Vesi on ehdottomasti tärkein elementti painonhallinnan ja yleisen hyvinvoinnin kannalta, sillä jokainen kemiallinen reaktio kropassa tarvitsee vettä. Tutkimuksen mukaan kahdeksan lasillista vettä päivässä voi parantaa kognitiivista suorituskykyä peräti 30 prosentilla sekä vähentää stressiä huomattavasti.

Kuinka paljon vettä pitää juoda päivässä on yksilöllinen asia, mutta pyrkisin vähintään näihin määriin. Naiset 3l ja miehet 4l. Kun lisäät veden juontia niin aluksi joudut juoksemaan vessassa tiheään tahtiin, mutta se on aivan normaalia. Pian kun kehosi tottuu lisättyyn veden määrään, se oppii käyttämään sitä tehokkaasti hyödyksi ja vessassa ravaaminen vähentyy huomattavasti. Myös vierystilasi kohenee ja energiaa on aivan uudella tavalla.

Itseasiassa tällä hetkellä jos en pääse päivittäiseen vesitavoitteeseeni niin huomaan nopeasti kuinka tunnen oloni uupuneeksi. Moni tässä vaiheessa etsii uuden kupin kahvia (mikä pahentaa asiaa) tai syö jotain hiilareita kun luulee että vartalo tarvitsee ”energiaa” kun kyse saattaakin olla vain veden puutteesta.

Välillä on kuitenkin haasteellista pitää lukua monta lasia vettä on juonut päivässä niin halusin jakaa teille tavan kuinka minä pidän asian simppelinä.

Tee näin:

IMG_0398

  • Herätessäsi juo 0.5-1l vettä samantien (laita hyvälaatuista suolaa esim. kalaharin suolaa ja sitruunaa joukkoon) niin kroppa ja aivot lähtevät aivan uudella tavalla käyntiin
  • Mikä ikinä vesitavoitteesi onkaan päivälle, laita se yhteen isoon pulloon / tonkkaan
  • Esim. Minä juon tänään 5 litraa (+aamuvesi) joten laitoin sen kuvassa olevaan 5l tonkkaan, lisäsin 10g hyvää suolaa, 15g MSM:ää, vähän sitruunaa ja kurkkua mauksi
  • Otat tavoitteeksi että päivän päätteeksi tonkka / pullo on tyhjä. Itse kaatelen tästä lasiin ja hörpin vettä tasaisesti koko päivän. Kun lähden treeneihin, tonkka lähtee autoon mukaan
  • Näin ei tarvitse miettiä paljonko olet juonut tai pitää kirjaa

Laitan aina veden joukkoon vähän hyvälaatuista suolaa sillä siitä saa tärkeitä mineraaleja. Suuret määrät vettä voi ”laimentaa” elimistön mineraalitasapainoa ja siten aiheuttaa myös ongelmia joten pidän tätä erittäin tärkeänä.

Jos on kysymyksiä tai kommenteja niin laita tulemaan alle tai facebook sivuilleni tästä:

Mukavaa päivänjatkoa.

Tomi Kokko

_________________________________________________________________________________________________

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomi is a holistic personal trainer specialising in business leaders and executives. He is also the former Finnish Judo Champion and Endorsed Fitness & Lifestyle Coach of NIIM (National Institute of Integrative Medicine). With over 10 years of experience, endless passion and by transforming the lives of some of the most successful business leaders of Australia, he has earned the expert status of his field. This resulted Tomi to lead the Sports Nutrition division for global company Swisse Wellness in early 2014. Currently, Tomi is back in Finland and as the Founder of Lean in FIVE weeks challenge, inspiring fellow Finns for a healthier and fitter lives. With his endless passion, optimistic attitude and balanced lifestyle he’s a man on a mission to inspire others to push boundaries and escape their comfort zones like never before.

If you’d like to work with Tomi, please click here.

 

Tomi Kokko

Tomi Kokko