Oli erittäin hienoa tavata professori Kari Salminen dokkaria varten, sillä hän on jo pitkään ottanut osaa ”rasvasota” -keskusteluun tyydyttyneiden rasvojen puolesta sekä tehnyt pitkää uraa ravitsemusasioihin liittyen! Keskustelumme avarsi myös mun ajattelua, etenkin tieteellisen näkökulman ja tulosten osalta.

Kari Salminen

Erityisen mielenkiintoista oli kuulla, miksi nykytutkimus ei tue rasvattomien maitotuotteiden suosittelua ja tyydyttyneiden rasvojen välttelyä. Niin.. ja ravitsemussuositusten pitäisi perustua tehtyyn tutkimukseen, joten nämä faktat kiinnostavat teitä varmasti! Kovaa keskustelua myös margariiniteollisuuden black boxista, ehkä ootte myös itse miettineet tätä:

”Miten saamme juoksevista kasviöljyistä rasioissa pysyvää, levitettävää margariinia? Aika harva tulee ajatelleeksi sitä, koska on levitetty se käsitys, että margariini on kasviöljyä. Mutta kasviöljy on juoksevaa ja margariini kiinteää. Miten se tapahtuu?” – Kari Salminen

Mitä sä veikkaat, odottaako margariineja käyttäviä pommi 10 vuoden päästä? Kommentoi alle, haluun kuulla sun mielipiteen!

Tomi Kokko

Tomi Kokko