HUOM: Olen kehittänyt oman päivitetyn version tästä kahvista nimeltä ”Five am coffee”. Lue artikkeli sekä katso video täältä.

Me suomalaiset rakastamme kahvia, etenkin aamuisin. Niinkin paljon, että kulutamme noin 10 kiloa paahdettua kahvia vuodessa per henkilö, mikä on kaikkien listojen kärjessä.

Enkä itsekään ole poikkeus, sillä ilman aamukahvia on haasteellista saada päivää käyntiin.

Huomasin kuitenkin juodessani normi suodatinkahvia, että pienetkin annosmäärät saivat keskittymiskykyni herpaantumaan ja sen sijaan, että tuli enemmän virtaa, tulikin sellainen väsynyt ”pöhnä” tila. Niinpä rupesin etsimään vaihtoehtoja asialle, sillä halusin ”hakkeroida” kehoani paremmin myös tälläkin osa-alueella. Löysin Bulletproof kahvin. Kokeilin kahden viikon ajan. The rest is history.

Mitä on Bulletproof kahvi

Bulletproof kahvi on Dave Aspreyn lanseeraama kahvi respeti, jota hän itse käytti kiipeillessään vuorilla. Hän huomasi kuinka hyvälaatuinen kahvi hyvillä rasvoilla tehostettuna sai aikaan aivan uudenlaisen reaktion kropassa ja toi käsittämättömän määrän energiaa sekä aivoille että kropalle. Hänen mukaan normi kahveissa on vaarallista homemyrkkyä (mykotoksiinit), joka laskee performanssia, heikentää ja väsyttää. Eli se ”pöhnä” tila mistä aiemmin mainitsin.

Hyödyt

Vaikka Bulletproof kahvissa on jopa 1000 kaloria, se tulee silti auttamaan sinua pudottamaan. Tyydyttyneet rasvat ovat erittäin tärkeitä meille kaikille. Niitä on aivan syyttä väitetty haitallisiksi. Niistä saadaan erittäin tärkeitä vitamiineja, sekä ovat tärkeitä hormoonitoiminnalle. Lisäksi ne auttavat pudottamaan painoa ja mikä tärkeintä, ne antavat erittäin paljon tasaista energiaa. Rasvoja mitä Bulletproof kahvissa käyetään, ovat luomu / ”grass fed” voi, MCT öljy sekä kookosöljy. Dave suosittelee vieläkin vahvempaa rasvaa nimeltään ”Brain octain oil” mikä on 18 x vahvempaa kuin kookosöljy, mutta en ole sitä vielä kokeillut.

Näin teet Bulletproof kahvia

1. Osta hyvälaatuista luomukahvia kuten Cafe ceps

2. Hanki tärkeät rasvat MCT öljy, luomuvoita, ja kookosöljyä (Käytännössä voi ja MCT öljy riittää mutta tykkään itse laittaa myös kookosöljyä extra hyvien rasvojen ja maun vuoksi).

3. Keitä kahvi, lisää rasvat (itse käytän 2 rkl voita, 1 rkl MCT öljyä ja 1 tl kookosöljyä, mutta aloita pienemmistä määristä ja”work your way up”), laita blenderiin 20 sekunniksi, kaada kuppiin, istu alas, sulje silmät, nauti ja aloita päivä paremmin kuin koskaan! Make it happen.

Tähän mennessä joka ikinen asiakas ja kaveri, kelle olen ehdottanut päivän aloitusta Bulletproof kahvilla, on ollut niin tyytyväinen tuloksiin sekä makuun, ettei normaali suodatinkahvi ole enää maistunut lainkaan, niinpä halusin jakaa tämän myös teidän kanssa.

Kokeile vähintään kahden viikon ajan ja laita kommentia alle mitä tykkäsit.

Till the next time,

Tomi Kokko

Tomi Kokko

Tomi Kokko