Ennätysmäärä motivoituneita osallistujia suoritti viimeisimmän Lean in FIVE Weeks Challenge –nettihaasteen joka järjestettiin yhteistyössä Fit-lehden kanssa. Osallistujia oli ympäri Suomea sekä Ruotsista, Englannista ja jopa Australiasta. Mahtavassa tiimissämme oli mieletön tsemppi ja pöhinä päällä koko haasteen ajan!

Wrap up tuloksista

Painonpudotus yhteensä: 253 kg
Keskimääräinen painonpudotus: 2,9 kg
Lähteneet cm yhteensä (vyötärö ja lantio): 729 cm
Lantio keskimäärin: 3,2 cm
Vyötärö keskimäärin: 5 cm

Photo 6-01-2015 6 34 45 pm

 

 

 

 

 

 

 

 

Tulos on aivan mahtava, sillä LIFW haaste ei ole mikään painonpudotusleiri tai pikadieetti jossa tuijotetaan joka päivä vaakaa, punnitaan ruokia tai lasketaan kaloreita. Itseasiassa mitään niistä ei tehdä. Sen sijaan haasteessa tavoitellaan pitkäaikaista ja pysyvää elämäntapamuutosta. Liian usein nään innokkaita liikkujia aloittamassa elämäntapamuutoksiaan, mutta tuloksia odoteaan samana päivänä kun on aloitettu. Homma ei valitettavasti toimi niin. Olen vahvasti sitä mieltä, että jos lähdetään laskemaan kaloreita etenkin elämäntapamuutoksen alkuvaiheessa, aiheutetaan sillä enemmän vahinkoa kuin hyötyä. Jos lisäksi tiputetaan tärkein energianlähde eli rasvat minimiin, eivät aivot saa elintärkeää ravintoa ja koko prosessista tulee niin usein erittäin negatiivinen kokemus eikä ohjelmaa pysty ylläpitämään.

Korostin haasteen alusta asti, että vaa’alla voi toki haasteen aikana käydä, mutta koska painon lyhytaikainen muutos ei kerro alkuunkaan tuloksista, en halunnut vaa’an näyttämistä lukemista tehtävän mitään johtopäätöksiä. Tämä on monille haastava konsepti, mutta olen iloinen että viesti tuntui menneen perille!

Kuten jo yllä mainitsin, olen linjannut, että LIFW haasteessa ei lasketa kalorien määrää eikä punnita ruokia. Jälleen selkeät syyt. Jos haluaa tehdä pysyvän elämäntapamuutoksen, täytyy kalorien laskemisen ja puntarin tuijottamisen sijaan kuunnella omaa kroppaansa ja sitä, milloin oikeasti on tai ei ole nälkä. Kun syö ”oikeaa” ravintorikasta ruokaa, kroppa kertoo kyllä koska olet syönyt tarpeeksi. Tätä moni ei valitettavasti oivalla.

Mutta voiko ilman kalorilaskentaa saada aikaan muutoksia? Tulokset puhukoon puolestaan!

Jos haluamme pudottaa kehomme rasvaa, ovat vaa’an lukemaa tärkeämmät mittarit muuttuneet sentit avainpaikoissa sekä ennen ja jälkeen kuvat. Muutos tippuneissa senteissä kertoo luotettavammin rasvan lähtemisestä, sillä jos paino putoaa esim 5 kg, emme tiedä mikä prosentti siitä on lihasta ja mikä rasvaa. Sama tilanne myös jos paino nousee 5 kg. Emme jälleen tiedä onko kyseessä lihasta vai rasvaa emmekä sen vuoksi saa tehdä painosta liian nopeita johtopäätöksiä. Hyvä esimerkki on yksi tiimiläisistämme, Mari Pekkanen, jolta putosi painoa ainoastaan 0,9 kg, mutta jonka vyötärö kapeni haasteen aikana 10 cm. Ilman kuvia ja senttien mittamista olisimme varmasti tehneet hyvin virheellisen johtopäätöksen aikaansaaduista muutoksista.

Huge achievement awards

Haluan tässä samalla muistaa ja onnitella nejlää viime haasteeseen osallistunutta mahtavasta tsempistä, positiivisen yhteishengen luomisesta sekä hienosta elämäntapamuutoksesta!

1. Mari Pekkanen (vyötärö -10 cm, paino -0,9 kg, lantio -6 cm ja kunto +21 %)

Mari Pekkanen before ja after etu

Mari näytti aktiivista ja positiivista asennetta alusta loppuun, luotti prosessiin ja pisti kaikkensa peliin. Myös tulokset olivat sen mukaiset ja kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Marin asenteesta kertoo myö se, että hän otti auton allensa ja ajoi Kotkasta Helsinkiin meidän aamutreeneihimme katsomaan meininkiä paikan päälle – silloinkin hymy naamallaan!

2. Toni Majaniemi (vyötärö -8,5 cm, paino -4,9 kg)

Kaimani laittoi minulle mailia ennen haastetta ja rivien välistä saattoi haistaa, että tällä kundilla on asennetta! Kaveri on ammatiltaan merimies ja suoritti haasteen ollessaan merillä erittäin rajallisissa olosuhteissa. Nettiyhteydet olivat hitaat, oikeiden raaka-aineiden hankkiminen haastavaa ja videoiden katsominenkin oli haastavaa, mutta siitä huolimatta mahtavalla asenteella saatiin mahtavat tulokset. Paino -4.9kg, vyötärö -8.5cm ja elämäntapojen parannus 100%.

3. Sirpa Salo

Sirpa Salo

Sirpa oli aloittanut elämäntapamuutoksen mahtavasti jo ennen LIFW haastetta pudottamalla yli 24 kg ja on nyt parantanut meidän kanssamme elämäntyyliään entisestään! Haasteen aikana hänen painonsa putosi vielä 1,5 kg ja senttejä vyötäröltä lähti kolme. Mahtavinta kuitenkin oli hänen avoin positiivinen asenteensa ja muiden ryhmäläisten tukeminen ja kannustaminen hänen omalla esimerkillään.

Hänen omia sanojaan lainaten:
“Jos 55v mamma saa tän aikaan niin varmasti te kaikki muutkin, kunhan vaan jatketaan, eikä luovuteta!”

4. Markus Ettamo (paino -3,3 kg, vyötärö -6 cm, lantio -6 cm)

Markus Ettamo before ja after etu

 

 

 

 

 

 

 

 

Mahtava positiivnen asenne, ohjeiden noudattaminen ja elämäntapamuutos. Paino -3,3 kg, vyötärö -6 cm ja lantio -6 cm. Kuvat puhukoon puolestaan. Vieläkö joku epäili etteikö rasvoja lisäämällä voisi saada positiivisia tuloksia? Hyvä Markus!

Kaikki yllämainitut saavat palkinnoksi 6 kk:n Fit-lehden tilauksen sekä lounaan kanssani minun piikkiini. Lounaalla voimme keskustella yksityiskohtaisesti tulevista haasteista ja mahdollisuuksista ja siten varmistaa, että upeasti aloitetut elämäntapamuutokset pitävät!

tomi

 

 

 

 

 

 

 

 

Vielä kerran todella suuri kiitos kaikille haasteeseen osallistuneille! Vaikka tämä oli ennen kaikkea teitä varten, voin kertoa, että sain teistä valtavan määrän positiivista energiaa seuratessani teidän elämäntapamuutoksianne sekä kehitystänne. Läppäri tuli messissä ihan mihin vaan meninkin koko viiden viikon ajan ja oli ilo valmentaa teitä kaikkia näin netin välityksellä. Kiitos myös Fit-lehdelle yhteistyöstä. Odotan jo innolla meidän seuraavan haasteemme alkua!

Seuraavat Lean in FIVE Weeks Challenge valmennusryhmät starttaavat 4.5.2015

Jos myös sinä haluat saavuttaa pysyvän elämäntapamuutoksen ja pudottaa noin viisi kiloa painoasi inspiroivassa LIFW tiimissä, alkaa seuraava haasteemme 4.5. ja ilmoittautumiset ovat nyt käynnissä. Voit valita joko face-to-face haasteemme Helsingin Hietsussa tai nettihaasteen. Yhteistyössä jälleen Fit-lehti.

http://www.leaninfiveweeks.com

[arrows style=”arrow-blue-1.png” align=”center”]

flyer

En ole vielä neljäänkymmeneen vuoteen ollut näin hyvässä kunnossa. – Markus Heiliö

LIFW:n avulla sain aivan uutta intoa treeneihin, koska ne olivat erittäin monipuolisia. -Eveliina Santahuhta

Myös ryhmän tuki oli korvaamatonta! Muilta sai ruokaohjeita, tukea ja paljon tsemppiä. -Johanna Viitanen

Ihan älyttömän SUURET KIITOKSET siulle TOMI! Oot niin upea ja mahtava valmentaja ettei mitään rajaa! -Mari Pekkanen

Ihana ajatus, monipuoliset treenit ja aivan mahtava fiilis. -Karita Tykkä
 

Tomi Kokko

Tomi Kokko