Elämäntyyli, Keto, Ruokavalio, Yleinen

5 syytä aloittaa keto keväällä tai kesällä

29.4.2020, Tomi Kokko

Terve,

Tässä kirjoituksessa kerron sinulle 5 erittäin hyvää syytä aloittaa ketogeeninen ruokavalio keväällä tai kesällä.

Huom. Mikäli aihe on sinulle täysin uusi voit lukea aiempia kirjoituksiani aiheesta täällä ja täällä sekä katsoa videon täällä.

Mennään asiaan…

 

 1. Lisääntynyt valon määrä tuo enemmän energiaa paneutua ketoon

Moni unohtaa kuinka paljon lisääntynyt valon määrä vaikuttaa meidän mielemme toimintaan, mielialaan ja energisyyteen. Tästä johtuen keton aloittaminen ja sen ylläpitäminen on huomattavasti helpompaa keväällä kuin esim. syksyllä. Olen huomannut tässä valtavan eron ruokavalioiden onnistumisprosenttien suhteen. Keväällä suurempi osa aloittaneista onnistuu kun verrataan lukua esim. marraskuun valmennuksiin.

Käytä tämä lisääntynyt energisyys ja iloisempi mieli siihen, että otat ketoruokavalion haltuun. Ketoosi tilana myös kohentaa mielialaa ja tasoittaa energiatasoja, eli nämä molemmat ruokkivat toisiaan.

Aloita nyt ja mielesi ja kroppasi kiittävät sinua kesän alussa!

 

2. Keto sopii elimistölle paremmin keväällä ja kesällä

Nyt saatat miettiä, että mitä ihmettä se Kokko nyt hourailee. Eikös se ketogeenien ruokavalio koostu ihan samoista asioita keväällä ja kesällä kuin talvellakin ja siten myös vaikuttaa samalla tavalla.

Annas kun selvennän…

Jos mietit minkälaista ruokaa sinun tekee mieli keväällä / kesällä verrattuna talveen niin saatat huomata, että kroppa kaipaa orgaanisesti hyvin eri asioita.

Keväällä ja kesällä elimistö kaipaa tuoretta, raikasta, kirpeää, vihreää ja kevyttä ruokaa ja esimerkiksi kalaa, näin kärjistettynä. Esimerkkinä annos grillattua lohta, vihersalaattia, yrttejä, sitruunaa ja lasi valkkaria kylkeen. Keväällä luonto herää eloon, lehdet tuleva puihin ja elimistömme myös haluaa mahdollisimman paljon tuoretta vihreää.

Talvella sen sijaan elimistö haluaa maadoittavaa ja lämmittävää ruokaa ruokaa, kuten juureksia, patoja ja keittoja sekä luulientä.

Keväällä elimistö kaipaa maanpinnan yläpuolella kasvavaa kasvustoa, kuten vihreitä lehtiä (pinaattia ja lehtikaalia esimerkkeinä) ja talvella taas vastaavasti maanpinnan alla kasvavia ruoka-aineita kuten juureksia.

Tästä johtuen tulet huomaamaan kuinka ketogeeniseen ruokavalioon sopivat tuoreet salaatit, hyvät rasvat ja raikkaat ainekset sopivat elimistölle, ruoka sulaa, paino putoaa hyvin (jos siihen on tarvis) ja mieli kiittää.

 

3. Painonpudotus on helpompaa keväällä ja kesällä

Yllä olevista seikoista johtuen painonpudotus on yksinkertaisesti helpompaa keväällä ja kesällä. Sinulla on virtaa laittaa uudet rutiinit käytäntöön ja motivaatiotakin löytyy talven jälkeen ullakolta käyttöön!

Mikäli sinulla on tarvetta pudottaa painoa ja haluat kiinteyttää kroppaasi niin kuuntele tarkasti. Saattaa olla, että karanteeni on passivoinut sinua ja ylimääräistä on päässyt kertymään siihen vyötärölle.

Nimittäin…

Mikäli et saa rutiineita käyntiin ja painoa alas KEVÄÄN tai KESÄN aikana, tulet huomaamaan kuinka haastavaa uusien rutiinien aloittaminen on loppukesällä / syksyllä.

Siksi sanonkin aina että “kesäkunto” tehdään talvella! Mikäli et ole vielä siinä kesäkunnossa jossa haluat, niin ei mitään hätää. Vielä ei ole myöhäistä! Mutta jos alat miettimään tätä juhannuksen korvilla, niin sitten on jo vähän myöhäistä.

Hyödynnä tämä ajankohta ja aloita kiristely NYT! Tätä parempaa ajankohtaa jos odotat, saat odottaa sitä koko loppuelämäsi. Karanteeni on muodostunut rutiiniksi (ja toivottavasti loppusuoralla), valoa riittää ja kaiken lisäksi useimmilla on enemmän aikaa ajaa ruokavalio sisään.

Lopuksi, mitä tulee painonpudotukseen, en ole vielä ikinä törmännyt urani aikana mihinkään niin tehokkaaseen ruokavalioon kuin mitä ketogeeninen ruokavalio on.

Siihen on monta tutkittua syytä, miksi juuri se on niin tehokas painonpudotoukseen. Se mm. se poistaa makeanhimot tehokkaasti, pitää nälän ja jatkuvan napostelun loitolla, tuo tasaista energiaa jolloin teet parempia päätöksiä ja sokerina pohjalla, se polttaa elimistön omaa rasvaa energiaksi ja se jos mikä on mahtavaa!

 

4. Tavoitteet on helpompi luoda ja saavuttaa keväällä

Kun aloitat keton nyt keväällä tai kesällä, huomaat kuinka luontevasti tavoitteiden rakentaminen onnistuu. “Aloitan keton toukokuun alussa, noudatan sitä järjestelmällisesti ja ohjeiden mukaisesti juhannukseen asti, jonka jälkeen voin mennä vapaampaan ylläpitovaiheeseen.”

Näin olen tehnyt vuosien varrella tuhansien asiakkaideni kanssa ja huomannut, että tuollainen suht lyhyt aikaikkuna ja selkeys yksinkertaisesti toimivat!

Saat painon tippumaan ja rasvan palamaan ja se motivoi jatkamaan. Sen lisäksi ketoosin tuomat höydyt aivotoimintaan tuovat sinulle lisää selkeyttä ajatteluusi ja aivosumu poistuu.

Sinun ei tarvitse lähteä fanaattiselle linjalle ja alkaa noudattamaan ketoa kuin jotain uskontoa, vaan voit toteuttaa sitä selkeän aikaikkunan, kuten 30 päivän ajan, ja sen jälkeen muokata sitä omaan elämäntyyliisi sopivaksi. Useimmiten ei ole tarpeellista, eikä edes järkevää, olla jatkuvasti ketoosissa, vaan nimenomaan sen syklittäminen on se fiksuin lähestymistapa.

 

5. Liikunnan ja keton yhdistäminen on helpompaa keväällä tai kesällä

Keväällä ja kesällä aktiivisuus lisääntyy kun alamme luonnollisesti ulkoilemaan enemmän. Tämä tehostaa rasvanpolttoa ja sopii hyvin yhteen ketogeenisen ruokavalion kanssa.

Etenkin matalatempoinen liikunta, kuten kävely ja pyöräily, tehostavat keton vaikutuksia ja kiihdyttävät rasvanpolttoa entisestään. Keton ja raskaan liikunnan yhdistäminen onnistuu myös, mutta vasta sen jälkeen kun elimistö on adaptoitunut ketoosiin pidemmän aikaa. Esim. itselläni tässä kohtaa voimatreenit ja intervallitreenit kulkevat huomattavasti paremmin ketoosissa kuin hiilihydraattipitoisella ruokavaliolla. Myös palautumiseni on tehokkaampaa ketoosissa.

Suosittelen kuitenkin keton ensimmäisten kahden viikon aikana kevyttä liikuntaa, kuten kävelyä ja pyöräilyä.

Tämä on helppoa toteuttaa keväällä kun valoa riittää ja lämpötilat nousevat. Yritäpä sanoa marraskuussa että “joo käy joka päivä tunnin kävelyllä” niin tomaatit alkavat lentelemään.

Tiivistettynä, onnistumisesi ketogeenisen ruokavalion ja painonpudotuksen kanssa on huomattavasti todennäköisempää keväällä talveen verrattuna. Nyt on se täydellinen aika laittaa ketoruokavalio käytäntöön ja aktivoitua passiivisen karanteenin jäljiltä. Aloita nyt, niin kroppasi ja mielesi kiittävät sinua jo kesän alussa!

 

UUDISTETTU “30 päivän ketohaaste” -valmennus

👉🏻 Haluatko aloittaa ketogeenisen ruokavalion todistetusti toimivassa valmennuksessa?

Olemme uudistaneet konseptia! Nyt voit valita vain ja ainoastaan ne osat joita tarvitset ja sen myötä hinnat ovat alhaisemmat kuin koskaan. Esimerkiksi, mikäli et koe lisähyötyä suljetusta FB-ryhmästä, sinun ei tarvitse sitä valita eikä siitä maksaa! Voit valita pelkät ohjeet ja videot.

Lue lisää täältä ja lue myös osio “kenelle ketogeeninen ruokavalio sopii ja kenelle ei”.

Mukana on myös lääkäri Olli Sovijärvi ja kaikki perustuu tutkittuun tietoon! Jo tuhansia tyytyväisiä suomalaisia.

ILMOITTAUDU TÄÄLLÄ.