Elämäntyyli, LIFW haaste, Mielenhallinta

Agentti puhuu 1/4: asiaa motivaatiosta

25.5.2018, Lean in Five Weeks

 

Helou kaikki ihanat siellä ruudun toisella puolella! Saimme viime viikolla päätökseen agenttien esittelypostaussarjan. Luitko kaikki osat jo? Jos et, löydät ne tästä: Miiran esittely, JP:n esittely, Lauran esittely sekä Tiinan esittely. Nyt kun agentit on esitelty, voimme syventyä heidän kanssaan eri aiheisiin. Tämän postaussarjan aloittaa JP. Hänellä on asiaa motivaatiosta, motivoitumisesta ja tsemppauksesta. Go JP!

Vain jos todella tahdot

Olen jo vuosia miettinyt, että pitäisi tehdä jotakin, että saisi lisää energiaa. Pitäisi tehdä jotakin, että jaksaisi lasten arjessa paremmin. Pitäisi tehdä jotakin, että olisi iloisempi… Sitten kerran, ehkä jo vuosi sitten, kun makoilin ystäväni käsiteltävänä hierontapöydällä, ja tilitin hänelle näitä asioita, hän totesi tyynesti, että ei sinun pidä tehdä mitään. Jos haluat muutosta, se kannattaa toki tehdä, mutta ei sinun pidä tehdä mitään, jos et todella halua. Nämä sanat jäivät pyörimään pitkäksi aikaa mieleeni, ja mitä enemmän niitä järkeilin, sitä enemmän totta siinä tuntui olevan. Ei pysyvä muutos synny siksi, että pitää tehdä jotakin, vaan siksi, että löytää motivaation ja halun muutokseen.

Aseta tavoitteet ja etsi seuraa

Tarkkaile siis elämääsi ja mieti onko siinä jokin osaa, mihin haluaisit muutosta. Mielestäni on myös tärkeää asettaa selkeä tavoite muutokselle ja luoda myös muutama välitavoite. Itse kerroin jo esittelytekstissä, että minä löysin motivaation alkulähteen liikunnan osalta hyvän ystäväni avustuksella. Uskonkin, että kun halu muutokseen on löytynyt, seuraavana asekeleena on hyvä hakeutua yhteisöön, jossa on samaan tapaan ajattelevia ihmisiä. Kurinalaisimmat teistä pystyvät varmasti vetämään koko projektin itsestäänkin, mutta meille muille vertaistuki ja muiden tsemppaus on kultaakin kalliimpaa. On ollut hieno huomata, että LIFW-yhteisöstä olen myös löytänyt porukkaa, jolle voi kertoa suoraan tavoitteistaan ja haasteistaan. Aina saa tsemppausta ja positiivista kannustusta, vaikka tilanne olisi mikä. Jokaista, joka tuloksiaan treeneistä kertoo, tsempataan aidosti, vaikka porukassa on kovastikin eritasoista porukkaa.

Hae onnistumisia ja nauti matkasta

Motivaation ylläpitämisen kannalta ensiarvoisen tärkeää on kokea kehittyvänsä. Täytyy kokea heti alusta asti, että polku, jolla ollaan, on menossa siihen suuntaan mihin on tarkoituskin. Alkuun kannattaa mielestäni panostaa kunnolla ja hakea niitä onnistumisen kokemuksia melkein vaikka väkisin. Onnistumisten ei tarvitse olla suuria. Riittää, että niistä tulee olo, että työnteko on kannattanut. Jatkossa, kun niitä haasteita varmasti tulee, voi mielessään aina palata niihin alun onnistumisiin ja todeta, että polku on oikea, mutta nyt vaan tuli pieni töyssy eteen. Matka jatkuu. Tomi Kokko sanoi jossain videossaan, että kannattaa muistaa, että tavoitteena ei voi olla saavuttaa jotakin. Ei kannata ajatella, että sitten kaikki on hyvin ja pääsen nauttimaan, kun minä olen laihempi ja energisempi ja voin paremmin. Kannattaa ajatella, että se polku kohti näitä on itsessään jo matkustamisen arvoinen ja hieno kokemus. Jos vaikka ei saavutakaan asettamaansa tavoitetta täysin, voi silti olla iloinen siitä, että matkalla on kokenut hienoja hetkiä ja upeita fiiliksiä. Uskon, että kun näitä muutamaa yksinkertaista ajatusta pitää mielessään ja suuntaa kiitollisuutensa tähän hetkeen, on motivaation löytäminen joka päivään helpompaa kuin jos vaan “tuuliajolla” matkaa kohti sitä jotakin määränpäätä, josta ei itselläkään ole ihan varmuutta.

Iloa ja valoa muutoksen polullesi!

(Kuva JP:n kotialbumista.)

Kiitos JP, että kerroit motivaatiostasi ja tsemppasit muitakin matkalla!

// Emmi