Käytiin mielenkiintoista keskustelua dokkaria varten biohakkeri Teemu Arinan kanssa. Teemun kiinnostus biohakkerointiin ja ravitsemusasioihin on lähtenyt oman pitkäaikaisen stressipohjaisen vaivan parantamisesta, erittäin inspiroivaa! Biohakkerointi on oman terveyden, hyvinvoinnin ja suorituskyvyn optimointia teknologiaa hyödyntämällä. Biohakkeri näkee ravinnon teknologiana, jonka avulla omaan fysiologiaan pystyy vaikuttamaan. Tärkeä keskustelussa esille tullut pointti on se, että jokainen meistä on yksilö – onko viralliset ravitsemussuositukset kellekkään sopivat, jos ne perustuu keskiarvoihin?

Arina-1

Toinen merkittävä aihe, josta puhuttiin oli teollisuuden vaikutus virallisiin ravitsemussuosituksiin. Miten erilaiset ulkopuoliset tahot vaikuttaa meihin ja meidän päätöksiin loppujen lopuks?

”Mun mielestä yks isoimpia haasteita suomalaisessa ravitsemuskulttuurissa on se, et me ehkä luotetaan liikaa muiden, asiantuntijoiden ja median näkemyksiin, siitä mitä pitää ja mitä ei pidä tehdä – sen sijaan et selvitettäis omalla tasolla et mikä mulle toimii.” – Teemu Arina

Mä haluisin kuulla sulta, että luotatko ulkopuolisten tahojen näkemyksiin vai meetkö oman tuntuman mukaisesti – ravintoasioissa ja muutenkin? Pistetään keskustelut käyntiin tän postauksen alle!

Tomi Kokko

Tomi Kokko