Elämäntyyli, LIFW haaste, Mielenhallinta, Ruokavalio

Havaintoja Koko Suomen ravintoremontti -kiertueelta – miten meni Riihimäellä?

9.5.2018, Lean in Five Weeks

Olin kuuntelemassa Tomi Kokon kiertueen Riihimäen luentoa eilen; tässä tekstissä siis hieman havaintoja luennolta! Eli toisin sanoen lisää perusteluja sille, miksi sinun kannattaa ehdottomasti päästä kuuntelemaan Tomia kiertueelle!

Millainen luento on?

Sinulla on ehkä median antama kuva Kokosta mustavalkoisuuden kannattajana. Unohda se, sillä luento on kaikkea muuta kuin mustavalkoisuutta! Tomi painottaa usein sitä, että jokaisen tulisi löytää se omalle keholle toimiva tapa syödä: ei ole syytä olla mustavalkoinen!

Luennolla istuminen ei ole pelkkää Kokon totuuden kuulemista, vaan luento on Kokon esille heittämien asioiden mutustelua, yhdessä asioiden miettimistä ja kyllä, häneltä voi missä vaiheessa vain luentoa kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä.

Paikalle voit tulla juuri sillä tietotasolla, joka sinulla on. Riihimäellä, ja olettaen myös muilla paikkakunnilla, oli mukana sellaisia, jotka ovat jo LIFW-haasteessa mukana, mutta myös heitä, jotka eivät edes tiedä, mikä tuo LIFW on. Oli mukana sellaisia, jotka tiesivät suurin piirtein kaikki asiat, joista Tomi puhui, mutta myös heitä, joille jokaisessa aiheessa oli paljon uutta. Tule siis sellaisena kuin olet!

Luennolla pääset hyppäämään hetkeksi Tomin nuoruuteen, kun hän kertoo avoimesti omista ongelmistaan ja vaikeuksistaan elämässä. Saat myös kuulla Tomin perusruokavaliopäivän ja mietteitä tietyn ruokavalion noudattamisen tiukkuudesta. Tomi kertoo myös lukuisia onnistumistarinoita. Pääset siis eläytymään moneen tarinaan luennon aikana, eli luento ei ole vain pelkkää tiukkaa asiaa tiedekielellä esitettynä.

Tomi antaa hyvän vinkin luennon aluksi: hän toivoo, että jokainen kuulija ottaisi 1-3 asian luennosta, joita sitten alkaisi arjessa noudattamaan/kokeilemaan. Luennon edetessä hän muisti kysellä, että kuka mahtaakaan ottaa tämän ja tämän asian listaansa. Eli vaikka tulet tyhjällä päällä ja ilman odotuksia, niin saatat lähteä hyvien juttujen listan kanssa kotiin! Ja kivointa tässä on se, että kuten Tomikin kannusti, voit kokeilla uutta vinkkiä vaikka sen kaksi viikkoa, ja sitten palata vanhaan tuttuun, jos uusi toimintatyyli ei olekaan sinun juttusi. Luennolla läpikäydyt vinkit ovat niin simppeleitä, että usein sieltä löytyy ainakin muutama ihan perusihmiselle sopiva!

Kokonaisuudessaan luennon aikana käydään läpi tiukassa tahdissa paljon asiaa. Tomin vahvuutena luennoitsijana on se, että tiukka aikataulu ei juurikaan tunnu kiireeltä, vaan myös pikkubreikkejä kuuntelemiseen annetaan. Älä siis huolestu, että tylsistyisit!

Tomi puhuu luennolla usein yhteisöllisyydestä. Tomin kertomat asiat eivät ole mistään top-secret-kansiosta vetäisty, vaan kaiken sen informaation voi löytää netistä. Kuitenkin koska informaatiotulva on valtava nykyään, niin kokonaisuuksien hahmottaminen on työlästä välillä, ja siihen ongelmaan auttavat juurikin tällaiset valmiiksi koostetut kokonaisuudet, kuten tämä Kokon luento. Yhteisöllisyys on myös tärkeää muutosten kannalta, niin valmennuksissa kuin muutenkin. Kiertueella käyvät kuuntelijat pääsevätkin halutessaan suljettuun faceryhmään yhdessä keskustelemaan – aika kiva bonus siis odottaa siellä kotikoneen äärellä!

Henkilökohtaisesti minun mielestäni paras juttu Tomin puheessa oli se ehdotus, että se energia, mitä ihmiset käyttävät eri ruokavalioiden paremmuudesta kinasteluun, käytettäisiin eri ruokavalioiden parhaiden puolien löytämiseen! Aina kun ei vaan tarvitsisi taistella siitä, että kuka on oikeassa.

Mitä yleisö sanoi?

Kyselin luennon jälkeen ihmisiltä, mikä heille jäi eniten mieleen luennosta. Näitä vastauksia sain:

“Puhe kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista”

“Ghee, eli uusi vaihtoehto voin käytölle”

“Se, miten ravinnolla voi vaikuttaa unen laatuun”

“Puhe ravinnosta ja lisäravinteista”

“Se, että täytyy lyötää oma totuus”

“Ravintojutut ja kiitollisuus”

“Puhe kananmunien laadusta”

“Puhe ruuan laadusta, aamupalasta, aamurutiineista ja siitä, että kaikki ei sovi kaikelle”

“Hyvät ideat, joita voi ottaa mukaan arkeen, sekä jutut öljyistä ja rasvoista”

“Mietinnät siitä, miten omaan arkeen voisi lisätä hyviä juttuja ja uudistaa arjen järjestelyjä”

“Tomi vetää hyvällä energialla, nivoo kokonaisuudet taitavasti yhteen ja on onnistunut tekemään esityksestä helposti lähestyttävän.”

Katso Tomin kiertuekalenteri täältä: klik!

P.S Jos et tiedä vielä, mitä teet helatorstaina aamulla ja asustelet Hämeenlinnan seudulla, niin tsekkaa nämä Tomin vetämät avoimet treenit: klik!

// Emmi