toimivan elämäntyylin? Meidän Lean in Five Weeks -yhteisö on täynnä upeita ihmisiä, jotka ovat löytäneet (tai ovat ainakin oikealla tiellä!) itselleen toimivan elämäntavan ja kääntäneet elämänsä ylösalaisin. Halusimme antaa heille puheenvuoron, sillä he tietävät parhaiten, millaista on lähteä elämäntapamuutokseen.

Johdatamme sinut Pysyvä elämäntapamuutos -blogisarjassa LIFW jatkoryhmäläistemme elämäntapamuutospoluille. Sarjassa saat selville elämäntapamuutoksen tehneiden LIFW jatkoryhmäläisten haasteet, merkittävimmät tekijät, sekä saavutukset elämäntapamuutoksessa. Tämä on sarjan ensimmäinen osa, jossa ihana Sari Knuutinen kertoo omasta matkastaan!

Elämäntapamuutosta takana 3 kuukautta: Sari Knuutinen

Ensimmäisenä oman tarinansa jakaa nykyinen LIFW jatkoryhmäläinen Sari Knuutinen. Hän osallistui LIFW nettivalmennukseen lokakuussa 2016, eli tällä hetkellä taivalta on kertynyt hänellä 3 kuukautta! Alla näet Sarin kolmen kuukauden muutoksen, joka on numeroissa noin 5 kg verran. Muutos on kuitenkin paljon muutakin, kuin pelkkiä numeroita. Lue alta Sarin elämäntapamuutospolku, niin saat selville.

“Toinen epävarmuustekijä liittyi myös liikuntaan, eli miten kerkiän tehdä treenit.”

Mitkä ovat olleet suurimmat haasteet elämäntapamuutoksen tekemisessä ja miten olet selvinnyt niistä?

Ensimmäiseksi suurimmaksi haasteeksi tähän elämäntapamuutokseen ajattelin olevan ikäni ja siihen liittyen, että kuinka kovia treenit ovat. Ylipainoa oli, ja liikuntakin oli ollut viimeisen vuoden ajan lähinnä golfin pelaamista, joten en ollut varma pystynkö enää kovaan liikuntaan. Liikunnan aloittamisesta selvisikin hienosti, koska eritasoisille liikkujille oli erilaisia treenejä ja kelloa vastaan piti taistella. Toinen epävarmuustekijä liittyi myös liikuntaan, eli miten kerkiän tehdä treenit. Sekin meni lopulta hienosti, koska ensimmäiseen viiteen viikkoon en tainnut tehdä yhtään treeniä salilla, sillä kaikki pystyi tekemään kotona. Nyt muuten treenaan lähes päivittäin salilla, enkä ymmärrä miksi muka en aiemmin sinne mitenkään kerinnyt. ☺

“Minä tarvitsin ryhmän tuen ehdottomasti, muuten tämä projekti olisi jäänyt taas muutamaan viikkoon.”

Mitkä asiat tunnistat sinulle tärkeimmiksi elämäntapamuutoksessa onnistumisessa?

Kaikkein tärkein asia tämän muutoksen onnistumisessa oli miehen tuki, eli hän syö samat ruuat ja tekee ruokaa, mikä on minulle ok. Toinen on se, että alusta saakka ajattelin tätä elämäntapamuutoksena, eli tein aina oikeaa ruokaa, enkä vaan heittänyt lautaselle jotakin mikä on ok. Liikunnan aloitin sellaisilla määrillä, että ainakin sellaiset voin pitää yllä, vaikka olisi vähän kiireempääkin. Tosin nyt, kun kunto on parempi, tekee mieli liikkua enemmän ja niin teenkin. Niin ja sitten se kolmas erittäin tärkeä asia on tämä aivan mielettömän hieno ryhmähenki. Minä tarvitsin ryhmän tuen ehdottomasti, muuten tämä projekti olisi jäänyt taas muutamaan viikkoon. On ihan mahtavaa, kun voi seurustella tästä aiheesta sellaisten ihmisten kanssa, joilla on samanlainen projekti meneillään omassa elämässä.

Sari oli viiden viikon LIFW haasteen aikana aivan huikea tsemppari ja voimavara ryhmässä! Kuuntele tästä Sarin terveiset, jotka hän lähetti LIFW valmennusryhmälle haasteen päätösjuhlapäivänä.

“Lisäbonuksena vaatekoko on pienentynyt, iho on tullut kuulaaksi yms.”

Mitä olet saanut elämäntapamuutoksen myötä?

Elämäntapamuutos on tuonut minulle todella paljon. Ihan ykkösenä jaksaminen, iloisuus ja positiivisuus. Lisäbonuksena vaatekoko on pienentynyt, iho on tullut kuulaaksi yms.

Tällä hetkellä menen taas vähän tiukemman kaavan mukaan niin ruokailun, kuin liikunnan suhteen. Talven pimeä aika menee näin hienosti ja kun kevät koittaa, niin toivottavasti kehonhallinta on liikunnan ja painon tippumisen myötä parantunut ja golfpallo lentää kauniissa kaaressa pidemmälle ja tarkemmin kuin viime kesänä!

Ensinnäkin, kiitos Sari oman tarinasi jakamisesta. Ennakkoluuloton asenteesi ja motivaatiosi inspiroi koko LIFW tiimiä, sekä muita tarinasi lukijoita ❤️ 

Seuraavaksi Pysyvä elämäntapamuutos –blogisarja saa jatkoa, kun LIFW tiimiläisemme kertoo 6 kk elämäntapamuutoksestaan. Pysyhän siis matkassamme!

———————————————

Eikö Lean in Five Weeks ole sinulle vielä tuttu? Voit lukea lisää valmennuksestamme painamalla tästä.

LIFW jatkoryhmäläinen: henkilö, joka on käynyt LIFW viiden viikon haasteen ja on jatkanut matkaansa LIFW pysyvä elämäntapamuutos –jatko-ohjelmaan.

Saanemme inspiroida sinua?

LIFW Instagramissa: @leaninfiveweeks

LIFW Facebookissa: Lean In 5 Weeks Challenge