Elämäntyyli, LIFW haaste, Ruokavalio, Treenaus

LIFW-agenttitarinoita 2/4: Säännöllisyyttä syömiseen ja treenaamiseen!

14.5.2018, Lean in Five Weeks

 

Heippa! Tänään jatkamme agenttitarinoihin tutustumista! Tänään on vuorossa Laura, 38 vuotias helsinkiläinen. Tervetuloa Lauran maailmaan:

Ruuhkavuosien nainen

Olen näitä kuuluisia ruuhkavuosia elävä kahden lapsen äiti. Työkseni johdan ravinto- ja hyvinvointialan kasvuyritystä ja työpäivät ovat usein pitkiä ja kiireisiä, joten oma ruokailu lipsuu helposti arjessa ilta- ja sokeripainotteiseen syöpöttelyyn. Illalla lasten mentyä nukkumaan alkaa usein aikuisten karkkifestarit… Liikuntaa olen harrastanut aktiivisesti lapsesta saakka ja rakastan kovaa treeniä, mutta tässä elämänvaiheessa treenaaminen on myös jäänyt hieman epäsäännölliseksi. Oma liikunta on usein se, mikä väistyy lasten harrastusten tieltä.

Osallistuin ensimmäisen kerran LIFW-haasteeseen tasan kaksi vuotta sitten toukokuussa 2016 lähinnä pientä”kesäkiristelyä” varten ja sainkin huomata guidelinejen muokaisen ruokavalion sopivan itselleni superhyvin, ja jatkoin niiden viitoittamaa elämistä myös pitkään haasteen jälkeen. Tuntui kuin olisin saanut pienet supervoimat; lisää energiaa, parempaa unta ja mitä parasta: ei vatsakipuja. Voin helposti sanoa, että olin silloin elämäni parhaassa kunnossa!

Diagnoosit ja niiden jälkeinen elämä

Superolo alkoi muuttua selvästi huonompaan suuntaan, kun edellisessä työpaikassani työnkuvaani alkoi sisältyä paljon perinteisten herkkujen, kuten leivonnaisten maistelua. Vatsakivut ja jatkuva sairastelu alkoivat yhtäkkiä hallita elämääni ja lopulta tämän huonon olon seurauksena hakeuduin lääkärintutkimuksiin. Tutkimuksissa minulla todettiin keliakia ja vakava raudanpuutos. Diagnoosin ja gluteenittoman ruokavalion myötä oloni helpottui, mutta salakavalasti lähti myös painoni selkeään nousuun. Terve suolisto näköjään imeyttää ravinnon huomattavasti paremmin, etenkin jos ruuan määrä ja laatu eivät ole olleet aina ihan kohdillaan.

Tänä keväänä menin painon suhteen sellaisen kipurajan yli, että kroppa ei enää tunnu mukavalta ja omalta, ja koin että nyt on sopiva aika kierähtää takaisin haasteryhmän pariin ja sainkin kunnian tulla valituksi yhdeksi kevään neljästä elämäntapamuutosagentista. Parasta haasteryhmässä on mielestäni vertaistuki, tsemppaaminen sekä toki tilivelvollisuus, koska elämäntapamuutosten tekeminen ja varsinkaan päätöksessä pysyminen omin päin ei ole helppoa!

Uudet mahdollisuudet ja tavoitteet

Lean in five weeks- ohjeiden mukainen ruokavalio on itselleni nappi! Nyt jo haasteen ensimmäisenä viikonloppuna olen saanut lisää mahtavaa puhtia olemiseeni. Vaikka ravinto-ohjelma on tällä hetkellä tiukimmillaan, onnistuin tänään osallistumaan superrankkaan urheilukisaan Red Bull 400:n finaalipaikan arvoisesti. Oma asenteeni superfoodeja ja lisäravinteita kohtaan on hieman kriittinen ja olen halunnut uskoa monipuolisen, oikean ruuan riittävän. Ensimmäisen haasteen 2016 vedin kokonaan ilman lisäravinteita, mutta tällä kertaa annan myös niille mahdollisuuden näyttää voimansa. Tavoitteenani on haasteen myötä saada pysyvää säännöllisyyttä syömiseen ja treenaamiseen ja myös mahtua kesän kuluessa hyvin omiin vaatteisiin. Vahvasti olen päättänyt, että juuri näin tapahtuu!

(Kuva on Lauran kotialbumista)

Kiitos valtavasti Lauralle, kun jaoit tarinasi meidän kanssamme! Toivotamme suuret tsempit haasteeseen!

Edellisen agenttitarinan voit lukea täältä: klik!

// Emmi