Ravintoasiantuntija Jaakko Halmetojan kanssa keskustelimme ravitsemusasioista monelta kantilta ravinnon laadusta teollisuuden rooliin nykyravitsemuksessa! Todella mielenkiintoinen keskustelu, josta saadaan dokkariin hyviä pointteja! Jaakon kiinnostus ravitsemusasioihin on lähtenyt omakohtaisesta kokemuksesta, kun parin vuosikymmenen aikainen tiedottomuuden verho lähti raottumaan ruokavaliomuutoksen seurauksena. Esimerkkinä se, että monta vuotta vaivannut ylähengitysteiden tukkoisuus lähti muutoksien myötä. Juuri tällaiset yleiset vaivat ajatellaan usein normaaleiksi, vaikkei ne todellakaan ole!

Halmentoja-1

Yks iso ja tärkeä asia, josta puhuttiin on se, että ihmisten olis hyvä ymmärtää, kuinka yhteiskunta toimii – kuinka erilaiset etujärjestöt ja teollisuudenalat vaikuttaa toisiinsa ja et kuinka ne vaikuttaa eri asiantuntijoiden päätöksentekoon. Tää on erittäin tärkeetä!

”Niin pitkään kun ihmiset ei tavallaan ymmärrä sitä et kenen intressejä siellä, nimenomaan suorasti tai epäsuorasti palvellaan niin noi tulee läpi sieltä.” -Jaakko Halmetoja

Mitä sä oot mieltä, ootko laittanut merkille ulkopuolisten tahojen vaikutusta esimerkiksi koulussa tai työpaikalla? Kommenttia alle niin saadaan hyvät keskustelut käyntiin!

Tomi Kokko

Tomi Kokko