Oli erittäin inspiroivaa vaihtaa Olli ”Viidakkomies” Postin kanssa ajatuksia ravinnosta dokkaria varten. Ollin palo ravitsemusta kohtaan lähti tahdosta parantaa lapsuusiästä asti vaivannut astma sekä MS-diagnoosi, jonka Olli sai parikymmpisenä. Astma parantui kokonaan ruokavaliomuutoksen myötä, ja siitä Olli sai kipinän selvittää lisää. Myös MS-tauti on lähtenyt parempaan suuntaan elämänmuutoksen jälkeen. Lääkitys on valitettavan yleinen tuomio vaivaan kuin vaivaan. Siinä vaiheessa, kun parantuu sairaudesta josta ei muka pitäisi pystyä parantumaan, on vaikea enää pitää silmiänsä kiinni todellisuudelta. Näin kävi myös Ollille.

Posti-1

Juuri tällaista asennetta tarvitaan lisää Suomeen. Kuten Olli mainitsi haastattelussa, suomalaiset ovat eritäin auktoriteettiuskollisia.

”En mä edelleenkään voi hyvin, mutta tätä sieltä vaan niinku tulee, margariinia vuosikymmenestä toiseen ja kai mun täytyy nyt vaan totella et kai se on mun velvollisuus kansalaisena. Meil on jännä sellanen kansalaisvelvollisuusajattelu Suomessa.” – Olli Posti

Ihmiset ymmärtävät kyllä sen, että taustalla saattaa olla jokin yhteistyökuvio, kun bloggari esittelee jotain tuotetta. Kun virallisilta tahoilta tulee suosituksia, kuten viralliset ravitsemussuositukset, ihmiset harvoin ajattelevat, että taustalla saattaa olla jonkinlaisia yhteistyökuvioita. Millaisia ajatuksia teillä herää asiaan liittyen? Haluun kuulla sun mielipiteen asiasta, joten kommentoi juttua!

Tomi Kokko

Tomi Kokko