LIFW haaste, Tulokset

LIFW Tikis Edition tulokset: 500 kg lähti ja elämäntavat menivät uusiksi

25.9.2015, Tomi Kokko

Elokuun 3. päivä tärähti käyntiin kesän odotetuin liikunta- ja hyvinvointihaaste, Lean in Five Weeks Challenge -Tikis Edition. Sekä fyysinen valmennusryhmä Helsingissä että koko Suomen kattava nettivalmennus starttasivat samana päivänä. Molemmat ryhmät olivat loppuunmyydyt ja kokonaisuudessaan superinnokas joukko oli valmiina saavuttamaan kovia tuloksia ja tekemään elämäntapamuutoksia.

Tästä haasteesta erityisen teki se, että se suoritettiin yhteistyössä Tikiksen kanssa. Sekä me että Tikis haluamme inspiroida tuhansia ihmisiä parempaan ja terveellisempään elämään –  niinpä päätimme lyödä hynttyyt yhteen tätä haastetta varten. Kaikki peliin ja siten saataisiin yhdessä huomattavasti enemmän hyvää aikaan kun erikseen. Ja niinhän siinä sitten kävi!

Kokonaisuudessaan kun katson tätä haastetta, en tiedä oliko kesällä vaikutusta asiaan, mutta yleinen positiivinen fiilis ihmisissä oli aivan mahtava! Jokainen oli täysillä hommassa mukana, suoritti treenit aktiivisesti, esitti paljon hyviä kysymyksiä suljetussa Facebook-ryhmässämme ja mikä tärkeintä, tuki toinen toistaan haasteen aikana!

Untitled3

LIFW perustuu nimenomaan siihen ettei kukaan jää missään vaiheessa yksin, vaan että mennään yhdessä kohti tavoitteita toisiamme tukien, niin onnistumisissa kuin haasteissa.

Meillä Suomessa on paljon pinttyneitä käsityksiä ravinnosta joista yritämme pitää kiinni kynsin hampain. Toisinajattelijat tuomitaan usein ilman että annetaan uudenlaisille ideoille edes mahdollisuutta. LIFW-haasteessa yritämme murtaa näitä käsityksiä ja antaa ihmisille työkaluja joiden avulla he pystyvät parantamaan ruokavaliotaan ja hyvinvointiaan. Emme usko siihen, että annamme asiakkaille valmiin ohjelman jonka he laittavat jääkaapin oven kiinni ja jota he noudattavat kuin robotit. Tein itse tätä aikoinaan kun toimin vielä Personal Trainerina ja huomasin ettei se johtanut pysyviin muutoksiin vaan enemmänkin siihen, että kun treenijakso oli päättynyt, ei asiakkaalla ollut pohjaa jolla jatkaa kohti pysyviä muutoksia. Sen sijaan LIFW-haasteen aikana pyrimme opettamaan kaikille tiimiläisille kuinka rakentaa ruokavalionsa niin että se sopii juuri heille itselle ja kunkin omaan elämäntyyliin. Kyllä, se tietää enemmän töitä mutta fakta on, että ilman sitä että kääritään hihat ja ryhdytään töihin, on turha odottaa tuloksiakaan.

Koen, että onnistuttiin pinttyneiden käsitysten murtamisessa tehokkaasti haasteen aikana ja tiimiläiset kokivat onnistumisen tunteita hyvinkin pian!

HAASTEEN KOKONAISTULOKSET:

Painonpudotus yhteensä: -516kg
Muutos vyötärönympäryksessä yhteensä: -867cm
Vyötäröltä lähti keskimäärin: -4,8cm
Muutos lantionympäryksessä yhteensä: -558cm
Lantiolta lähti keskimäärin: -3,06cm

Untitledw copy
Untitled1 copy
Useasti ihmisiä epäilyttää että voiko netin välityksellä saavuttaa tuloksia ilman että on fyysistä kontaktia valmentajien ja muiden ihmisten kanssa – kyllä voi ja se on itseasiassa monelle se ainut vaihtoehto. Meilläkin oli esimerkiksi monia kotiäitejä tiimissä joiden pitää olla tehokkaita ajankäytön kanssa. Haaste sopiikin etenkin heille mainioisti, sillä he pystyvät suorittamaan meidän 20-30 min treenejä silloin kun lapsi on esimerkiksi päikkäreillä. Fakta on, että jokainen löytää 20 minuuttia aikaa treenille joka päivä. Siitä mekin lähdemme.

Puhumme aina, että LIFW haasteessa voit pudottaa 5 kg viidessä viikossa. Tämä todellakin on mahdollista ja vielä sillä tavalla, että ne kilot myös pysyvät poissa. Samaan aikaan tulee kuitenkin ottaa huomioon, että jokainen on eri lähtöpisteessä haasteen alkaessa. Toisella on enemmän pudotettavaa, jolloin yli 5kg tiputukset ovat helposti mahdollisia. Toiset sen sijaan ovat jo entuudestaan tiukassa kunnossa tai yksinkertaisesti pienempikokoisia, jolloin painonpudotus ei ole se tärkein juttu. Haasteen aikana me emme edes tuijota vaakaa, vaan panostamme ruokavalion kehittämiseen ja kunnon nostamiseen. Tätä kautta syntyy pysyviä tuloksia. Tässäkin haasteessa oli mukana monia, jolta putosi tuo 5kg tai yli. Se oli heille hieno startti elämäntapamuutokselle, mutta ei tosiaankaan ole aina se tavoite.

Mitä tulee Face to face-haasteeseen, suoritimme haasteen Helsingin valmennusrymän kanssa ihan mielettömällä tsempillä! Itse treenit pidettiin Helsingin Hietaniemessä ja vaikka treenit olivat niinkin pirteään aikaan kuin kello kuudelta aamulla, ei se näyttänyt fiilistä painavan. Kaikki selvittivät haasteen loppuun asti ja positiivinen fiilis sen kuin parani viikko viikolta.

Untitled

Meille valmentajillekin on mahtava kokemus kun pystymme olemaan ryhmän kanssa fyysisesti tekemisissä koko viiden viikon ajan. Opimme tuntemaan ihmiset ja näemme kehityksen omin silmin, mikä on se paras juttu! Sitä itsekin välillä ihmettelee (hyvällä tavalla) miten paljon ihminen voi kehittyä jopa viidessä viikossa kunhan vaan tekee asiat oikein. Eli syö hyvin ja treenaa säännöllisesti. Ei dieettejä vaan oikeaa kunnon ruokaa.

Pääsimme myös haasteen aikana Santahaminan suljetulle sotilasalueelle treenaamaan yhteistyökumppanimme Tough Vikingin ansiosta, mikä oli aivan mahtava kokemus. Tiimi oli erittäin innoissaan tästä treenistä ja moni ylitti itsensä niin henkisesti kuin fyysisestikin.

12032965_862780003799287_5388501552595852097_n

LIFW Tikis Edition huipentuikin Pohjoismaiden rankimpaan esterataan eli Tough Vikingiin Helsingin Kaisaniemessä 5. Syyskuuta. LIFW TOUGH-tiimissä oli yli 50 osallistujaa, joka teki meidän tiimistämme isoimman koko Tough Viking-kisassa. LIFW meni radan kunnialla läpi, toisia tuettiin ja kaikki pääsivät kuin pääsivätkin maaliin. Se fiilis joka kaikilla oli kisan jälkeen, oli aivan mahtava!

Sokerina pohjalla oli tietenkin haasteen päättäjäisjuhlat jotka järjestettiiin Helsingissä 6. Syyskuuta. Oli ihan mahtavaa että nettivalmennuksen tiimiläisiä saapui kirjaimellisesti ympäri Suomea tavatakseen meitä valmentajia ja muita tiimiläisiä. Palkittiin tsemppareita, syötiin hyvin ja otettiin hyvin ansaitut skumpat. Osa LIFW:n ravinto-ohjeita on päivä jota me kutsutaan Reward Dayksi eli päivä jolloin saa syödä mitä haluaa. Tämä päättäjäispäivä oli kaikille pakollinen ja hyvin ansaittu Reward Day!

Untitled

Palkitsimme päättäjäisissä seuraavat henkilöt haasteen tsemppareina hyvistä tuloksista sekä yleisestä positiivisesta fiiliksestä ja muiden tukemisesta:

Tomi Riionheimo
Maria Mäkinen
Mikko Suomi
Suvi Kouvo
Anita Kuitunen
Lauri Kallio

Haluamme lisäksi kiittää LIFW Tikis Editionin virallista yhteistökumppania Puhdistamoa tuesta haasteen aikana! Meillä on Puhdistamon kanssa selvä synergia: me molemmat panostamme korkeaan laatuun ja ihmisten hyvinvoinnin parantamiseen. Ei ollut siis vaikea valinta, ottaakko Puhdistamoa remmiin mukaan vai ei!

Loppuun haluan vielä kerran kiittää kaikkia haasteessa mukana olleita ihmisiä! Te teitte tästä aivan mahtavan kokemuksen ja ilman teidän hienoa asennettanne tämä ei olisi onnistunut. Kiitos myös meidän koko LIFW-tiimille sekä Tikiksen taustatiimeille ja valmentajille. You guys Rock!

Seuraava LIFW nettivalmennus starttaa jo maanantaina 28.9. Saavuta sinäkin pysyvä elämäntapamuutos

Lisätietoja, asiakaskokemuksia sekä ilmoittautumisohjeet löydät täältä tai alla olevaa kuvaa klikkaamalla.