Resepti

Oletko elänyt banaani(lettu)pimennossa?

10.6.2018, Tomi Kokko

Tämä postaus on teille, jotka olette eläneet banaanipimennossa 😀 Ajattelin tällaisen postauksen olevan jo liian simple, tiedättehän? Mutta koska edelleen myös minun lähipiiristäni löytyy ihmisiä, jotka eivät ole koskaan vielä kuulleet reseptistä nimeltä banaanilettu, niin valaistaanpa tätä asiaa nyt tämän postauksen verran 🙂 Asiaa banaanista siis!

Banaani on monikäyttöinen

Banaani on ihana hedelmä! Ja jos ei ole vhh:lla tai muulla banaanittomalla tai hedelmättömällä ruokavaliolla, niin voitte ehkä yhtyä mielipiteeseeni. Banaani on niin monikäyttöinen hedelmä! Se on helppo ja kätevä eväs esimerkiksi lapsille välipalana tai oman treenin jälkeen palauttamaan hiilarivarastot ja siitä saa ihan kivasti myös kaliumia. Banaani on ihan super myös leivonnassa!

Banaanilla on kevyesti sitova ominaisuus, ja sitä on kiva käyttää taikinoissa  – se menee ihan mahtavasti samalla myös luonnollisena makeuttajana! Banaani sopii tosi monen ruoka-aineen kanssa yhteen, joten on senkin puolesta älyttömän monikäyttöinen. Banaania voi syödä smoothien seassa, puuroihin viipaloituina, snäkkeinä kohmeisena pakastimen kautta tai siitä voi tehdä jäätelöä! Ja paljon muutakin!

Banaanilettuja

Joskus ehkä kahdeksan vuotta sitten tein ensimmäisen kerran banaanilettuja, joihin käytin vain banaania ja kananmunia. Silloin tällainen tapa oli todella outoa. Vasta siitä vuoden parin päästä räjähti fitnessblogit ja -sivustot täyteen banaanilettuja! Niitä oli kaikkialla ja kaikkina eri versioina. Sen takia olenkin hämmästynyt, jos tänään kohtaan jonkun, joka ei ole tehnyt eläissään banaanilettuja.

Mutta siis reseptiin: banaaniletut ovat tosi helppoja, tosi nopeita ja tosi herkullisia. Jos et ikinä ole tehnyt näitä, niin tee! Ja jos tämä resepti muistui nyt mieleesi, niin ehkä valmistat näitä taas.

Helpoimmillaan se menee näin:

banaaniletut

2 isoa banaania (tai kolme pientä)

3 kananmunaa

ripaus laadukasta suolaa

gheetä/kookosöljyä paistamiseen

Pyöräytä kaikki ainekset kevyesti sekaisin sauvasekoittimella. Anna taikinan tekeytyä 20-30 minuuttia. Paista keskilämmöllä pieniä lettuja.

Voit tuunata halutessasi taikinaa lisäämällä sinne 1 rkl psylliumia tai 1 rkl kookosjauhoa, niin saat letuista muhkeampia (ja lisää kuituja). Voit myös maustaa taikinan aidolla vaniljalla, kardemummalla ja/tai ceylon kanelilla.

Koristele letut valitsemallasi tavalla: kookoshiutaleita, kookoslastuja, tuoreita marjoja, sulatettuja marjoja, gojimarjoja, inkamarjoja, mulpereita, kaakaonibsejä

Keltaisen makeita hetkiä kaikille!

// Emmi

Reseptimme tehdään yhteistyössä parasta laatua takaavan Puhdistamon kanssa.