LIFW haaste, Tulokset

JP:n matka LIFW-valmennuksessa: “Tämä on ollut parasta, mitä minulle on aikoihin tapahtunut!”

29.7.2018, Lean in Five Weeks

 

On aika katsastaa yhden agentin mietteitä menneestä LIFW-valmennuksesta. Tässä siis agenttimme JP:n ajatuksia ja kokemuksia:

Todella loistava, juuri minulle sopiva juttu!

On tullut aika vetää omaa viiden viikon haastettani kasaan ja pohtia, mitä tuli tehtyä ja mitä jatkossa tapahtuu. Tämä haaste on ollut kohdallani kyllä todella loistava juttu. Se, että minut valittiin elämäntapamuutosagentiksi, on kyllä parasta, mitä minulle on aikoihin tapahtunut! Olin vielä niin voimakkaasti “sitten joskus voisi tehdä jotakin”- moodissa, että en olisi varmasti lähtenyt mukaan haasteeseen, jos ei onni olisi potkaissut ja päästänyt minua agenttihommiin.

Jo alussa päätin, että tämä viisi viikkoa mennään ihan täysillä ja annetaan haasteelle täysi mahdollisuus onnistua. Osaltani kaikki menikin täydellisesti! Kelit suosivat, keho ei missään vaiheessa laittanut vastaan muutoksille ja henkistä hyvää tuli hyvin nopeasti, kun huomasin oloni parantuvan ruokavaliolla heti haasteen alussa. Treenien osalta haasteen mukanaan tuomat lyhyet HIIT-tyyliset rykäisyt osuivat elämäntilanteeseen paremmin kun hyvin. Oli hyvin hankala keksiä tekosyitä treenaamattomuudelle, kun treeni otti aikaa vain sen parikymmentä minuuttia ja lähes kaikki treenit pystyy tekemään omalla takapihalla tai olohuoneessa.

Haasteen aikana samoja treenejä toistettaessa oli ihan uskomatonta huomata, miten tulokset kehittyivät ihan vain parissa viikossa. Uskallan väitää, että eniten tähän olivat syynä muutokset ruokavaliossa. Ei se minun olematon lihaskunto varmasti parissa viikossa mihinkään ollut parantunut juurikaan, mutta kone pääsi hyrräämään paremmin oikealla polttoaineella treenatessakin.

Tärkeimpänä henkiset muutokset

Viisi viikkoa meni siis oikeastaan älyttömän hienosti. Mitään takaiskujakaan ei tullut ja tulokset olivat sen mukaisia. Kuntotesteissä parannusta tuli ihan jokaisella osa-alueella ja painoa suli matkalle vähän yli 6kg.

Suurimpana onnistumisena kuitenkin näkisin henkisen puolen “kirkastumisen” ja arkeen ilmestyneen lisäenergian. Jaksan aivan erilailla touhuta lasten kanssa ja virtaa riittää vaikka muille jakaa! Ajatukset ovat myös hiljalleen kokeneet aikamoista muutosta. Oman itseni asettaminen priolistalla ylemmäs ja sen pohdiskeleminen, mitä oikeasti haluan tehdä ja mihin intohimoani suuntaan, ovat kaikki tämän viisiviikkoisen ansiota. Noilla henkisen puolen asioilla on myös eniten työstettävää vielä. Vaikka fyysisenkin kunnon kohottamisessa vielä töitä riittää vaikka kuinka, on silti isoin haaste varmasti tuolla henkisellä puolella: oman itsen hyväksyminen, intohimon kohteen löytäminen…

Sitten jatkoryhmään!

Haasteen jälkeen olen siirtynyt jatkoryhmään jatkamaan ainakin vuodeksi Tomin ja muun porukan ohjauksessa. Ensisijainen syy siihen, että en jatkanut omillani, vaan halusin vielä lähteä syventämään haasteessa omaksuttua, on yksinkertaisesti se, että olen aikaisemmin useita kertoja saanut aikaiseksi omintoiminkin samansuuntaisia “intopuuskia”, mutta homma on loppunut lyhyeen ja olen taas palannut takaisin vanhojen tapojeni pariin.

Nyt halusin todellakin onnistua ja tehdä näistä tavoista rutiineja. En kokenut olevani vielä valmis ylläpitämään näitä rutiineja itsekseni, vaan halusin lähteä mukaan vielä tähän innostavaan ja kannustavaan porukkaan. Eikä ole kyllä tarvinnut katua! Uudet asiat, jotka jatkoryhmässä ovat vastaan tulleet, ovat motivoineet ja haastaneet sopivasti. Myös vertaistuki on minulle tärkeää ja sitä tuolta totisesti on saatavilla.

Ei pelkkää auringonpaistetta

Koko aika ei tietenkään ole ollut pelkkää auringonpaistetta, vaan väliin on mahtunut tietenkin niitä haastaviakin päiviä, kun ei ole huvittanut treenata tai on tehnyt mieli lipsua hieman ruokavaliosta. Olen antanut silloin itselleni luvan muokata viikko-ohjelmaa, kunhan olen tehnyt itseni kanssa ensin sopimuksen siitä, että tämän jälkeen homma taas jatkuu kovempaa kun koskaan. En siis juurikaan ole jättänyt treenejä väliin, vaan jos on ollut oikein haastava päivä, olenkin pitänyt palauttavan päivän ja siirtänyt treenit odottamaan jollekin sellaiselle päivälle, jolloin olin suunnitellut pitäväni huilia. Fyysinen kunto ei toki vielä ole lähelläkään sitä, mitä haluaisin sen olevan, mutta onhan tässä loppu elämä aikaa sitä kohti omaan tahtiin kulkea!

Jos vielä mietit, kannattaako LIFW-haasteeseen pompata mukaan, niin älä mieti enää! Viisi viikkoa on lyhyt aika rytistää täysillä ja haastaa itseään, mutta se on aika loistava alku parempaan loppuelämään.

Kuvat JP:n kotialbumista

Kiitos JP agenttiudestasi ja ajatustesi jaosta, huikeasti olet haasteen vetänyt!

// Emmi