Ruokavalio

RESEPTI: Kahden raaka-aineen suussasulava jäätelö

9.10.2016, Lean in Five Weeks

Mmm.. On sunnuntai ja pieni hemmotteluhetki olisi paikallaan ennen uuden viikon alkua. Päässä lyö jälleen kuitenkin tyhjää, sillä mieleen ei juolahda yhtäkään helppoa reseptiä, johon löytyisi ainekset valmiina…

Ikinä ei ole liikaa reseptejä, jotka on helppo ja nopea tehdä – eivätkä sisällä kukkarolle kalliita raaka-aineita. Voimme kuitenkin taata, että tätä herkullista (maidotonta ja gluteenitonta) jäätelöä helpompaa herkkua on vaikea löytää, sillä tarvitset jäätelön tekemiseen ainoastaan kaksi raaka-ainetta ja noin 5 minuuttia valmisteluaikaa!

 

banaanija%cc%88de-4

Taivaallinen banaanijäätelö kahdelle

  • 3 kpl kypsää banaania
  • 1-2 dl puolukoita (tai muita marjoja)
  • (ripaus suolaa)
  1. Pilko banaanit pakastuksen kestävään astiaan ja laita pakastimeen niin kauaksi aikaa, kunnes banaanit ovat jäätyneet (vaatii noin 5h).
  2. Ota pakastuneet banaanit ulos ja laita ne blenderiin (tai kulhoon, jos käytät sauvasekoitinta). Aloita blendaamalla varovaisesti,
  3. Muussaa banaaneja, kunnes koostumus on pehmeää eikä sisällä sattumia jäisistä banaaneista (saatat joutua irroittamaan banaanin palasia blenderin/sauvasekoittimen terästä, sillä ne saattavat jäädä kiinni)
  4. Lisää joukkoon puolukat tai muut marjat sekä halutessasi ripaus suolaa
  5. Nauti hyvässä seurassa!

Reseptiä on helppo muokata: voit korvata marjat esim. raakakaakaojauheella (1-2 rkl) tai lakritsijuurijauheella (n. 2 tl)!

Nautinnollisia jäätelöhetkiä!

 

banaanija%cc%88de