Elämäntyyli, LIFW haaste, Ruokavalio, Treenaus, Tulokset

Inspiroiva elämäntapamuutostarina – LAURIN BEFORE & AFTER

10.7.2015, Lean in Five Weeks

Meille on tullut valtavasti tarinoita Lean In Five Weeks haasteen läpikäyneiltä henkilöiltä ja ollaan erittäin ylpeitä ihan jokaisesta elämäntapamuutokseen mukaan lähteneestä henkilöstä!

Halutaankin jakaa näitä inspiroivia tarinoita, näistä voi taatusti itse kukin saada motivaatiota ja tsemppiä omaankin tekemiseensä. Tänään vuorossa Laurin tarina!

Lauri before after syyskuu - kesäkuu

Laurin mitat syyskuun alussa 2014:
Paino 110,1 kg
Navanympärys 113 cm
Lantionympärys 114 cm

Heinäkuu 2015:
Paino 93 kg
Navanympärys 94 cm
Lantionympärys 10 2cm

Kertoisitko vähän itsestäsi ja suorititko Face to face- vai nettivalmennuksen?
Olen Lauri, ikää on 41 vuotta ja työskentelen Terveydenhuollon tarvikkeiden tukussa OneMedissä Kehityspääliikkönä. Lisäksi vapaa-aikani kuluu partiossa, kunnallispolitiikassa ja eri yhdistyksissä ja tapahtumissa. Suoritin Face to face haasteen.

Koska aloitit haasteen?

Syyskuussa 2014

Miksi lähdit mukaan Lean in FIVE weeks challengeen?

Päätin että on aika palauttaa paino lähemmäksi ihannepainoa ja lisätä arkeen liikuntaa, jotta jaksaa arjessa paremmin. Viimeisinä vuosina ei ole oikein ollut focusta omaan itseensä, joka alkoikin sitten näkymään painon nousuna. Kun 40 vuotta tuli viime vuonna mittariin niin heräsin ajattelemaan, että nyt lienee viimeinen hetki saada kroppa siihen kuntoon, että jaksaa hyvin työuran loppuun ja saa terveellisen vanhuuden.

Mitä asioita mietit ennen haasteen lähtemistä ja mihin asioihin halusit lähteä hakemaan muutosta?

Ensin mietin lähtötasoani ja sitä että kuinka pärjään joukossa – kunto taisi olla vähän jo rapistunut. Toimistolla ja autossa istuminen ja iltojen kokoukset olivat ajaneet arkiliikunnan yli. Arjen kiire ja stressi oli ottanut viime vuosina otteen ja ajanut kierteeseen joka piti katkaista. Painon pudotuksen lisäksi halusin nostaa kuntotasoani, jotta liikunta olisi taas mukavaa ja vireystaso olisi parempi.

Päätin että ihan sama miten pärjään haasteessa suhteessa muihin. Itseäni vastaan ja itsellenihän päätin lähteä tekemään. Iso haaste oli 5 viikon jälkeen siirtyä treenaamaan aamuisin. Siinä tais mennä muutama viikko, ennenkuin tottui aamuherätyksiin.

Kuinka LIFW-haaste auttoi sinua?

Viiden viikon haasteen jälkeen oli paino pudonnut ja liikuntakin oli muuttunut helpommaksi. Oli uskomatonta huomata, miten nopeita tuloksia viiden viikon tehotreeneillä ja ruokavalion muutoksella saadaan aikaan.

Treenien jatkaminen viiden viikon haasteen jälkeen on edelleen auttanut kunnon kasvua ja painon pudotusta. Nyt viime kuukausina paino ei oikeastaan ole edes enää pudonnut, mutta peilistä näkee muutokset. Porukassa oli hienoa huomata, miten kaverit tsemppasivat tekemään täysillä ja loppuun asti. Ilman hyviä, kannustavia valmentajia ja porukan tukea ei varmaankaan olisi tuloksia syntynyt.

lauri

Mitä saavutit haasteen aikana?

Ensimmäisen viiden viikon aikana lähti painoa yli viisi kiloa ja kunto kasvoi. Lisäksi yleinen fiilis ja vireystaso nousivat. Sama kehitys on jatkunutkin koko ajan kun on ollut treeniporukassa mukana. Päivät sujuvat uudella ruokavaliolla mukavammin. Sellaiset hiilaripiikkien aiheuttamat väsymykset ovat poissa. Lisäksi tuntuu että maidoton, sokeriton ja gluteeniton ruokavalio pitää myös vatsan toiminnan ja ihon parempana. Myöskin keväisin yleensä vaivanneet pitkittyneet flunssat ovat poissa.

Mitä olet saavuttanut haasteen jälkeen ja miten elämäsi on muuttunut?

Viiden viikon haasteen jälkeen jäin mukaan porukan kanssa treenaamaan 2-3 kertaa viikossa. Myös ruokavaliosta olen pitänyt kiinni. Edelleen perusaamupala on 3 kananmunaa. Lisäksi olen löytänyt uusia hyviä maidottomia, gluteiinittomia ruokia. Sokerit, jauhot on hävitetty keittiöstä ja tilalle on tullut pähkinöitä, siemeniä, lihaa ja kasviksia. Lisäksi olen innostunut kikkailemaan Bullet Proof-kahvin kanssa maustaen sitä muun muassa kurkumalla, kanelilla ja vaniljalla.

Elimistön biohakkerointi on alkanut kiinnostamaan. Ennen haastetta en myöskään tosiaan ollut mikään juoksijatyyppi, nyt kuukausia myöhemmin on myös juoksukunto parantunut huomattavasti ja puolen tunnin juoksulenkit menee jo ihan mukavasti.

Muita mietteitä? Kenelle suosittelisit haastetta?

Tässä taisi käydä nyt niin että tästä tuli pysyvä elämäntapamuutos. Nyt yhdeksän kuukautta myöhemmin noudatan edelleen haasteen alussa käyttöön otettua ruokavaliota ja lisäksi liikun enemmän myös omatoimisesti.

Haastetta voin suositella oikeastaan ihan kaikille. Ennen kaikkea oma kokemus osoittaa, että viiden viikon haasteella saa hyvän alun elämäntapamuutokseen, liikunnan lisäämiseen ja painon pudotukseen. Haasteen jälkeen jatkamalla ruokavaliota ja liikuntaa saavuttaa varmasti pysyviä muutoksia.

Itselläni tuo lähes 20kg painon pudotus oli jo saavutus sisänsä. Mutta jatkossa tavoitteet ovat edelleen kunnon kasvattaminen ja terveellisellä ruokavaliolla hyvän elämän laadun ylläpito.

Ja vaikka painonpudotus ei olisikaan se sun juttu, vaan haluat vaikkapa vain parantaa yleiskuntoa ja elämänlaatua, niin suosittelen siinäkin tapauksessa haastetta.

Kiitos paljon haastattelusta Lauri, oot tehnyt ihan todella hyvää työtä! Jatketaan tästä!

Mikäli Lean in Five Weeks Challenge ei ole sinulle tuttu, voit tutustua valmennuskonseptiin täältä.

// Kirjoittaja Ella Elers on helsinkiläinen Personal Trainer ja Lean In Five Weeks -valmentaja. 

ööö2