Elämäntyyli, LIFW haaste, Ruokavalio, Tulokset

Mitä sanovat LIFW haasteen läpikäyneet?

10.1.2016, Lean in Five Weeks

Me Lean In Five Weeks- haasteen taustajoukot olemme aina ihan fiiliksissä, niin sanotusti ‘mehuissa’ kaikkien nettivalmennuksemme läpikäyneiden tuloksista ja tunnelmista! Meistä on ihan mieletöntä käydä tätä projektia läpi teidän kanssanne, jakaa ajatuksia, kokemuksia, vinkkejä, tsemppejä ja niitä kaikkia tunteita, joita matkan varrelle mahtuu.

Nettivalmennuksen, eli haasteen, jokainen läpikäynyt on meille yksi iso hymy ja sydäntä lämmittävä fiilis, varsinkin näillä pakkasilla, jokainen teistä on tärkeä. Me rakastetaan tehdä tätä ja eihän tämä olisi mitään ilman rohkeita, haasteeseen osallistujia. Koska me olemme haasteesta ja haasteen vastaanottajista aina niin mehuissa, niin mitä sanovat Lean In Five Weeks- haasteen läpikäyneet? Bring it on! 

Jan, 39
Paino -6,3kg, vyötärö -10cm ja lantio -5cm

“Lähdin mukaan LIFW marraskuun haasteeseen, koska halusin muuttaa elämäntapojani ja pudottaa painoa. Kun marraskuun haaste oli alkamassa, päätin viimeisenä päivänä lähteä mukaan ja tämä oli kyllä kuin lottovoitto, koska heti alusta lähtien tuntui, että tämä oli hyvä valinta.

Olin jo pitkään yrittänyt syödä ”terveellisesti”, joka tarkoitti turhien hiilihydraattien karsimista, mutta nämä korvasin sitten maitotuotteilla ja joskus tuli syötyä jopa kolme rahkapurkkia päivässä ja olin kyllästynyt tähän. Treenipuolella halusin löytää liikunnan iloa ja saada monipuolisimpia treenejä. Olin huomannut, että pitäisi saada lisää lihaskuntoa, mutta sille en ollut tehnyt mitään, koska kynnys lähteä salille on aina ollut korkea ja olen yleensä korvannut salitreenit juoksulla.

LIFW haaste alkoi ja sekä ruokapuoli että treenipuoli menivät heti ihan uusiksi. Tuli paljon uusia treenejä ja suurin etu oli, että ne pystyy tekemään missä vain ja olenkin siitä syystä pääsääntöisesti treenannut kotona ja tämä on toiminut erittäin hyvin, kun ei tarvitse lähteä mihinkään.

LIFW haasteen aikana meillä oli oma Facebook ryhmä. Lähdin avoimin mielin tähän mukaan ja huomasin jo ensimmäisten päivien aikana, että meillä oli hyvä ryhmä ja kynnys postata juttuja/kuvia oli matala. Ryhmässä oli hyvä ja positiivinen meininki ja kaikki kannustivat toisiaan. Vaikka ei itse välillä jaksanut kirjoittaa mitään, tuli aina hyvälle tuulelle kun sai lukea muiden juttuja.

Kiitokseni menevät kaikille valmentajille, mentoreille sekä kaikille marraskuun haasteen jäsenille. Tämä on ollut upea matka, joka ainakin omalta osaltani tulee jatkumaan ja olen varma että tästä tulee paras vuosi ikinä.”

Minna, 25
Paino -4kg, vyötärö -5cm ja lantio -5,5cm

“Olin kuullut LIFW- haasteesta muistaakseni jo alkukeväästä 2015, mutta rohkeus ei vielä silloin riittänyt lähtemään mukaan. Lisäksi tuntui, että en ole vielä valmis minkäänlaisiin ruokavaliomuutoksiin, sillä luulin syöväni ihan terveellisesti.

Ennen kuin marraskuun haastetta alettiin markkinoimaan, tiesin haluavani mukaan ja odotin kieli pitkällä, koska voin ilmottautua seuraavaan haasteeseen. Ja niin lähdin marraskuun haasteeseen.

Ruokavalion lisäksi haasteessa suuressa osassa näytteli myös Facebook-ryhmä, jonka tuki oli ihan ennalta arvaamattoman mahtavaa! En olisi ikinä uskonut saavani tuommoisen yhteisön tukea taakseni. Vaikeina hetkinä ryhmän puoleen oli hyvä kääntyä, sieltä sai paljon apua ja vinkkejä. Lisäksi hyvät hetket oli mukava jakaa muillekkin.

Treenasin jo aiemmin paljon, mutta haasteen myötä muutama LIFW-treeni luikerteli tiensä säännöllisesti viikko-ohjelmaani. Lisäksi sain hyvää lisäbuustia niistä. Huomasin, miten hyvä vaikutus ruokavaliolla oli treeniin. Voin valehtelematta sanoa, että jokaiseen treeniin, jonka haasteen aikana ja sen jälkeenkin olen suorittanut, olen lähtenyt virkeänä. En kertaakaan ole skipannut treenejä, koska väsyttää eikä huvita, mitä saatoin aikaisemmin tehdä useastikin. Energiaa ja mielenkiintoa riittää treenien lisäksi muuhunkin arkielämään, se on ihan huippua!

Vuoden takaiseen verrattuna olen sekä fyysisesti että henkisesti niin paljon paremmassa kunnossa nyt. Iso kiitos siitä Tomille sekä valmentajille, mentoreille ja muulle LIFW-yhteisölle! Haluan kannustaa kaikkia, jotka miettivät haasteeseen lähtemistä antamaan sille mahdollisuuden. Viisi viikkoa on oikeastaan aika lyhyt aika. Jos ei koita, ei voitakaan!”

Sanna, 21
Painoa ei mitattu, vyötärö -8cm ja lantio -6cm

“Lähdin mukaan LIFW haasteeseen, koska tarvitsin lisäpotkua jo aiemmin alkaneeseen elämäntapamuutokseen. Halusin myös löytää itselleni sopivan ruokavalion, koska olen oikeastaan aina kärsinyt erilaisista vatsavaivoista ja minulla on taustalla myös erilaisia allergioita, refluksitauti ja kilpirauhasen vajaatoiminta.

Harkitsin haasteeseen osallistumista pitkään, koska koin olevani suhteellisen hyvässä kunnossa urheilullisen taustani ansiosta ja mietin myös, mitä uutta voisin saada jo ennalta hyvinkin rajattuun ruokavaliooni. LIFW haaste toi kuitenkin mukanaan todella hyviä asioita niin ruokavalion kuin treenienkin suhteen!

Haasteen aikana energiatasoni nousivat huimasti jo lähtökohtaisesti hyvältä tasolta ja pystyin säilyttämään energiatasoni korkealla koko haastavan syksyn ajan. Olo oli muutenkin todella hyvä kokonaisuudessaan ja vatsavaivat sekä närästys jäivät pois lähes täysin. Hapenottokykyni nousi huomattavasti haastavien treenien avulla ja tuloksia alkoi tulla yllättävän nopeasti ! 🙂

Kropan turvotus on poissa ja vaatteitakaan ei tarvitse enää valita sen perusteella, mikä tuntuu tai näyttää hyvältä, koska kaikki sopii. En voisi tyytyväisempi olla! Matka jatkuu ehdottomasti tästä eteenpäinkin LIFW:n mukanaan tuomia linjauksia noudattaen 🙂 En usko, että matkan varrella tulee suuriakaan haasteita eteen, koska motivaatiota löytyy ja tämä alkaa olla itselle jo elämäntapa, jonka noudattaminen saa aikaan vaan niiiiin hyvän fiiliksen! :)”

Tuntuu mielettömältä, että haasteen kokeneilla on näin huikeita fiiliksiä haasteesta ja mikä tärkeintä, he ovat itse uskaltautuneet haastaa itsensä ja saada huikeita tuloksia aikaan itse! He ovat huomanneet valintojensa parantaneen ja virkistäneen oloa, mikä sen parempaa kuin tehdä hommia ja valintoja oman terveytensä eteen, muiden samanhenkisten kanssa! Mieletöntä!

Jos sinä mietit haasteeseen ilmoittautumista, tee se nyt Lean In Five Weeks- sivulla ja hyppää mukaan tsemppaavaan meininkiin kohti parempaa oloa! Seuraava haaste alkaa jo ensi viikon maanantaina 14.3.

Minnan sanoja lainaten: “Jos ei koita, ei voitakaan”

lifw_cover_14.03