Projekti 99.9, Ruokavalio

Hedberg ja Kokko: Projekti 99.9 – Mission Accomplished!!

13.7.2015, Tomi Kokko

samitomi

Tomi ja Sami erittäin onnellisena vain sekunteja sen jälkeen kun vaaka näyttin ensimmäisen kerran alle 100 kg! Kuva otettu heinäkuussa 2015.

Viime torstaina saavutettiin iso merkkipaalu sekä Projekti 99.9:n että Samin elämäntyylin kannalta. Samin paino meni alle 100 kilon ensimmäisen kerran sitten armeija-aikojen. Virallisessa punnitustilaisuudessa sekä lehdistötilaisuudessa puntari näytti 99.8kg! Aivan mahtavaa!

(Katso video virallisesta punnituksesta TÄÄLTÄ)

Vaikka projektin tavoite olikin saavuttaa tietty tulos painon kanssa, on vieläkin tärkeämpää että Sami on tehnyt pysyvän elämäntapamuutoksen. Ruokavalio on täysin uudistettu sellaiseksi, että se tuo energiaa hänen todella kiireiseen arkeen ja auttaa klaaraamaan hänen hurjan kiertuerytmin.

Minulle henkilökohtaisesti tämä on ollut erittäin hieno projekti ja olen kiitollinen jo tässä vaiheessa että olen saanut olla mukana. Samin kanssa työskentely on ollut todella mieluisaa. Ja kyllä vain – projektin aikana on pidetty hauskaakin, mutta meillä on ollut selkeät sävelet että silloin kun treenataan niin sitten annetaan kaikkemme.

Minulta on myös paljon kysytty että minkälaisia ruokavaliomuutoksia olen tehnyt Samille. Ennen kuin lähdettiin tekemään mitään muutoksia, aloitin siitä että pyrin ensin ymmärtämään Samin elämää mahdollisimman laajasti. Tiesin että stressitasot ovat korkeat ja elämäntyyli vaativa joten olisi ollut suuri virhe tehdä suuria muutoksia liian nopeasti. Moni tekee tämän virheen, ja liian nopeiden muutosten kera olisi käynyt kuten Samille monta kertaa aiemmin: oltaisiin kyllä saatu jonkinnäköisiä tuloksia, mutta pian olisi homma kaatunut kuin korttitalo.

sami kokeet

Sami verikokeissa missä varmistettiin että perus terveys on kunnossa. Kuva otettu marraskuussa 2014 jolloin paino oli noin 128 kg.

Tästä syystä keskityin Samin kanssa siihen että tein aluksi mieluummin liian pieniä muutoksia ja liian vähän, kuin että yritettäisiin saada liian paljon kerralla. Tehtiin ensimmäisten kahden kuukauden aikana 1-2- uudistusta per viikko ja ne olivat alkuun helppoja muutoksia. Tavoitteena oli se että Sami saa paljon onnistumisen tunteita alussa, mikä motivoi siinä vaiheessa kuin matkasta tulee haastavampaa. Tämä toimi todella hyvin.

Mitä ruokavalion yksityiskohtiin tulee, niin kokonaisuudessaan ne voisi tiivistää näin: lisättiin Samin ruokavalioon paljon puhdasta ja luonnollista ruokaa jotta tulehdus  kropassa vähenisi ja hyvä olo sekä energiatasot lisääntyisivät. Jätettiin esimerkiksi kaikki maitotuotteet kokonaan pois, jonka jälkeen hengitysteiden oireet katosivat täysin – Sami pystyi treenaamaan kovemmallakin sykkeellä ilman hengenahdistusta ja turhaa limaneritystä. Lisättiin paljon hyviä tyydyttyneitä rasvoja kuten voita ja kookosöljyä, jotta saatiin Samin aivoille energiaa ja rasvaa palamaan kropasta. Karsittiin myös turhat hiilarit kuten viljatuotteet ja tärkkelykset jotta insuliiniterveys kohenisi, rasva palaisi ja yleinen hyvinvointi paranisi. Muutosten seurauksena Samin energiataso tasaantuivat ja päivittäiset väsymyspiikit katosivat täysin. Mutta kuten sanottua, tehtiin nämä muutokset vaiheittain ja tarkasti suunniteltuna.

sami tough

Tomi ja Sami Tough Viking Levi kisan jälkeen. Väsyneenä mutta onnellisina. Kuva otettu maaliskuussa 2015.

Itse treenauksessa oli monta eri vaihetta ja keskityttiin eri osa-alueisiin 4-6 viikkoa kerrallaan. Tavoite oli antaa uutta ärsykettä tarpeeksi usein kroppaan jotta tuloskäyrä pysyy ylhäällä. Lyhyet tehokkaat HIIT-treenit olivat Samin arkipäivää, etenkin kiertueilla sillä ne ovat todistetusti tehokkaimpia rasvanpolttotreenejä ja pystytään toteuttamaan nopeasti.

On luonnollista että matkan varrella oli haasteita. Aikataulut olivat hurjat niin Samilla kuin minullakin, mutta olimme molemmat erittäin omistautuneita projektille ja päätettiin että tullaan onnistumaan. We will SUCCEED what ever it takes oli meidän asenne ja nyt lopussa kiitos seisoo. Se oli sen arvoista.

Viimeisenä ja ehkä tärkeimpänä juttuna oli se että pidettiin koko ajan positiivinen asenne päällä! Saattaa kuulostaa kliseeltä mutta se on avainasemassa näissä elämäntapamuutoksissa, sillä aina voi löytää asioista negatiivista ja valittamista mutta se ei vie mihinkään. Sen sijaan pidettiin koko ajan pilke silmä kulmassa ja aina kun tuli haasteita vastaan niin me keskityttiin ratkaisuihin, ei ongelmiin.

Haluan kiittää Samia jo tässä vaiheessa aivan mahtavasta matkasta yhdessä. On ollut ilo ja kunnia olla valmentajasi sekä kaverisi. This is only the beginning. Kiitos myös kaikille muille tsempeistä ja kannustuksesta matkan varrella.

Processed with Moldiv

Tomi ja Sami juhlistavat huikean suorituksen onnistumista virallisessa punnitustilaisuudessa Helsingissä 9.7.2015

Projekti 99.9:n tavoite 2/2 oli juosta puolimaraton alle 2h 20min. Tähän koitokseen lähdettiin Vierumäen urheiluopistolla viime lauantaina 11.7 Samin järjestämässä juoksutapahtumassa Pullukka Run 2015. Tämäkin tavoite saavutettiin mikä tarkoittaa nyt sitä, että Projekti 99.9:n molemmat tavoitteet saavutettiin just eikä melkein. Juoksu itsessään oli haastava sekä minulle että Samille, mutta mikä tärkeintä pysähdytty ei missään vaiheessa, ei edes viimeisellä kierroksella vaikka Samin jalat ja kroppa olivat aivan loppu. Päästiin loppujen lopulta aikaan 2.16.43 mikä on mahtava suoritus. Aivan loistavaa työtä, tässä nähdään taas se että kun tekee kovasti töitä ja uskoo päämääränsä niin kaikki on mahdollista!!

Photo 13-07-2015 5 24 02 pm

Nyt on Samilla hyvin ansaittu muutama päivä breikkiä treenaamisesta, mutta heti ensi viikolla istumme alas ja laadimme seuraavat tavoitteet. Tämä ei lopu tähän. Hienointa treenaamisessa on juurikin tämä että ikinä ei voi sanoa että on maalissa, vaan että aina löytyy seuraava merkkipaalu mitä lähdetään jahtaamaan! Se motivoi yrittämään entisestään ja joka kerta kun saavuttaa merkkipaalun, tulee sinusta henkisesti entistä vahvempi ihminen. Pian sinua on mahdotonta pysäyttää.

Haluan myös kiittää koko team Hedbergia jatkuvasta tuesta tähän projektiin. Oli mahtava huomata miten tuitte Samia tämän aikana ja laitoitte sillä tavalla itsenne likoon! Se oli tärkeä osa. Kiitos myös kaikille tsemppareille matkan varrella. Kaikki kommentit ja tsemppiviestit toivat varmasti Samille virtaa haastavina hetkinä.

Let’s keep going. Sky’s the limit!

– Tomi Kokko

Samin ja meidän onnistuminen kiinnosti myös mediaa:

Ilalehti: Sami Hedberg onnistui hurjassa laihdutustavoitteessaan – paino alle 100 kiloa

Me Naiset:Näin Sami Hedberg onnistui laihduttamaan 28 kiloa: “Makkarasta tuli priimaa tavaraa!”

Iltalehti TV: Sami Hedberg astui hoikistuneena vaa`alle – hurja muodonmuutos

MTV 3: Mikä muutos! Sami Hedberg punnittiin – laihtunut lähes 30 kiloa:

YLE: Sami Hedbergin romanssi ohi – mahansa kanssa

Iltasanomat: Sami Hedberg laihtui 30 kiloa, näin hän sen teki – lue ohjeet!

_______________________________________________________________________________

tomi kokko“Tomi Kokkon on Personal Trainer, Lean in FIVE Weeks Challenge perustaja sekä yrittäjä. Tomi hankki kokemuksensa alalta Australiassa, jossa hän asui yhteensä 7 vuotta. Hän palasi Suomeen Huhtikuussa 2014 jonka jälkeen Tomi on pudottanut Suomalaisista jo yli 1000 kg LIFW haasteen avulla. Tomi uskoo vahvasti että valtakunnallisissa ravintosuosituksissa on paljon virheitä, joista hän on avoimesti ollut esillä mediassa. Hän on valmentanut reilusti yli 1500 asiakasta 10 vuoden uransa aikana ja on vasta pääsemässä vauhtiin. Work hard, stay positive.. ALWAYS on Tomin motto.”

 

Ps. Mikäli sinä suunnittelet Samin kaltaista elämäntapamuutosta, alkaa seuraava Lean in FIVE Weeks Challenge elokuussa! Käytän haasteessa paljon samoja periaatteita kuin käytin Saminkin kanssa. Voit valita joko fyysisen valmennusryhmän Helsingissä tai nettivalmennuksen jonka voit suorittaa mistä päin Suomea tahansa. Pudota 5kg viidessä viikossa ja starttaa elämäntapamuutos.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset täältä: http://www.leaninfiveweeks.com/

TIKIS LIFW EDITION newsletter