Ennätysjoukko otti jälleen vastaan helmikuussa päättyneen viiden viikon LIFW nettihaasteemme. Motivoituneiden osallistujien ryhmämme koostui kaikenikäisistä ja eri puolella Suomea ja jopa Englannissa asuvista miehistä ja naisista jotka vetivät haasteen läpi mielettömällä tsempillä ja yhteistyöllä. Ryhmässä oli mahtava yhteishenki ja toisia tsempattiin ja kannustettiin alusta loppuun saakka. Viiden viikon haasteen tuloksena elintavat menivät uusiksi, vireystasot nousivat ja kilot ja sentit karisivat vaikkei puntaria tuijotettukaan.

Koostetta tuloksista

Painonpudotus yhteensä: 284,25 kg
Keskimääräinen painonpudotus: 3,1 kg
Lähteneet cm yhteensä (vyötärö ja lantio): 815,5 cm
Lantio keskimäärin: 3,7 cm
Vyötärö keskimäärin: 5,2 cm

fit lehti

 

 

 

 

 

 

 

 

LIFW haasteessa ei tuijoteta vaakaa, punnita ruokia tai lasketa kaloreita, vaan saavutetaan pitkäaikainen ja pysyvä elämäntapamuutos. Vaa’alla voi toki haasteen aikana käydä, mutta valitettavasti painon lyhytaikainen muutos ei kerro alkuunkaan tuloksista sillä se ei huomioi lihasten, rasvan ja kehon nesteen välistä muutosta. Itseasiassa vaaka on mielestäni se viimeinen ”mittari” kehityksestä etenkin alkuvaiheessa!

Kun tavoitteena on pysyvä elämäntapamuutos, täytyy kalorien laskemisen ja puntarin tuijottamisen sijaan kuunnella omaa kroppaansa. Lähteneet sentit sekä ennen ja jälkeen kuvat ovat huomattavasti luotettavammat mittarit kuin itse vaaka. Esimerkiksi eräältä haasteessamme mukana olleelta putosi viiden viikon aikana painostaan vain alle puoli kiloa, mutta senttejä lähti kuitenkin lantiolta jopa 6 cm. Myös before ja after kuvissa muutos oli selkeä. Pelkkää vaa’an lukemaa katsomalla olisimme saaneet hyvin vääristyneen kuvan hänen aikaansaamastaan muutoksesta.

fb

 

 

 

 

 

 

Haasteemme ruokavalion olennaisimpana osana on “oikea” ravintorikas ruoka ja oman kropan kuuntelu. Ehkä tärkein osa ruokavaliota hyvät rasvat, joilla vastoin yleisiä luuloja on suuri apu painonhallinnassa sekä muun muassa yleisen vireystason ylläpitämisessä. Itseasiassa monet asiakkaat vuosien varrella ovat saaneet parempia tuloksia painonpudotuksessa kun he ovat lisänneet rasvoja, kuten voita ja kookosöljyä, ruokavalioonsa.

Ruokavalion lisäksi tuloksia saadaan tietysti tehokkailla treeneillä. Kaikki haasteen treenit ovat sovellettavissa tiimille heidän oman kuntonsa mukaan ja toteutettavissa niin kuntosalilla kuin omassa olohuoneessa. Treenien tärkein piirre on se, että ne ovat erittäin intensiivisiä, mutta lyhyitä! Mielestäni yksi isoin virhe jonka ihmiset tekevät on ajatella että mitä kauemmin treeni kestää että sitä tehookkaampi se on. Olen täysin eri mieltä! Aika mukavuusalueen ulkopuolella ratkaisee, ei kokonaiskesto!

Sitten kaloreihin. Tarvitseeko niitä laskea? Ja pitääkö ruokia punnita? Kun puhutaan elämäntapamuutoksesta, vastaus on että ei tarvitse. En edes halua opettaa ihmisiä tähän tapaan koska se tekee koko prosessista matikkatreenin ja kehon kuuntelu loppuu kuin seinään. Tulokset puhukoon puolestaan siitä, voiko ilman kalorien laskentaa sekä ruokien punnitsemista saada tuloksia!

Huge achievement awards

Haluan jälleen muistaa ja onnitella muutamaa viime haasteeseen osallistunutta mahtavasta tsempistä, positiivisen yhteishengen luomisesta sekä hienosta elämäntapamuutoksesta!

1. Kushtrim Zhitia

”Timin” saavutukset viidessä viikossa olivat huikeat: Painoa tippui 9,5 kg, vyötäröltä lähti samaiset 9,5 cm ja lantiolta 6 cm. Tim etsi itselleen uutta harrastusta sekä balanssia elämään. Tasapaino oli selkeästi ainakin kunnossa, sillä muutokset olivat melkoiset näin lyhyellä aikavälillä. Tämän lisäksi Timi rupesi käymään myös meidän face to face treeneissä ja sai sitä kautta entistä enemmän potkua treeneihinsä. Good work buddy!!

Tim

2. Elisa

Englannista käsin haasteeseen osallistunut kahden lapsen äiti Elisa on hyvä esimerkki siitä, että haasteeseen osallistuminen ja siinä onnistuminen eivät tekosyitä kaipaile. Elisa pudotti painoaan 2,5 kg ja senttejä lantiolta 3 cm ja vyötäröltä huikeat 8 cm. Elisa oli aktiivinen jäsen ryhmässämme ja mukana Englannista käsin yhtälailla kuin lähempääkin osallistuneet jäsenet. Mahtavaa että mukana oli jälleen porukkaa myös kauempaa!

elisa

3. Harri Paso

Lisäenergiaa haasteesta hakemaan lähteneeltä Harrilta kiloja tippui 3,3 kg, lantiolta lähti 4 cm ja vyötäröltä 7 cm. Kiimingistä käsin haasteeseen osallistunut kolmen lapsen isä oli mahtava lisä porukkaamme! Harri sai omalla esimerkillään muutkin nousemaan sohvalta lenkkipolulle ja oli tsemppaamassa muita finaaliin asti.

harri

4. Paavo Häkkinen

Paavo 53v. näytti nuoremmille tiimiläisille omalla esimerkillään että AINA voi parantaa elämäntyyliään ja saada tuloksia! Mahtava positiivinen asenne koko haasteen ajan, muiden kannustaminen sekä ohjeiden noudattaminen olivat seikkoja jotka toivat Paavolle tämän erityismaininnan! Niin, ja painoakin lähti 8,5 kg ! Hyvä Paavo, way to go! Alla lisää Paavon tunnelmia.

Olisin jälleen pystynyt mainitsemaan vaikka kuinka monta tiimiläistä, mutta piti valita neljä! Palkinnoksi saatte Fit-lehden 6kk:n ajaksi sekä lupaan myös muillekin tarjota kookosöljyllä terästetyt sumpit jos polkumme jossain vaiheessa kohtaavat 😉

Haluan tässä vaiheessa omasta puolestani kiittää kaikkia haasteeseen osallistuneita! On upeaa huomata teissä tapahtuvaa kehitystä ja muutoksia, ei ainoastaan fyysistä, mutta myös henkistä. Oli myös mahtavaa että suurin osa porukasta jatkoi meidän kanssa jatko-ohjelman parissa, missä nyt tykitetään kovaa vauhtia kohti kevättä sekä uusia tavoitteita. Sain teistä valtavasti virtaa näiden viikkojen aikana ja oli ilo valmentaa teitä kaikkia! Kiitos myös Kristianille sekä Evelle jotka olivat osa valmennustiimiä ja tsemppasivat koko tiimiä näihin mahaviin tuloksiin. Samoin tietysti myös Fit-lehdelle yhteistyöstä. Odotan jo innolla meidän seuraavan 4.5. alkavan haasteemme alkua!

Kiitos, kiitos kiitos!!

Terveisin,
Tomi Kokko

Ps.Harrilla oli niin positiivinen asenne päällä koko haasteen ajan, että niin piti ihan käydä kahvit juomassa Oulussa kun oltiin matkalla Tough Viking Leviin LIFW tiimin kanssa. 🙂

harri

Seuraavat Lean in FIVE Weeks Challenge valmennusryhmät starttaavat 4.5.2015

Jos myös sinä haluat saavuttaa pysyvän elämäntapamuutoksen ja pudottaa noin viisi kiloa painoasi inspiroivassa LIFW tiimissä, alkaa seuraava haasteemme 4.5. ja ilmoittautumiset ovat nyt käynnissä. Voit valita joko face-to-face haasteemme Helsingin Hietsussa tai nettihaasteen. Yhteistyössä jälleen Fit-lehti.

http://www.leaninfiveweeks.com

[arrows style=”arrow-blue-1.png” align=”center”]

flyer

En ole vielä neljäänkymmeneen vuoteen ollut näin hyvässä kunnossa. – Markus Heiliö

LIFW:n avulla sain aivan uutta intoa treeneihin, koska ne olivat erittäin monipuolisia. -Eveliina Santahuhta

Myös ryhmän tuki oli korvaamatonta! Muilta sai ruokaohjeita, tukea ja paljon tsemppiä. -Johanna Viitanen

Ihan älyttömän SUURET KIITOKSET siulle TOMI! Oot niin upea ja mahtava valmentaja ettei mitään rajaa! -Mari Pekkanen

Ihana ajatus, monipuoliset treenit ja aivan mahtava fiilis. -Karita Tykkä

 

Tomi Kokko

Tomi Kokko