Oppiminen ei pysähdy ikinä

En tiedä sinusta, mutta minulla on aivan käsittämätön palo oppia jatkuvasti uutta. Ei ainoastaan ravintoon ja treenaukseen liittyvissä asioissa, vaan elämässä ylipäätään. Hakeudun jatkuvasti sellaisiin tilanteisiin, jotka haastavat ja kehittävät minua. Pyrin usein olemaan huoneen “tyhmin” henkilö, sillä se on paras tapa oppia! Ei ole mitään parempaa. Etenkin silloin kun opin sellaisista aiheista jotka ovat intohimojani, niin inspiraatio senkun kasvaa kasvamistaan. Eräs mentorini sanoi sen minulle ytimekkäästi aikoinaan lauseella, jota kannan vielä tänä päivänäkin lähellä sydäntä: “How you grow is the books you read and the people you meet”.

Seminaarit ovat paikkoja, joissa nämä molemmat yhdistyvät!

Meillä Suomessa ei ole (vielä) niin vahvaa seminaarikulttuuria, mutta uskon että se on vielä tulossa. Maailmalla järjestetään huikeita seminaareja joissa paikan päällä ovat kirjaimellisesti maailman parhaat puhujat ja oppiminen on siten taattu. Seminaarit ovat muutenkin mielestäni ehkä yksi tehokkaimmista oppimiskeinoista ajallisesti, sillä ne ovat hyvin intensiivisiä muutaman päivän settejä ilman minkäänlaisia häiriötekijöitä. Olen myös huomannut vuosien varrella sen, että vaikka onkin mahtava kuulla maailman johtavia auktoriteetteja, niin ne uudet ihmiset joita tapaat, ovat usein he joilta olen oppinut eniten. Vuosien varrella on tullut solmittua sekä lukuisia yhteistyökuvioita että pysyviä ystävyyssuhteita ihan vain ihmisten kanssa joita olen tavannut seminaareissa ympäri maailmaa. Monessakohan seminaarissa olen käynyt viimeisten 10 vuoden aikana? Ja paljonkohan olen taloudellisesti sijoittanut näihin reissuihin? En edes osaa sanoa, mutta se mitä tiedän, on että ne ovat olleet kaiken sen matkustamisen arvoisia ja ovat maksaneet taloudelliset sijoitukset moninkertaisesti takaisin.

Oppimiseen sijoittaminen maksaa aina itsensä takaisin

Aikoinaan, kun tein vielä personal trainer hommia ja tulot olivat jossain määrin tasaisemmat, oli minulla aina se periaate, että MIN 10% tuloista menee takaisin oppimiseen! Mielestäni se on erittäin hyvä periaate josta kuka vaan voi lähteä rakentamaan oppimistaan. Esimerkiksi, jos vuodessa tulot olivat 120 000 dollaria, niin minimi 12 000 dollaria meni takaisin oppimiseen kuten seminaareihin, coaching-ohjelmiin, konsulttien palkkaamisiin, kirjoihin ja audiokirjoihin ynnä muihin. Mitä enemmän opin itse, sitä laajemmin pystyn tuottamaan arvoa ihmisille ja valmentamaan heitä tehokkaammin. Tänä päivänä olen erittäin kiitollinen että olen siinä tilanteessa, että pystyn taloudellisesti satsaamaan oppimiseen niin paljon kuin haluan, matkustamaan ympäri maailmaa ja oppimaan maailman kovimmilta tekijöiltä.

Kun opit maailman parhailta ihmisiltä, säästät vuosia!

Mitä yhteistä on alojensa maailman parhailla tekijöillä? He ovat kaikki ottaneet suuria riskejä, epäonnistuneet moneen kertaan ja ylipäätänsä kokeneet jatkuvaa vastarintaa tavoitellessaan sitä mitä ovat halunneet saavuttaa. Se on mahtava homma, sillä kun heiltä kun pystyy oppimaan, voi välttää monia sudenkuoppia etukäteen joista ei olisi muuten ollut hajuakaan. Tosin virheitä tulee aina ja niitä pitääkin tehdä, mutta kyllä siinä vaiheessa kun esimerkiksi Dr. Joseph Mercola tai Gary Vaynerchuk kertovat urastaan ja jutuista joita he olisivat tehneet toisin, niin kannattaa kuunnella korvat höröllä ja tehdä muistiinpanoja siitä, miten heidän kokemuksiaan voisi itse käyttää hyödyksi. Usein nämä maailman luokan tekijät ovat myös hyvin motivoituneita auttamaan nuoria, sillä he tietävät kuinka haastavaa menestyminen on! Heistä voi myös saada jopa itselleen mentorin kuten itse olen monesti saanut ja siinä vaiheessa maailma aukeaa aivan uudella tavalla. (Voit lukea mentoroinnista ja sen tärkeydestä lisää artikkelistani täältä.)

Älä anna koulun olla oppimisen esteenä

Olen vahvasti sitä mieltä, ettei meidän koulutusjärjestelmä anna nuorille tehokkaita työkaluja oikeaan maailmaan vuonna 2016. Sen sijaan se opettaa nuoret nöyriksi yhteiskunnan palvelijoiksi, työntekijöiksi ja konservatiivisiksi ihmisiksi, jotka pelkäävät laittaa itseään likoon ja tehdä virheitä. Virheistä rankaistaan tai menetetään työpaikka, mutta oikeassa maailmassa virheet ovat niitä asioita jotka opettavat eniten. Koulujärjestelmä on ollut sama jo vuosikymmeniä eikä se ota tehokkaasti huomioon tämän päivän vaatimuksia. Menemme hyvin tiukan ja kankean kouluputken läpi, josta ei saa poiketa. Ylipäätänsä jos mietitään miten passiivista meidän koulunkäyntimme on: istutaan 8h päivässä kuuntelemassa yhdensuuntaista kommunikaatiota opettajilta oppilaille, viitataan vain ja ainoastaan jos varmasti tiedetään vastaus ja keskustelun sijasta ja pyritään muistamaan kaikki mitä kerrotaan mahdollisimman tehokkaasti. Sitten kokeiden aikoihin päntätään viimeiset päivät täysillä jotta saadaan hyvät arvosanat. Ja mitä tapahtuu kokeiden jälkeen? Kaikki mitä on päntätty, unohtuu, eikä tietoja pysty soveltamaan oikeaan elämään.

Miksi meille ei opeteta esimerkiksi kommunikointia, tavoitteiden asettamista, oman vision rakentamista ja intohimon löytämistä, ihmissuhdetaitoja, ruokavaliota, sijoittamisen alkeita tai yrittäjyyttä?

21.04.FF.Collectives.DH.60070.155150469.jpg

Koulujärjestelmä opettaa sinut kuulumaan laumaan ja tottelemaan käskyjä, muttei anna valmiuksia mennä kohti omaa intohimoa ja jahdata unelmia.

Kun peilaan omaa matkaani tähän pisteeseen, tunnistan vain murto-osan asioita, jotka ovat jääneet koulunkäynnistä käteen tähän päivään ja joita voin intohimoisena yrittäjänä käyttää hyödyksi.

Haaste on myös se, että nuorien pitää päättää liian aikaisin, että “mikä minusta tulee isona”. Tämän myötä liian moni löytää itsensä ammatista, joka ei ole heidän omien intohimojensa mukainen ja joka palkitsee ainoastaan palkkapäivinä. Sitten eletään viikonloppuja varten ja odotetaan sitä kesälomaa aivan täpinöissä. Entäs, jos nuoret eivät tiedäkään vielä sitä omaa alaansa lukion päätyttyä? Onko väärin siinä vaiheessa matkustaa, tavata mahdollisimman paljon uusia ihmisiä, käydä seminaareissa ja lukea ja kuunnella kirjoja aiheista jotka kiinnostaa ja siten etsiä sitä omaa intohimoa ja polkua?

Muistan, kun olin itse lukion viimeisellä luokalla ja kävin OPO:n juttusilla. Hän kysyi, että “mihinkäs kouluun Kokko meinaa tästä lähteä? Tässä olisi nämä ja nämä yliopistot ja ammattikorkeakoulut joihin arvosanoillasi voisit päästä.” Olin hiljaa. Mietin hetken ja sanoin, etten tule menemään mihinkään noista vaihtoehdoista. Mikään niistä ei herättänyt minkäänlaista paloa sydämessä joten en nähnyt syytä niihin pyrkiäkään.

Kaikki kaverit siinä vaiheessa näyttivät niin varmoilta omista tulevaisuuden kouluvalinnoistaan. Tunsin itseni ulkopuoliseksi ja mustaksi lampaaksi. Mietin, että onko minussa jotain vikaa, kun en halua edetä kuten muut? Jäänkö heitteille vai miten tässä pitäisi oikein toimia. Siihen aikaan minulla ei ollut pienintäkään hajua, mitä halusin elämälläni tehdä, mutta joku ääni pääni sisälläni sanoi, että minun tulee poiketa normeista ja etsiä sitä omaa polkua muita reittejä pitkin. Jotenkin myös tiesin, että minut on laitettu tänne maailmaan auttamaan ja inspiroimaan tuhansia, jopa miljoonia ihmisiä, mutta sekin oli vain hyvin hiljainen ääni sisälläni. Pakkasin kamat, otin netistä viisumin ja lähdin Australiaan vuodeksi. The rest is history. Päätös on paras jonka olen koskaan elämässäni tehnyt.

improssibkle

Haluaisinkin kehottaa kaikkia jotka lukevat tämän (etenkin nuoria) miettimään, onko itsellä jokin juttu elämässä josta on intohimoinen? Jos on, niin anna palaa ja mene sitä asiaa kohti, vaikket tietäisikään mihin se johtaa. Anna palaa sitä kohti vaikka ihmiset ympärillä haluaisivat sinun tekevän jotakin muuta. Kuuntele sydämesi ääntä ja tee omat parhaat päätökset! Voi olla, että sinäkin tunnet itsesi ulkopuoliseksi, mutta itseasiassa se voikin olla tulevaisuudessa vahvuutesi. Huomaat, että universumi tulee apuun kunhan vaan uskallat laittaa ensin itsesi likoon. Ja jos ei vielä ole omaa intohimon kohdetta niin sekään ei ole mikään ongelma. Päinvastoin – se antaa sinulle vapautta ja luovuutta etsitä sitä. Jatka sen etsimistä, tee virheitä ja ole kärsivällinen. Se löytyy kyllä kunhan et luovuta sen etsimisessä. Koskaan ei ole liian myöhäistä! Tulet tekemään paljon virheitä, mutta niistäpä sitä parhaiten oppii. Ei niistä kannata stressata. Et ehkä aina virheiden sattuessa ymmärrä niiden suurempaa tarkoitusta, mutta takaan että ne aukeavat kyllä sinulle myöhemmin. Et voi yhdistää pisteitä etukäteen, vaan vasta sitten kun katsot tilannetta taaksepäin, kuten edesmennyt Applen perustaja Steve Jobs aikoinaan sanoi. (Huom katso tämä video. Yksi parhaista puheista ikinä! Olen katsonut tämän vähintään 100 kertaa!)

steve%c2%a8

Luonnonmukaisuus kunniaan

Kirjoitan tätä artikkelia lentokoneessa matkalla Californiasta takaisin Suomeen. Tällä inspiroivalla reissulla osallistuin kahteen seminaariin (Bulletproof ja Longetivity conference), pääsin verkostoitumaan muiden liikunta-alan maailmanluokan tekijöiden kanssa, kirjoitin paljon, kuvasin videoita ja kävin myös Las Vegasissa juhlimassa syntymäpäiviäni. Oli aivan mahtava reissu ja oli hienoa taas päästä oppimaan maailman parhailta auktoriteeteilta etenkin ravinnosta. Pääsin myös henkilökohtaisesti tapaamaan monia esikuviani ja inspiraation lähteitäni, joita olen seurannut jo vuosia. Heitä olivat mm. Dr. Mercola, Dave Asprey, Mark Scisson, John Grey, Wim Hoff ja David Wolfe.

tomi-kokko-las-vegas

Hymyt herkässä privaatti helikopterilennon jälkeen Las Vegasissa ystäväni ja intohimoisen yrittäjän Mikko Kempen kanssa.

Jokaiselta huipulta opin jälleen jotakin uutta. Näissä tilanteissa on tärkeää miettiä mitkä ovat ne itselle tärkeimmät jutut ja mitkä resonoivat parhaiten. Uutta informaatiota tulee pitkien seminaaripäivien saattelemana kuin paloletkusta konsanaan ja kaikkea ei millään pysty sisäistämään. ”Mitä tästä esityksestä voin ottaa itselleni? Mitkä ovat ne KOLME tärkeintä seikkaa”, ovat usein ne kysymykset jotka kysyn itseltäni kun kuuntelen seminaariesityksiä.

Tässä tiivistelmää mitä kultakin huipulta opin.

Dave Asprey – Bulletproofin perustaja

Muistan vieläkin sen hetken, kun näin ensimmäisen artikkelin Bulletproof -kahvista. Se oli yksi parhaista päivistä ikinä! Olin jo sitä ennen laittanut voita ja kookosöljyä oman kahvini sekaan joten innostuin artikkelista todella. Sen jälkeen olen seurannut Bulletproofin kehitystä, testannut paljon heidän tuotteitaan, kuunnellut podcasteja ja oppinut rutkasti lisää! Niin ja Bulletproof kahvi toimi luonnollisesti tärkeimpänä inspiraationa kehittäessäni Five am coffeen kuuluisaa reseptiä. Opin Aspreyltä viimeisimmistä biohakkeroinnin teknologiauudistuksista kuten neuro-optimoimisesta, cryoterapiasta ja stem cell -hoidoista. Vaikka olikin hienoa oppia teknologiasta lisää, jäin kuitenkin kaipaamaan häneltä tietoa sellaisista asioista, joita kuka tahansa pystyy toteuttamaan hyvinvointinsa eteen NYT ja ilman teknologiaa ja kalliita laitteita. Se on mielestäni se tärkein juttu. Teknologiaa voi käyttää hyödyksi, mutta perusasiat pitää ensin olla kunnossa. That said, 0li mahtavaa tavata Asprey, nauttia lasi Bulletproof viiniä hänen kanssaan ja jutella ravinnosta. Hänestä välittyy erittäin positiivinen energia ja hän tekee maailmanlaajuisesti mahtavia asioita tällä alalla inspiroiden miljoonia ihmisiä ottamaan kontrollia omasta hyvinvoinnistaan!

Tomi Kokko and Dave Asprey

Mark Scisson – Marks Daily Apple

Mark ja hänen bloginsa “Marks daily apple” on myös ollut jo vuosia omalla seuraus- ja inspiraatiolistallani. Hän oli aikoinaan yksi ensimmäisistä auktorieeteista, joka sanoi etteivät tietyt hiilihydraatit kuten viljat ole välttämättömiä ihmisen ravinnossa, vaan päinvastoin. Siihen uskon myös tänä päivänä ja olen nähnyt sen toteen tuhansien asiakkaideni kautta! Markilta opin aikoinaan todennäköisesti ensimmäisenä insuliiniresistenssistä ja siitä, miten insuliini ylipäätänsä vaikuttaa painonpudotukseen ja jaksamiseen. Bulletproof seminaarissa Mark kertoi siitä, kuinka myös kestävyysurheilussa on vallankumous menossa – aikoinaan ainut tapa kilpailla oli “hiilaritankkaamalla”, joka on hänen mielestä kyseenalainen menetelmä eikä aina johda parhaisiin tuloksiin. Tämän huomasin itsekin, kun valmensin Australiassa menestynyttä ultrajuoksijaa, jonka kilpailumatkat olivat 70-100 km per kisa. Muutimme hänen koneistonsa toimimaan rasvalla hiilihydraattien sijaan ja sen myötä ennätykset paranivat ja näiden rajujen kisojen jälkeinen palautuminen nopeutui huomattavasti. Mark jakoi tutkimuksia ja kokemuksiaan siitä, kuinka hänen kestävyysurheilijoidensa ennätykset ovat myös parantuneet kun he ovat vaihtaneet hiilaritankkauksesta rasvapitoiseen kokonaisvaltaiseen ruokavalioon ja siten kehon omien rasvavarastojen hyödyntämiseen energianlähteenä. Myös loukkaantumiset ovat hänen mukaansa vähentyneet huomattavasti. Hän puhui myös kestävyysharjoittelusta, treenitehoista ja siitä, kuinka moni kestävyysurheilija (ja muukin urheilija) treenaa yksinkertaisesti liikaa! Hän antoi hyvin konkreettisia esimerkkejä ja opin häneltä todella paljon lisää.

scisson

John Gray – Men are from Mars, women are from Venus

Vaikka dopamiini, serotoniini ja oksitosiini ovat itselle suht tuttuja aivojen välittäjäaineita ja hormoneja, laittoi John nämä todella mahtavilla esimerkeillä täysin uuteen perspektiiviin. Hän kertoi etenkin naisten ja miesten välisistä eroista hormonitoiminnassa, joka johtavat esimerkiksi usein parisuhteissa konflikteihin, mutta jotka ovat helposti taklattavissa kun ymmärtää että naiset ja miehet ovat rakennettu eri tavalla. Karkeasti selitettynä, dopamiinitasojen on hyvin tärkeä olla miehillä kunnossa kun taas serotoniini hallinta on tärkeämpi naisille. Dopamiini kuvaa motivaatiota, kiinnostusta, energiaa ja halukkuutta ja osallistuu myös tärkeän mieshormonin, testosteronin tuotantoon. Serotoniini taas kuvaa enemmän tyytyväisyyttä ja rauhallisuutta. Mielenkiintoisinta oli se, että näiden kaikkien välittäjäaineiden tuotantoa kehossa pystytään tehostamaan ihan vain normaalilla kanssakäymisellä, toisen ymmärtämisellä etenkin parisuhteessa sekä oikealla ravinnolla. Opin Johnilta erittäin paljon kommunikaatiosta ja toisten ihmisten huomioon ottamisesta ja sain myös paljon ideoita LIFW valmennuksen parantamiseen etenkin naispuolisia tiimiläisiä ajatellen.

Lähde: http://www.marsvenusinstitute.com/

Lähde: http://www.marsvenusinstitute.com/

Wim Hoff -The Iceman

Tämä supermies on juossut maratonin niin kovassa pakkasessa kuin paahtavalla aavikollakin… pelkissä shortseissa! Ja esimerkiksi, kun hän suoritti aavikolla maratonin ei hän juonut lainkaan. Vaikka hän menetti 5,2 litraa nestettä juoksunsa aikana, ei hänen kehonsa sisäinen lämpötila muuttunut. Tämän piti tieteen mukaan olla mahdotonta, mutta niin se vaan tiedekin mukautuu jatkuvasti. Hän oli ehkä elinvoimaisin kaveri jonka olen ikinä tavannut – aivan täynnä energiaa. Hän opetti meille saman hengitystekniikan, jota hän käyttää omiin ennätyssuorituksiinsa. Kyseisen tekniikan avulla etenkin solut saavat niiden tarvitsemaa happea. “Just breathe” oli hänen mottonsa, joka oli niin back to basics kuin mahdollista. Huikea kaveri ja hengitystekniikat lähtevät samantien testiin nyt kun uimavedetkin on mukavasti kylmenemässä.

wim-hoff

Dr. Mercola

Lukemisesta puheen ollen. Dr. Mercola kertoi lukeneensa 150 terveysalan kirjaa viime vuoden aikana. Omat tilasto kalpenee siinä rinnalla aika rumasti joten pökköä pesään! Hänen nettisivunsa on maailman luetuin terveysalan sivusto, jolla käy kuukausittain yli 20 miljoonaa lukijaa. Hän painottaa jatkuvan opiskelun tärkeyttä. Tämä on kunnioitettava homma, jos ajattelee että Dr. Mercola on maailman johtavin auktoriteetti, mutta silti nöyrästi lukee ja opiskelee jatkuvasti lisää. Pääsin juttelemaan Mercolan kanssa ja hän oli mielissään kun kerroin, mitä olen Suomessa tehnyt dokumenttia myöten ja hän sanoi vaan että “Fantastic!! Keep going and working hard”. Niin meinaan myös tehdä! Hän oli myös täysin oma itsensä ja eikä alkuunkaan välitä siitä, että ihmiset ovat olleet häntä vastaan hyvin voimakkaasti jo vuosikymmeniä sillä hän tietää kuinka tärkeää työtä hän tekee miljoonien ihmisten vuoksi. Hänhän oli normaali amerikkalainen lääkäri, joka hoiti potilaitaan niin kuin oli ohjeistettu.. eli lääkkeillä. Pikku hiljaa hän huomasi, että lääketeollisuus Yhdysvalloissa on hyvin korruptoitunutta bisnestä ja tappaa satoja tuhansia ihmisiä vuosittain. Hän lähti omille teilleen ja alkoi auttamaan ihmisiä ravinnon ja elintapamuutosten kautta. Nykyisin hän keskittyy välittämään uusimpia tutkimuksia ja tietoa nettisivujensa kautta ja on tosiaan tänä päivänä yksi maailman johtavista auktoriteeteista. Konkreettiset asiat Mercolalta olivat ehdottomasti “Blue light” eli sininen valo ja sen vähentäminen elinvoiman parantamiseksi. Läppäri ja etenkin puhelimen sinisen valona tuijottaminen vaikuttaa tutkitusti negatiivisesti melatoniinin tuotantoon ja tämän jos jonkin olen huomannut itsekin kun olen painanut pitkää päivää unelmien eteen! (Huom jos sinulla ei ole vielä Fluxia asennettuna läppärille niin saat asennettua sen ilmaiseksi tästä! Flux eliminoi sinisen valon tietokoneen näytöltä. Tämä kannattaa pitää ehdottomasti iltaisin päällä jos olet paljon koneella kuten minä!)

mercola

David Wolfe

Last but not least, the man himself… David Wolfe, joka oli kolmen päivän Longevity seminaarin isäntä ja lavalla moneen otteeseen. David Wolfe on ehkä se ensimmäinen henkilö joka on tuonut superfoodit, kuten gojimarjat ja macan ensimmäisenä ihmisten tietouteen jo vuosina 1999-2000. Iso hatunnosto hänelle siitä, sillä ilman tätä kaveria ei välttämättä tänä päivänäkään olisi kaupan hyllyillä sitä superfoodtarjontaa joka siellä on. Respect! Eniten arvostan Wolfessa sitä käsittämätöntä positiivista energiaa, joka hänellä on aamusta iltaan. Ja myöskin se, että huolimatta siitä minkä määrän negatiivisuutta kaavoihin kangistuneilta ihmisiltä hän on vuosien varrella saanut, on hän silti vain oma itsensä ja välittää uutta tietoa ihmisille valtavalla positiivisella energialla. Häneltä opin sen, että pitää vieläkin enemmän ajatella “outside the box”, kuten aina yritän tehdäkin. Pitää myös aina kyseenalaistaa etenkin valtavirran tietoa, jota meille välitetään ainoana totuutena. Pari konkreettista esimerkkiä, jotka lähtevät saman tien käyttöön olivat activated charcoal päivittäisenä lisäravinteena elimistön puhdistukseen ja jaksamiseen sekä jatkuvan oppimisen tehostaminen. “You can skip your meal but don’t you skip your reading” oli lause jota Wolfe heitti useaan otteeseen.

david-wolfe

Entrepreneurs Mikko Kemppe and Tomi Kokko with David Wolfe

Nyt on actionin aika. Tuli niin paljon uutta tietoa, joten nyt se tärkein asia on implementaatio – muuten informaatio jää vain ajatukseksi alitajuntaan. Aloitan implementaation samantien ja jatkan opiskelua aiheista jotka resonoivat itseni kanssa eniten.

Lopuksi haluan vain sanoa, että ei ole mitään hienompaa tunnetta kuin se, että tiedät tekeväsi elämässäsi juuri sitä mitä haluat. Elän itse tällä hetkellä juuri sitä elämää mitä haluan! Haasteita tulee päivittäin, mutta ne opettavat ja kasvattavat. On vaan niin hienoa tehdä järkyttävän kovaa duunia omien unelmien eteen, auttaa ja inspiroida tuhansia (pian miljoonia) ihmisiä, tavata muita rohkeita yksilöitä jotka myös laittavat itseään likoon unelmiensa eteen, matkustaa ympäri maailmaa ja make a difference! Visioni on hyvin selkeä. Tulen muuttamaan miljoonan ihmisen elämän ruokavalion ja kokonaisvaltaisen elämäntyylin kautta, jotta hekin pystyvät löytämään sen oman intohimonsa. Olen vielä kaukana visiostani, mutta joka päivä lähempänä kuin eilen. Keep working hard!

Mikäli sinä et ole vielä löytänyt sitä omaa intohimoasi, niin jatka sen etsimistä, sillä kun sen löydät niin elämä ottaa aivan uuden suunnan ja palkitsee joka ikinen päivä. Ikinä ei ole liian myöhäistä löytää omaa intohimoaan ja olla onnellinen.

Stay hungry. Stay foolish! -Steve Jobs

Inspiroivin terveisin,

Tomi Kokko

#jahtaaunelmiasi

PS. Perustamani LIFW valmennus perustuu myös jatkuvaan uuden oppimiseen sekä itsensä haastamiseen jokaisella elämän osa-alueella. En anna kenellekään valmista ohjelmaa, vaan opetan tiimiläisiä videoiden kautta ajattelemaan uudella tavalla etenkin ruokavalion suhteen. Tämän myötä uskon, että pysyvät muutokset syntyvät. Mikäli elämäntapamuutos ja uuden oppiminen kiinnostavat sinua niin seuraava valmennus alkaa maanantaina 17.10. ja löydät siitä lisätietoja täältä.

PPS. Mikäli tunnet jonkun joka voisi myös inspiroitua tästä kirjoituksesta jaa ihmeessä se myös hänelle!

norja

#jahtaaunelmiasi

Tomi Kokko

Tomi Kokko