#jahtaaunelmiasi, Elämäntyyli, Yleinen

Kuulumisia rapakon takaa

16.3.2020, Tomi Kokko

Tässä postauksessa kuulumisia täältä rapakon takaa.

10 päivää nyt Losin elämää takana ja alusta asti ollut aika erilainen reissu. Olimme menossa seitsemän muun Suomi-sankarin kanssa “Expo West” nimiseen hyvinvointi seminaariin Anaheimiin, mutta se peruttiin kutakuinkin samana päivänä kun pääsimme paikan päälle. Minua se ei niinkään harmittanut, koska minulle se ei ollut syy tulla tänne, mutta muiden kavereiden puolesta harmitti, sillä jotkut heistä oli ostanut 1000€ maksavat liput tapahtumaan.

 

Mutta.. emme jääneet tuleen makaamaan, vaan käytimme mahdollisuuden hyväksemme ja vietimme laatuaikaa Malibussa. Vuokrasimme kämpän vuorilta, käppäilimme paljon, kokkasimme hyvää ruokaa ja keskustelimme kaikesta. Ilman että seminaari olisi peruttu, ei olisi ollut tätä mahdollisuutta viettää aikaa yhdessä ja tutustua syvemmin näihin huipputyyppeihin.

 

Koronavirus ja siihen liittyvät jutut alkoivat kuitenkin eskaloitumaan vasta tällä viikolla ja onhan täällä aika ajoin aikamoinen härdelli päällä. Eilen kävin ruokaostoksilla ja hyvä etteivät ihmiset siellä tapelleet parkkipaikoista ja vessapaperista. Monilla heistä oli vielä avaruuspuku päällä.

Oma fiilis on kuitenkin todella hyvä. Mietin justiinsa, että jos olisin varannut lennot viikkoa myöhemmäksi niin en olisi täällä, vaan Suomessa. Trumppi laittoi nimittäin tosiaan lentokiellot päälle myös Euroopasta. Oli tämä hyvä tai huono juttu, niin näillä mennään. Kaikki tapahtuu tarkoituksesta ja olen kiitollinen, että olen täällä just nyt. Yksi syy reissuunhan oli tulla kehittymään ja kasvamaan, nyt se tehdään vaan erilailla mitä suunnittelin.


Olen yrittänyt perehtyä itse virukseen mahdollisimman luotettavista lähteistä, mutta täytyy sanoa, että se on ollut hieman haastavaa, ainakin täällä Jenkkien päässä. Artikkeleita, podcasteja ja uutisia asiasta tulee joka tuutista ja on haastava poimia sieltä ne tärkeimmät. 
Sen tiedämme, että mitä terveemmässä kunnossa olemme, sitä pienempi riski on sairastua ja saada mahdollisia komplikaatioita.


Itse en ainakaan vielä ole niinkään huolissani itse viruksesta. Tai no tietenkin olen, sillä vaikka itse olisin terve ja virus ei minuun vaikuttaisi negatiivisesti, mutta entä jos tartutan sen jollekin toiselle joka ei ole niin onnekas.

Olen myös huolissani sivuvaikutuksia joita nähdään joka päivä. Esim. monilla yrittäjillä tulee olemaan hyvinkin haastavia aikoja edessään ja moni joutuu esimerkiksi sulkemaan toimintansa, ainakin väliaikaisesti. Liityin itsekin täällä jo kuntosalille ja hot-yogaan, mutta molemmissa on nyt ovet kiinni ja juttelin yrittäjien kanssa ja he olivat huolissaan siitä mitä tulee tapahtumaan. Haaste voi myös nimittäin olla aikanaan voittaa ihmisten luottamus siihen, että on oikeasti turvallista jatkaa elämää kuten ennenkin. Siihen voi mennä hetki.

 

On ollut ilo lukea monia päivityksiä somen kautta muilta suomalaisilta yrittäjiltä ja kuinka selkä suorassa siellä seistään ja puhalletaan yhteen hiileen. Myös hieno huomata kuinka asiakkaat ovat seisseet yrittäjien takana ja tukeneet heitä parhaalla mahdollisella tavalla. Esimerkiksi, Johannes Laine perusti pienyrittäjiä varten FB-ryhmän, jossa voidaan puhaltaa yhteen hiileen ja tukea toisia. Myös Johannes Hatsolo Hattunen on levittänyt älyttömän siistiä sanomaa somen kautta videollaan.

 

Kuten presidenttimme Sauli Niinistö sanoi, talous on taloutta… Tärkeintä on kuitenkin terveys ja terveet ihmiset saavat talouden korjattua. Hän myös mainitsi, että vaikka otamme fyysistä etäisyyttä niin voimme samaan aikaan ottaa henkistä läheisyyttä. Molempiin kommentteihin yhdyn täysin. Tunnen henkistä läheisyyttä niin moniin tällä hetkellä vaikka olenkin 9000 km päässä.

 

Meidän kaikki nettivalmennuksemme jatkuvat normaalisti ja ovat saatavilla kuten tähänkin asti ja hyväähän niissä on se, että kukin voi toteuttaa niitä omissa kodeissaan. Esim. kotitreenit voivat olla monelle se paras vaihtoehto tällä hetkellä ja niitä meidänkin valmennuksistamme löytyy.

 

LIFW Centerin toiminta sen sijaan on toistaiseksi laitettu kiinni, kuten arvata saattaa. Vaikka treeniryhmien koot ovat suht pienet, kannamme vastuun asiakkaidemme terveydestä niin ettemme ainakaan lisää riskejä. Ilmoitamme jatkotoimenpiteistä sitä mukaan kun pystymme. Kiitos tuesta ja ymmärryksestä tämän suhteen.

 

Puhalletaan yhteen hiileen! Vaativat ajat vaativat uusia toimintamalleja ja tämä on mahdollisuus tehdä yhteistyötä uudella tavalla. Jos sinä haluat tukea yrittäjää / toimintaa näiden vaikeiden aikojen aikana niin kysy miten voit olla avuksi. Osta lahjakortti toimijalta. Osta valmennus. Kysy miten voit olla avuksi. 

 

Ja sama myös toisinpäin, jos sinulla on haasteita tilanteen johdosta, kysy apua. Kerro muille mitä tarvitset. Jos ei muuta niin tee kuten Hatsolo sanoi videollaan, ja kerro sille sun jengille kuinka tärkeitä ne on sulle.

 

Yhdessä päästään pitkälle ja uskon vahvasti, että tästä seuraa vielä kollektiivisesti isoja positiivisia hyötyjä ja heräämistä. Pidetään huolta itestämme ja toisistamme!

 

Terkuin,
Tomi

 

PS. Muutamia kuunneltavia / katsottavia juttuja sinulle:

  1. Videoterveiset täältä jenkeistä 14.3. (6min)
  2. Somekupla Podcast jossa vierailin. Aiheena henkilöbrändäys ja yrittäjän haasteet.
  3. Teemu Syrjälä Podcast jossa myös vierailin. Puhuttiin vaikka mistä, mutta haasteet elämässä myös vahvasti läsnä.

 

PPS. Mikäli haluat vastata minulle, niin heitä alle kommenttia. En aina ehdi niihin vastaamaan, mutta luen ne kyllä aina läpi.