Keto, Ruokavalio, Tulokset, Yleinen

“Tein 30 päivän ketohaasteen. Miten elämäni muuttui?”

7.5.2020, Tomi Kokko

Moikka, halusin jakaa tarinan asiakkaastamme Annesta, joka lähti mukaan 30 päivän ketohaasteeseen helmikuussa 2020. Tässä hänen kertomuksessaan tiivistyy niin moni asia hänen omin sanoin paremmin kuin mitä olisin itse voinut sanoa.

Hän oli jo siinä vaiheessa tehnyt muutoksia elintapoihinsa, lisännyt liikuntaa, miettinyt syömisiään ja sitä kautta saanut arkeensa positiivisia muutoksia. Mutta kun taustalla oli uupumusta ja pitkään jatkunutta stressiä Anne halusi ottaa paremmasta hyvinvoinnista tukevamman otteen.

Anne kiinnostui ketosta katsottuaan Olli Sovijärven luennon

“Aloitin 30 päivän ketohaasteen helmikuussa 2020 ja olin tosi epäileväinen sen suhteen. Pelotti se, kun olin jo löytänyt liikunnan myötä minulle toimivan suht terveellisen ruokavalion, että teenkö nyt hallaa minulle selvästi jo toimivalle rutiinille ja romuttaako tämä keto-kokeilu kaiken mitä jo olen saavuttanut tähän mennessä. Kun olen niin monia dieettejä elämäni aikana kokeillut, ja tiesin, että rutiinit, terveet ja säännölliset ruokatavat ja liikunta toimivat minulle parhaiten pitkässä juoksussa.

Otin ketohaasteen levon ja itsetutkiskelun kannalta. Pidin tietoisesti kuukauden taukoa juoksutreeneistä. Kävelin toki viikottain pitkiä matkoja. Ensimmäinen viikko oli haastavampi. Väsymystä oli jonkin verran ja kroppa meni hieman sekaisin uusiin ruoka-aineisiin totutellessa. Esim hyvälaatuiset öljyt kuten MCT öljy ja ghee olivat minulle uusia tuttavuuksia. Pikku hiljaa olo kuitenkin koheni, väsymys hälveni, ja tasaisen verensokerin tuoma energisyys ja etenkin sokeri- ja hiilarikoukusta henkisesti irtipääseminen oli vapauttavaa ja ihmeellistä. Hämmentävää.

Ohjeet ja omat ennakkoluulot

Erityisesti minua auttoi valmennuksessa se, että olen hyvä noudattamaan ohjeita, ja luotin tähän valmennukseen (näihin valmentajiin) ja uskalsin heittäytyä siihen täysin, kokeilla maidottomuutta ja viljattomuutta, loistavin tuloksin. Aluksi olin kylläkin sitä mieltä, etten mitenkään pysty luopumaan puuroannoksestani maidolla ja marjoilla edes hetkeksi, tai että en pystyisi selviytymään treenistä ilman banaania, saatikka juomaan smoothieta. Ilmoitin ystävättärellenikin, että otan nämä kyllä käyttöön heti kun 30 pv:n kokeilu on ohi 🙂
Se on jännä kun ihmisellä on tällaisia päähänpinttymiä ja varmoja tietoja itsestään.

      

30 pv:n ketohaasteen jälkeen huomasin, että:

– olen ollut vuosia kahviriippuvainen, mutta rasvakahvin myötä olen pystynyt vähentämään huomattavasti kahvin juontia.
– viljattomuus luultavimmin vaikuttanut siihen, että pystyin hieromaan mieheni jalkapohjia, eikä nivelet sormissa enää turvonneet ja kipeytyneet. En ole aiemmin edes ymmärtänyt, että voisin elintavoilla vaikuttaa asiaan
– iho kasvoissa silottunut ja tullut kosteammaksi ja kimmoisammaksi. On pehmeän tuntuinen. Oletan johtuvan maidottomuudesta ja sisäisesti nautituista hyvistä öljyistä ja rasvoista joita olen saanut nyt kunnolla ekaa kertaa elämässäni
– hiilarikoukusta päässyt eroon ja väsymyspiikit kuuluvat menneeseen elämään. Aivan mahtava tämä tasainen verensokeri pitkin päivää, ja se että voi itse päättää koska syö, eikä ole kiljuvaa nälkää ahmia mitä tahansa nopeaa mikä ensimmäiseksi tulee käden ulottuville
– tarve välipaloille poistunut
– liikkuessa ei ole toistaiseksi ollut tarvetta ylimääräisille hiilaritankkauksille, vaan virtaa on riittänyt.

Kiloja tippui 30 päivän ketohaasteen aikana 3,4 kg. Se oli hyvä tulos etenkin koska kuluneet viikot olivat normaalia stressavampia, työpaineita ym. Senttejä tippui valmennuksen aikana ympäri kroppaa, kuten 5cm vyötäröltä ja saman verran reisistä.

Olen ikuisesti kiitollinen Tomi Kokolle ja Olli Sovijärvelle tästä valmennuksesta. Se todellakin muutti elämäni. Vuosien krooninen väsymys on poissa. Herään aamuisin iloisena ja tyytyväisenä. Minulla on uutta energiaa tehdä jopa arkiaskareita, tiskata tiskejä, siivota kaappeja, haravoida, tehdä pihatöitä. Käsittämätöntä.
Minuun teki suuren vaikutuksen poikien positiivisuus ja iloisuus, Ollin tietämys ja huumori, Tomin uskomaton kyky tsempata ihmisiä takaisin hevosen selkään, suvaitsevaisuus ja lempeys, samalla ohjat tiukasti käsissä.

Tomilla on ihmeellinen taito olla lempeästi tiukka. Mainioita tyyppejä nämä veljekset :))

Matka tähän päivään

Nyt ketoa on jatkunut jo lähes 3 kk ja iho kasvoissa on parantunut entisestään. Viisi viiikkoa sitten aloitin nousujohteiset juoksutreenit, enkä huomaa mitään eroa suoritustasoissa aiempaan hiilarivoittoiseen ruokavalioon nähden. Päinvastoin, olen elämäni kunnossa, ja juoksut sujuvat nyt paremmin kuin koskaan. On uutta buustia ja intoa ja iloa parempiin suorituksiin. Kehitys on ollut aivan huikeaa ja kunto paranee viikottain.

Hapenottokyky on noussut entisestään. Olo tuntuu vahvalta ja nuorekkaalta. Ja tämä on paljon sanottu 51-vuotiaalta.
Juoksun lisäksi harrastan myös joogaa, kehonpainotreeniä, venyttelyä ja meditointia.

Jatkan edelleen ketoruokavaliota kohdennetulla ketolla.

Ehdottomasti hyvälaatuiset öljyt, rasvat, pähkinät, siemenet, marjat, GM, rasvakahvi, puhdas prosessoimaton ja mahdollisimman luonnonmukainen ravinto on tullut jäädäkseen elämääni. Olen oppinut hurjasti uutta ravitsemuksesta ja itsestäni, ja silmäni ovat todella avautuneet. Ehkä yksi hienoimmista asioista on ollut se, että olen löytänyt ilon takaisin ruuanlaittoon. Se oli vuosia kadoksissa ruuhkavuosien takia.

      

Yksi ratkaisevimmista asioista valmennuksessa on ollut sen henkinen puoli, etenkin armollisuus itseä kohtaan. Tomin opettama asenne, että ei ole olemassa repsahduksia, kantaa pitkälle. Välillä vain tekee huonompia valintoja, ja sitten hypätään takaisin hevosen selkään :)) Herkkupäivät on loistava tapa opetella, että herkkujen syönti silloin tällöin on ihan ok, ja maailma ei kaadu mihinkään, vaan on pystyssä vielä seuraavanakin päivänä. Ja että tässä rakennetaaan koko ajan jo saavutetun päälle, kohti vahvempaa omaa itseä, ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Olen täysillä tämän 30 pv:n ketohaasteen takana, ja voin erittäin lämpimästi suositella sitä. Sen taustalla piilee suuri viisaus <3″

 

 “30 päivän ketohaaste” -valmennus

👉🏻 Haluatko aloittaa ketogeenisen ruokavalion todistetusti toimivassa valmennuksessa?

Lue lisää täältä ja lue myös osio “kenelle ketogeeninen ruokavalio sopii ja kenelle ei”.

Mukana on myös lääkäri Olli Sovijärvi ja kaikki perustuu tutkittuun tietoon! Jo tuhansia tyytyväisiä suomalaisia.

ILMOITTAUDU TÄÄLLÄ.