“Jätin maitotuotteet pariksi viikoksi, ihon kunto parani, paino lähti laskuun ja sain hyvän vireystilani takaisin” – Juha Heiskanen

Voidaankin kysyä siis..

– Onko maitotuotteiden käyttäminen ihmiselle tarpeellista?
– Saammeko maidosta mitään välttämätöntä ravintoa?
– Juommeko yksinkertaisesti liikaa maitoa?

Tästä ollaan montaa eri mieltä ja tutkimuksiakin löytyy laidasta laitaan.

Mutta…

Mikä tärkeintä. Ihmisen oma kokemus on tässä avainasemassa ja kertoo kenelle maito tai maidottomuus toimii ja kenelle ei. Kuten tiedämme, kaikki ei toimi kaikille.

Nyt sinulla on oiva mahdollisuus kokeilla maidotonta ruokavaliota maaliskuun ajan ja kokea minkälaisia vaikutuksia sillä mahdollisesti on juuri sinulle.

Miksi maidoton maaliskuu?

Me juomme Suomessa eniten maitoa maailmassa, mutta valitettavasti monelle suomalaiselle nämä käsitellyt maitotuotteet eivät yksinkertaisesti sovi, vaan ne aiheuttavat terveydellisiä haasteita.

Esimerkkejä näistä haasteista ovat:
– Iho-ongelmat
– Suoliston kunnon heikkeneminen
– Ilmavaivat
– Matala-asteinen tulehdustila
– Väsymys
– Neste“pöhö” / turvotus
– Painonnousu

Lähde mukaan maidottomaan maaliskuuhun täältä: https://www.facebook.com/events/841852942620322/

Maidoton maaliskuu -kampanjan idea on yksinkertaisesti auttaa ihmisiä pääsemään lähemmäksi sitä oma ruokavaliota, joka toimii juuri heille ja joka siivittää heidät itselle tärkeisiin tavoitteisiin.

Voi olla, että kokeilet maidotonta ja toteat että se oli paras päätös ikinä, tai voi olla, että et. Sitä emme voi tietää kokeilematta.

Parhaimmillaan hyödyt voivat olla huikeat
– Ihon ja suoliston kunto paranee
– Ylimääräinen limaneritys hengitysteissä katoaa
– Vireystila nousee
– Mahdolliset flunssakierteet ja allergiset oireet katoavat
– Muiden ravintoaineiden imeytyminen paranee
– Paino putoaa
– Inspiroidut kokeilemaan muitakin uudistuksia ruokavalioosi

Entäs sitten se kalsium?
Suurin kysymys usein on, että mistä saamme kalsiumia ilman maitotuotteita. Voit olla huoleti, sillä meillä on paljon muitakin kalsiumin lähteitä kuten vihreät kasvikset (esim. pinaatti ja lehtikaali), pähkinät ja siemenet, marjat, kalat ja meriruoat sekä esimerkiksi luuliemi, mikäli sellaisen tekeminen kiinnostaa. Näistä lähteistä kalsium usein myös imeytyy tehokkaammin kuin maitotuotteista, joka tarkoittaa sitä, että tarvitset niitä vähemmän. On myös hyvä muistaa, että kalsium on vain yksi monista kokonaisuuden kannalta tärkeistä ravintoaineista ja esimerkiksi mikäli halutaan ennaltaehkäistä luunmurtumia, on monia muitakin tärkeitä pelikavereita kuin kalsium.

Ohjeet ovat hyvinkin yksinkertaiset:
– Korvaa maitotuotteet muilla ruoka-aineilla maaliskuun ajan ja koe miten se toimii sinulle
– Juotavat maidot voit korvata vaikka ihan rehellisellä vedellä ja laittaa sekaan esim. ripauksen hyvälaatuista suolaa ja sitruunaa maun ja ravinnon parantamiseksi
– Maitorahka-välipalat voit korvata esim. pähkinöillä, kasviksilla ja marjoilla
– Maitorahkan smoothiessa voit korvata esimerkiksi manteli- tai kookosmaidolla
– Raejuustosta saatavan proteiinin voit korvata muilla proteiininlähteillä, kuten kananmunilla tai hyvälaatuisilla lihatuotteilla

Poikkeukset:

Voi ja Ghee
Vaikka voi on maitotuote, ei sen käyttämistä maidottoman maaliskuun aikana tarvitse rajoittaa. Se on itse asiassa hyvinkin luonnollinen ruoka-aine, eikä aiheuta käsiteltyjen maitotuotteiden kaltaisia haasteita. Ghee sen sijaan on kirkastettua voita, mikä tekee siitä vieläkin voita ravintorikkaampaa.

Heraproteiini-isolaatti
Sama homma heraproteiini-isolaatin kanssa, jossa ei ole käytännössä jäljellä lainkaan laktoosia tai muita haasteellisia ainesosia. Monet heraproteiini-isolaattituotteet ovat täysin laktoosittomia ja voit siten käyttää niitä esim. smoothiessa ja palautusjuomana.

That is it! Simppeliä, eikös?

Lähde mukaan maidottomaan maaliskuuhun, ota avoin asenne ja kokeile miten se toimii sinulle. Moni on juuri tämän rohkean kokeilemisen myötä päässyt lähemmäksi sitä itselle toimivaa ruokavaliota, josta saa energiaa arkeen ja inspiraatiota elämään. Ja mikä tärkeintä, monet sanovat että maidottoman ruokavalion kokeilu on ollut itse asiassa hyvin helppoa.

Tulemme kuukauden aikana jakamaan paljon aiheeseen liittyvää informaatiota täällä kutsun seinällä, sekä arpomaan osallistujien kesken palkintoja yli 1000€:n edestä. Kutsun seinällä voidaan jakaa myös maidottomia reseptejä.

❤️ Share the love!
Kutsua saa jakaa ihan vapaasti minne parhaaksi näät ja haasta ihmeessä myös kaverisi maidottomaan maaliskuuhun kutsumalla heidät suoraan tähän kutsuun. Käytä häshtägiä #maidotonmaaliskuu niin voimme kaikki seurata edesottamuksiasi tulevan kuukauden aikana.

Lähde mukaan maidottomaan maaliskuuhun täältä: https://www.facebook.com/events/841852942620322/

Mahtavaa, energistä ja inspiroivaa maidotonta maaliskuuta kaikille jo tässä vaiheessa! Viritetään elimistömme kohti terveellistä ja energistä kevättä.

Tsemppiä ja inspiraatiota.

Tomi Kokko
Suomen Johtava Elämäntapamuutosekspertti
#maidotonmaaliskuu

Tomi Kokko

Tomi Kokko