Resepti

Jälkkäri kahvinrakastajille osa 1/2: kahvisorbetti

28.7.2018, Lean in Five Weeks

 

Luulen, että jos kysyisin, onko täällä kahvin rakastajia, niin aika moni käsi nousisi ylös 🙂 Jos rakastaa kahvia, niin aika varmasti rakastaa myös tätä kahvijälkkäriä! Nyt jaankin teille ihanan helpon ja raikkaan kahvijälkkärin ohjeen, pistäkäähän testiin!

Kahvisorbetti (gluteeniton ja halutessasi myös maidoton)

2dl vahvaa kahvia

1-2rkl kookossokeria

vispattua kuohukermaa/muuta vaahtoutuvaa kermantyylistä tarjoiluun

mulpereita koristeluun

raakakaakaojauhetta koristeluun

Valmista kahvi mahdollisimman laadukkaista ja tuoreista pavuista, jotta maku olisi jälkkärissä herkullinen ja intensiivinen. Jäähdytä kahvi ja sekoita joukkoon kookossokeria oman makeusmieltymyksesi mukaan. Kaada seos laakeaan vuokaan ja laita pakkaseen. Tsekkaile seosta säännöllisesti, ja kun seos alkaa jäätymään, niin riko sitä haarukalla koko vuuan alalta. Toista tämä pinnan rikkominen muutamia kertoja noin puolen tunnin välein, kunnes seos on sorbettimaista.

Kun seos on valmista tarjoiluun, laita se tarjoilukulhoon muiden koristeluiden kera. Voit toki luovia jälkkärin koristelussa, mutta kehotan kokeilemaan juurikin yhdistelmää kerma-mulperi-kaakao kahvin seuraksi – on hyvää! Tämä herkku kannattaa nauttia heti sen valmistuttua, sillä liika pakastaminen tai liika lämpiäminen saavat sen koostumuksen muuttumaan.

// Emmi

Kaikki reseptimme tehdään yhteistyössä parasta laatua takaavan Puhdistamon kanssa.