Käsilläseisonta

[membership_breadcrumbs style=”2″]
— SPACER —

— SPACER —

KÄSILLÄSEISONTA

— SPACER —

— SPACER —

— SPACER —

— SPACER —

[text_block style=”style_1.png” align=”left” font_size=”16″ font_font=”Lato”]Tavoite: Oppia käsilläseisonnan perusteet ja siten vahvistaa kroppaa aivan uudella tavalla.

Muista lämmittely ennen kuin aloitat uusien tekniikoiden harjoittelemisen. Paras aika harjoitella näitä on ennen treenejä, jolloin keho ja hermosto ottaa uutta ärsykettä hyvin vastaan.

Käsilläseisonta on erinomainen liike lisäämään voimaa ja liikkuvuutta ylä- ja keskivartaloon, sekä hauska tapa tuoda harjoitteluun vaihtelua. Käsilläseisonnan voi oppia lähes kuka tahansa, kun harjoittelee säännöllisesti ja päämäärätietoisesti. Se voi viedä aikaa, mutta näillä progressioliikkeillä on sitä on helppo kehittää.

Alkulämmittelyksi hartiaseudun liikkuvuutta lisäävä liike 3 x 10

Progressiot:

1. Vaihe: A-seisonta 4 x 60s

Tekniikkavinkit: paino käsille, hartiat korviin ja keskikroppa tiukkana.

2. Vaihe: L-seisonta 4 x 60s

Tekniikkavinkit: kämmenet auki, kädet lähemmäs penkkiä, hartiat korviin.

3. Vaihe: Seinää vasten kiipeäminen 4 x 60s

Tekniikkavinkit: kädet lähemmäs seinää, keskikroppa tiukkana -> kohti käsilläseisontaa

4. Vaihe: Jalkojen heitto seinälle / paria vasten

Tekniikkavinkit: tässä vaiheessa käsilläseisonta pitää jo luonnistua helposti kasvot seinää vasten.

Nyt voi aloittaa käsiseisonnan harjoittelun ilman tukea. Käytä paria tai seinää, heitä jalat rohkeasti kohti tukea ja ala työntämään kevyesti poispäin jaloilla niin, että tasapaino säilyy. Lähipäivinä huomaat pysyväsi käsilläseisonnassa ilman tukea.

Vasta kun kukin käsilläseisonnan vaihe onnistuu 4 x 60s, kannattaa siirtyä työstämään seuraavaa vaihetta. Kehityksen takaamiseksi säännöllisyys ja jatkuvuus on tärkeää. Viikossa olisi hyvä harjoitella n. 3 krt käsilläseisontaa.[/text_block]

— SPACER —

Tomi Kokko

Tomi Kokko